www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sinope 568 + Linksys wrt54gl
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2011 10:47 pm    Naslov sporočila:  Sinope 568 + Linksys wrt54gl Odgovori s citatom

Ker imam dovolj zafrkavanja s Sinope Wirelessom, sem naročil omenjeni router. Obe škatljici bi rad sparil tako, da bo Sinope samo modem, računalniki pa bodo žično in brezžično priključeni na Linksysa. Na internetu najdem samo nepopolne opise nastavitev. Lahko prosim kdo poda kaj več oziroma navede kakšen link.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2011 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti samo priklopi router na modem. Pravilno bi se moral sam konfiguirat na dani port kot modem, potem samo še vpišeš nastavitve v router in bi moralo delovati. Drugače pa v Sinopeu samo daš disconect in se potem obnaša kot modem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.67
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2011 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bo slo tako preprosto. Sem jaz naredil isto stvar, pa sem moral v nastavitvah sinopea nastavit da ni vec WIFI, potem pa je star zacela delovati.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Galus
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Jun 2010 12:30
Aktiv.: 0.81
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2011 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na sinope izklopi vse nastavitve...
Nato poveži en lan port iz sinope na wan port na linksisu!
Nato na linksisu nastavi dhcp, wireless ter ppoe povezavo.
Sinope bo skoraj samo še za okras...
To je to...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2011 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za navodila. Stvar že uspešno deluje in se opazi tudi na hitrosti odpiranja spletnih strani. Sicer je sam prenos enak, ampak je očitno odzivnost večja. Dancing Dancing

PS: Očitno se tudi pri prenosu pozna na 10Mbps linije je prenos 10,15Mbps. Je pa res, da so zamenjali modem, ampak pred namestitvijo Linksysa ni bilo nič bolje.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2011 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem ugotovil, da imam z Sinope same težave. Občasno se enostavno noče več povezati na WiFi (sumim na težave z DHCP). Kupil sem en WRT-54GL in naložil DD-WRT in ga preizkusil, tako da je bil Sinope samo še kot modem. Strani se odpirajo, neverjetno boljše, verjamem pa tudi, da je dosti bolj stabilen.

Zanima pa me, kako potem priključiš STB (Sageme)? Ali ostanejo še vedno na Sinope in televizija potem deluje preko njega, ali moreš televizijo ravno tako priključiti na WRT-54GL?

Skratka če prav razumem, ostanejo TV in telefoni na Sinope, internet pa deluje preko PPPoE na WRT-54GL. Ali pravilno razmišljam?

lp, Leon

airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2011 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TV ostane na Sinope. Prav tako telefonija. Je varianta da priključiš televizijo tudi na WRT-54GL.
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.57
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 06, 2013 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Zanima me kako bi priključil sinope in dva wrt54gl.

Rad bi naredil takole:

________>sinope--->wrt54gl----->wrt54gl

_____ -lan
------- wireless

Med obema wrt54gl sem nastavil wds+ap . Deluje super. Zanima me kako bi se zdaj brezžično povezal na sinope?

Naredim bridge ali kako?

Oba wrt54gl bi uporabljal kot dostopno točko, najraje bi tudi sinope, a ni tako pomembno.

Lp Alen

Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 06, 2013 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Linksysu izbereš repeater mode in vneseš SSID in WPA key, ki jo oddaja Sinope modem...
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 06, 2013 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti Sinope drži gor PPPoe, potem ne vidim težav....
Kdo drži gor sejo s providerjem interneta?

.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.60

start je napisal/a:
Ne bo slo tako preprosto. Sem jaz naredil isto stvar, pa sem moral v nastavitvah sinopea nastavit da ni vec WIFI, potem pa je star zacela delovati.

Kaj pa ima radio oz. wifi veze tukaj? Wifi je samo prenosni medij, pomembno je da imaš na modemu izklopljen dhcp in pppoe

Mimogrede, zakaj pa še vedno kupujete wrt54gl-je? Ti routerji so že zastareli kot sam svet.

Edit: sem opazil da je tema ža kar precej stara. Wink
Nazaj na vrh
Sibica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 06, 2013 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Če ti Sinope drži gor PPPoe, potem ne vidim težav....
Kdo drži gor sejo s providerjem interneta?

Lahko malo obrazložiš tole, ker sem še malo zelen kar se tiče nastavljanja omrežja Anxious

Citiram:
Mimogrede, zakaj pa še vedno kupujete wrt54gl-je? Ti routerji so že zastareli kot sam svet.

Zakaj pa ne? Si se mogoče vprašal zakaj je na tržišču že 10 let?

Od kar ga imam doma še ni bilo potrebe po resetiranju, gor imam naložen tomato firmware in navitega iz 42 na 84mW. Lovi mi po hiši, skozi betonsko ploščo v garažo in okoli hiše najmanj 3 črtice signala.

Mislim da za tak denar težko dobiš boljši ruter.

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 06, 2013 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V katero izmed naprav vpišeš providerjev username in pasword za dostop do interneta?
Sibica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 06, 2013 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj to ne vem.

Doma imam wrt54gl povezan na sinope s kablom in na wrt54gl imam vpisano username in pasword.

Pri prijatelju bi rad naredil brezžično iz sinope na wrt54gl in potem bi ta signal ulovil z še enim wrt54gl in ga spet oddajal kot AP.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 06, 2013 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPPoe je če prav vem povezava oziroma avtentikacija s ponudnikom internetnih storitev. Kakor je meni znano je v primeru, ko Sinope opravlja tudi funkcijo ruterja to nastavljeno na njem, če je pa le kot modem je pa bodisi potrebno na računalniku dodati novo povezavo ali pa prijavne podatke vpisati v nanj priključen ruter.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni