|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.49 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 8:21 am Naslov sporočila: Led diode za zunanji display |
|
|
Malce se igram in delam en zunanji display. Naročil sem high brightness ledice od Sure electronics, svetijo super, le dosti usmerjene so.
Včeraj sem opazil displaye na LPPjevih avtobusih v Ljubljani. Stvar sveti fantastično, vidna sredi belega dne, iz vseh kotov.
Ali kdo ve, kje nabaviti rumene high brightness ledice z večjim kotom sevanja? Najraje Ebay ali Kitajska, da bo cena spejemljiva... _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luksorzi Član

Pridružen-a: Pet 24 Jun 2011 18:32 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.62 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, te sem že gledal, vendar me je zmotilo, ker imajo samo 4000mcd, tiste ki sem naročil pa so 20.000 mcd, vendar ozkokotne.
No, zdaj sem naročil še flat top in straw hat, pa bom primerjal. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.67 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
@damo: ko boš zaključil izbor LED-ic, sporoči katere se najbol obnesejo, tako po svetilnost, kakor po kotu izsevane svetlobe. Tudi sam imam v mislih se poigrati z LED prikazovalnikom, pa sploh ne vem katere diode bi uporabil.
Je mogoče izvedeti po kateri shemi delaš - kakšen link ali sličica bi bila prav zanimiva. Sem gledal projekt "Plavajoče reklame" (november 2005) iz revije Svet elektronike pa je displey malo kratek.....Če imaš kaj zanimivešega bi se toplo priporočal .
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Ok, javim oz. poslikam.
Display pa ni nič posebnega - 7 segmentni. Vsak segment ima 4x4 ledice, fura jih pa driver s serijskim vhodom, OE signal pa je namenjen za pwm regulacijo svetilnosti. Shema ni skrivnost, če jo rabiš ti jo pošljem.
Če delaš matrični, poglej driverje od Holtec-a. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.67 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
@damo: aha, ti delaš sedem segmentni display. Sem pozabil povedati, da bi jaz rad naredil matrični displey (LED tekoči napis).
No, če se ti ljubi pa mi pošlji shemo, mogoče pa pride prav. Lahko na ZS.
Hvala že vnaprej in naj ti projekt uspe tako kot je treba .....
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 484 dni