|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 9:23 pm Naslov sporočila: siol ali amis |
|
|
Pozdravljeni.
Čas je, da malo povečam hitrosti moje internetne povezave. Sedaj imam Siol, pa ne vem ali naj presedlam na Amis. Kakšne izkušnje imate glede kvalitete uslug enih in drugih.
V bistvu me zanima le internet, mogoče telefonija, televizija mi zaenkrat ni pomembna.
Optika pa gre 200m mimo mene, pa mi kljub vsem naporom ni ratalo priti do nje, nisem v pravi občini.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
91.25 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.68 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko na Siolu povečaš na 10Mbps. Pri nas lepo deluje.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem bil pri enemu ki ima amis optiko in je dobil nek modem ki sploh nima not vmesnika da bi lahko karkoli nastavljal,groza...
Na siolu sem dobil za optiko innbox v50,wireless že vgrajen,nastavljen kot router,podpora za USB flash disk (še raziskujem),vse špila tipi topi
Za baker vem le to da je frend imel probleme z kockanjem pri amisu,ampak je bila posredi večja razdalja do centrale
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
85.1 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1903 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Okt 08, 2011 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
fricky je napisal/a: |
Za baker vem le to da je frend imel probleme z kockanjem pri amisu,ampak je bila posredi večja razdalja do centrale |
Potem bi jih imel tudi pri vsakemu drugemu operaterju - Amis tu ne igra nobene vloge
Pa tudi pri tvojemu favoriziranju Siolovega InBoxa ne vidim nikakršne prednosti.
Wireless je ena žalost, router ti sesuje mularija z torrenti edino USB z priklopom večjega diska je prednost.
Pa še primerjaš optiko z xDSL
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.37 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
probleme imaš lahko pri enem in drugem!
Lažje pa se jih reši, če imaš internet preko siol-a, saj je Telekom "lastnik" centrale, vodov ....
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
siljo je napisal/a: |
Lažje pa se jih reši, če imaš internet preko siol-a, saj je Telekom "lastnik" centrale, vodov .... |
Misimda o to tvoje kar držalo, ampak je njihova ponudba dražja.
Zanima me tudi če je kaken forumaš ki se poklicno bavi z tem. Rad bi ga nekaj povprašal tudi z možnostjo o priklopu na optiko.
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.79 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
siljo je napisal/a: |
Lažje pa se jih reši, če imaš internet preko siol-a, saj je Telekom "lastnik" centrale, vodov .... |
Ni nujno. Osebno, ko sem zaradi nerešenih napak prešel iz Siola na Amis se je problem rešil v manj kot mesecu dni. Pred tem pa so Siolovci pod okriljem Telekoma stalno le menjavali modem, kakšnih meritev sploh niso delali. Po prestopu k Amisu sem pa kmalu videl GVOjevce viseti na bližnji „štangi”.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.84 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Narobe! telekom NI lastnik vodov. Ne vem za vas, ampak jaz sem telefonski priključek takrat pošteno drago plačal. Če bi bil telekom lastnik, ne bi pustil drugim operaterjem gor, tako pa MORA ker je kabel tvoj in ne njihov.
Poleg tega je tudi narobe to, da prej rešijo problem če si pri telekomu - resnica je ravno obratna. Recimo T2 reši problem v povprečju dosti prej kot se siol sploh zgane...pri T2 jamrajo v momentu, ko je za odpravo napake potreben telekom - takrat rečejo da bo trajalo cca en teden da internet steče..
Da ne rečem da je tale siolov box kot pravi robert, en sama žalost. Z USBjem ne boš đlal nič če ne plačaš dodatne naročnine, wifi je VEDNO bolje imeti v ločenem routerju, kvalitea TV slik je katastrofalna, telefon dela ali pa tudi ne...
Moje mnenje je: karkoli, samo siol ne. Žal, ampak resnica boli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hoden Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00 Prispevkov: 208 Aktiv.: 1.03 Kraj: Postojna/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam optiko pri amisu in do sedaj sem imel le enkrat problem z nedelovanjem interneta cca 20 minut, ko je prišlo do napake na njihovi strani. Glede modema pa nimam pomislekov. Res je da ima le en "internet" izhod vendar mene osebno to ni motilo sam imam za njim takoj router.
Pred tem sem imel siol in prav nič me ne vleče nazaj.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.79 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
@protonček, verjetno ni noben drug lastnik kot GVO, vendar, ko so menjavali modem je zmeraj priletel avto, na katerem je pisalo Telekom. Res ne vem kako je pri nas na tolminskem lastništvo niti ne vem kdo je gradil. Enkrat se spomnem, da so tudi nam naprtili neko plačilo vendar se ne spomnem več kako se je potem izcinilo, je pa bilo v prid nam. Moram povdariti, da smo pred tem imeli NMT katerega škatla je bila seveda v pogodbenem najemu kot zdajšnji modemi. Vglavnem hotel sem še dodati, da sem k Amise prestopil z veliko pregovarjanja in še to smo potem dobili samo internet, čeprav smo razmišljali tudi o telefoniji in TVju.
Vprašanje, ali je še kakšen ugodnejši,ponudnik za baker, ko samo v naslovu omenjena. Se opravičujem ker je govora o optiki, vendar jaz jo v mojih routah nisem doživel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.84 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, no...rovte niso predpogoj za NEoptiko, veš. Tudi pri nas je še ni, pa težko rečem da so ravno rovte...vem, kako se počutiš, se jaz enako .
Kolikor je meni znano, so cene več ali manj podobne. Prav veliko ne boš nikjer profitiral. Hitrost je pa itak spet vsem enako omejena z dolžino in kvaliteto kabla. Izbira se torej več ali manj okoli kvalitete...kot je meni znano več ali manj vsi (razen T2, seveda) uporabljajo siolov stream za TV, torej tukaj je stvar jasna - kamorkoli greš, bo slika enaka, razen na T2, kjer je boljša. Internet je že druga pesem.
Glede servisa je pa tako da ima GVT bolj "hardverske" zadeve, Telekom pa bolj softverske. Torej če telekomovci resetirajo modem in ni nič bolje (mogoče ga pridejo celo zamenjat), pošljejo GVT naj pogledajo kabel. Seveda se to zgodi šele ko jim tristopetinštiridesetič zatežiš, prej pa miljonkrat "resetirajo" njihov sistem in ti samo pošljejo SMS s sporočilom da so okvaro odpravili...japajade.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni