|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.02 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2011 6:29 pm Naslov sporočila: 2 kanalni ADC in 2 kanalni DAC - kateri uC? |
|
|
Pozdravljeni!
Tole temo sem dal kar pod elektronika, ker dejansko ne vem kateri tip mikrokontrolerja bom uporabil (vsaj upam da najdem primernega). V glavnem, rabil bi mikrokontroler, ki ima vsaj dvo-kanalni ADC in dvo-kanalni DAC, oba vsaj 10-bitna. Pogoj je tudi da ima čim manjše dimenzije (kakšen LQFP100 je že občutno prevelik). Brskal sem po NXPjevih in Atmelovih straneh, ki sta mi bolj domači pa nisem našel nič pametnega. Vem da imam skoraj nemogoče zahteve, me pa vseeno zanima, če je kdo kje zasledil mikrokontroler, ki bi imel vsaj približno takšne kriterije oz. lastnosti. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.05 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2011 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na pamet se spomnim STM32F200, LQFP64, 12-bit. Verjetno je overkill, a če gre za hobi projekt itak ni važno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.49 Kraj: Slov.Bistrica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.02 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2011 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf, tegale AVRja sem pa očitno spregledal.. za 1x najboljši kandidat . _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 486 dni