www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnete OKTOBER 2011
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokončal softver za moj RGB LED kontroler.

Srce kontrolerja je mega8, poleg tega so pa še trije mosfeti za poganjanje led traku in en bluetooth serijski kontroler. Zraven so še trije potenciometri za 'ročno' nastavljanje barve, in dve tipki.

Najprej sem mislil dodati serijski (preko USB) port in navaden IR daljinec za kontroliranje ledic, kasneje sem se pa odločil kar za bluetooth. Tako se bo dalo ledice kontrolirati preko računalnika in mobilnega telefona (softver za pcja in android moram še napisati).

Program deluje v štirih različnih načinih:
- vzorci v flashu - več njih, vsak lahko z različnim številom 'točk', vsaka točka ima svojo barvo, čas za preliv in čas konstante barve
- direktna nastavitev preko potenciometrov
- direktna nastavitev preko bluetooth
- vzorec preko bluetooth

Kontroler pri vsaki spremembi načina naredi preliv iz stare barve v novo.

Tako, zdaj pa še ene tri ure dela za službo, ker drugače bo ponedeljek prekratek Smile

LP!

IMAG0065_out.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  230.43 KB
 Pogledana:  65 krat

IMAG0065_out.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aaa, z avr-i se tudi ukvarjaš!
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko: v bistvu res Smile

ARM-e sem čisto opustil - za vse majhne zadeve so AVR-ji čisto v redu, kar je pa večjega gre pa v FPGA Smile

LP!
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@chaos bluetooth si kupil pri goodluck...? Mam enakega Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mcride: naročil sem ga na ebay-u, nekje iz Singapurja.

LP!
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2011 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gledam video predstavitev kar zanimivega programa
http://www.cncsimulator.com/

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70819.67

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z vročim zrakom odlotal TQFP48 čip.
Kaj je tu posebnega.. IR kamero sem postavil zraven Very Happy

klik - Video

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta kamerca bi pa znala biti zelo uporabna samo je za navadne hobiste malo predraga.

Drugače pa ja na napakah se učimo oz. bolj natančno šalabajzerija. V računalniško škatlo sem nazaj vložil matično s menjanimi kondenzatorji. To nebi bilo nić posebnega, če potem ko je bilo vse skupaj sestavljeno in priklopljeno na omrežje. Matična po pritisku na vklop ni hotela štartati, ventilator se je samo zaguncal, lučka od vklopa je pa svetila. Sem si rekel ok ena plošča za v smeti. In razstavim z namenom reciklaže, obrnem ploščo nakar vidim dva osamljena kondenzatorja, katera sta se mi smejala v ksiht, ker sem jima pozabil skrajšati noge tako je plošča bila v stiku in se ni zagnala. Opravim korekturo in plošča dalje deluje.
Brick wall Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes je laminator končno opravljal delo, za katerega je namenjen Smile

logo.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  381.01 KB
 Pogledana:  6 krat

logo.JPG

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70819.67

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2011 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se da izračunati iz FOV - field of view.

240x180
25° x 19° field of view
min. razdalja cca 20 cm

Pa si izračunaš sorazmerno velikst enega pixla na tej razdalji... Koliko pikslov pokrije žička.
Moj hiter izračun pokaže velikost pixla cca 0,3 mm. Kar pomeni, da bi bila odčitana temperatura netočna. Bom preizkusil.

juref
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45
Aktiv.: 1.20
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namen imam idelati preprost usmernik do 1-24V z Multimetrom katerega bom sprogramiral z AVR-jem. Upam da kaj rata Very Happy
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

>Moj hiter izračun pokaže velikost pixla cca 0,3 mm. Kar pomeni, da bi bila odčitana temperatura netočna. Bom preizkusil.

Če se prav spomnem morajo biti površine na katerih se meri temperatura z IR kamero predhodno pofarbane, da ni raznih odbojev, če se bleščijo in da dobiš pravilne temperature
Nazaj na vrh
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.23
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni potrebno, da so pobarvane. Ne vem ali pri vseh, ampak pri nekaterih IR kamerah(recimo Fluke) je potrebno predhodno nastaviti emisivnost materiala katerega merimo.
Če recimo, da nismo prepričani kakšen material merimo, se lahko pobarva na črno in tako je lahko emisivnost 1.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 1 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni