www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zunanji disk v okvari?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 6:19 pm    Naslov sporočila:  Zunanji disk v okvari? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam problem z zunanjim diskom, ki ima posebej napajanje preko switcherja.
Dogaja se, da disk po približno 1-2min izgine in ga rač. več ne prepozna dokler ga ne izklopim ter ponovno vklopim (disk) nato se situacija ponovi.

Je že kdo doživel podoben primer? Sploh pa me zanima kako bi spravil vse podatke iz njega v tem času ali na kakšen drug način.
Vsega skupaj je čez 500Gbyt datotek.

Hvala za pomoč in sugestije.

demag
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Sep 2011 8:22
Aktiv.: 0.35
Kraj: Okolica Postojne

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se da disk prestavit v drugo ohišje, ga prestavi-mogoče je, da je krivo ohišje in ne disk....

Nazadnje urejal/a demag Sob Nov 12, 2011 5:58 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam podoben primer, ampak drug disk. Disk dela lepo dokler ne prekopiram preveč datotek naenkrat iz/na disk. Lučka ne utripa več, ampak gori rdeče (pisanje) in disk izgine/ni več veljaven. Po ponovnem vklopu spet dela. Sam sumim na napajalno enoto na mojem ohišju, saj je disk predtem v računalniku delal brez težav.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disk je samostojen v ohišju.

Sum imam tudi na USB kartico, saj mi modem, ki je napajan in priklopljen preko USB tudi včasih prekine (ga ne zazna). Zgodi se, ko me ni doma. Kadar pridem do rač., mi zahteva vpis PIN-a in modem potem spet dela.

Bom poskusil disk na drugem rač. da vidim, če je problem v njem ali pa je na tem rač. problem z USB kartico.

darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brezhibnost diska preiskušiš tako, da ga vgradiš v drugo ohišje ali pa kar v računalnik.

Če je 3,5 ga lahko vgradiš v računalnik, če pa je 2,5 pa ga vgradiš v računalnik, vendar pozor- velja samo za sata diske, ata diski nimajo enakega priklopa.

Ko to deluje vredu lahko prekopiraš vse podatke iz diska.

NAjvečkrat so problematična ohišja, katera imamo premalo zagotovljene energije za napajanje diskov. RAzni usmerniki (zunanji so problematični, ker imajo premajhno izhodno moč in se sesede napetost.
Nazaj na vrh
lordkreps
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 9:49
Aktiv.: 0.48
Kraj: Levi žep

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kable in konekterje si preveru ?
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima disk tudi zunanji napajalnik?
Večina se napaja z 12V in lahko (po preverjanju) priključiš drug napajalnik.

Če se napaja iz USBja, glej da je vklopljen direktno v računalnik in ne preko hub-a. In da je USB kabel čim krajši in dovolj debel.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj podobnega se je meni enkrat dogajalo: če sem dal kopirati večjo datoteko ali več njih, se je po nekaj minutah kopiranje ustavilo. rešitev je bila izklop in ponoven vklop zunanjega diska. Na koncu sem po kar nekaj časa čisto slučajno ugotovil da se to dogaja če imam tiskalnik (barvni laser) vključen - nima veze ali je aktivno vključen, ali je v standby-u. Ko sem ga izklopil s stikalom (ali potegnil ven njegov USB) je problem izginil.
Glede na to poskusi po vrsti vleči ven tvoje USB naprave.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 29, 2011 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri kolegovem sem prišel do spoznanja, da ga sračka vezje. Ko sem hotel prebrati SMART stanje diska, ga Crystal Disk Info ni mogel prebrati. Kar se je dalo rešiti sem pobral dol (disk je imel očitno tudi slabe sektorje) in prekopiral vse skupaj na nov disk. Dokler je bil disk hladen, se je lahko kopiralo z njega, pisanje ni delalo. Ko se je segrel, je Total Commander zmrznil. Da o exploderju sploh ne govorim Razz

Lahko poskusiš, kaj pove Crystal Disk Info, mogoče bo že tam rumena lučka posvetila Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni