|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2011 5:48 pm Naslov sporočila: Matična plošča |
|
|
Torej že nekaj časa imam doma neaktiven računalnik, ki ga ne morem normalno uporabljati zadari določenih hardware napak. In sicer imam težave z grafiko. Sumil sem, da je kriva grafična kartica, zato sem kupil novo - pri tej sem ponovno naletel na težave. Grafični kartici sem zato dal testirati v različne trgovine oz. servise, kjer so rekli, da delujeta normalno. Tako, da sedaj sumim, da je kriva matična plošča.
Torej iščem nadomestno matično ploščo za svoj računalnik. Gre za malo starejši model računalnika - imam AMD Athlon XP mikroprocesor, zato bom rabil matično z Socket A. Pa grafični sta obe na AGP-8x. RAM je sicer DDR, obstoječa matična je nVidia nForce 2.
Kateri model matične plošče priporočate? Računalnik bi uporabljal za programiranje v OpenGL 3.2 (druga grafična ga podpira) in 3D aplikacije.
lp
Popravek: RAM je DDR, ne DDR2 _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2011 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Natančno kaj je narobe ?
NF2 plato boš dandanes res težko dobil |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2011 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zato pa iščem kako drugo. _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2011 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolega ima nekaj teh plošč (socket A, DDR, AGP 8x, različni chipseti...) na zalogi. Ga povprašam koliko €€ je to pa ti lahko javim. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni