|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.79 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 11:21 am Naslov sporočila: Čigav papir? |
|
|
Hi!Kaj si kaj mislite o poročanju policije,da so "opravili pregled TATVINE" starega papirja iz zabojnikov za zbiranje le-tega
_________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.19 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trapasto vprašanje, papir je od lastnika smetnjaka, to je komunalcev.
Ti imaš samo pravico in dolžnost, da jim jih pravilno krmiš in seveda, da plačuješ položnice.
Kaj potem komunalci počnejo z zbranimi stvarmi in kako iz tega naslova cuzajo razne subvencije, tebe nima kaj brigat, še manj, da bi se kaj vtikal v to. Nema! Za vsak primer pa so si še si še zakone napisali sebi v prid in bo hitro prišel kak organ, če ne bo po njihovo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.98 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hecna stvar. Samo res. Kaj če jaz odnesem recimo en paket starega papirja - recimo pisem in razglednic v kanto. Potem pa me prime nostalgija in jih grem iskat nazaj. Sem zato tat ?
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5533 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, pravno gledano v bistvu ja.
Če ti nekomu nekaj pravnoformalno podariš, potem nisi več lastnik tega in ne moreš zahtevati nazaj.
Primer:
Starši z darilno pogodbo prepišejo bajto na otroka - ko je pogodba pravnomočna, se ne morejo kar premisliti, jo zahtevati nazaj ali npr. postavljati neke pogoje. celo več: v darilni pogodbi ne morejo zahtevati, kako naj se po prenosu lastništva dela s podarjenim (npr. "dajmo napisat v pogodbo, da če ti umreš, bajto dobi tvoja sestra in ne tvoja žena").
LP, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70722.81
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
87.47 KB |
Pogledana: |
36 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.00 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo.
Kaj pa jemanje papirja iz navadnih kant, ki so ob hišah. Te kante niso last komunale, ampak strank. ( Za svojo vem da sem jo kupil sam, oziroma sem jo plačal komunali)
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.65 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
OFFTOPIC:
mucek je napisal/a: |
Starši z darilno pogodbo prepišejo bajto na otroka - ko je pogodba pravnomočna, se ne morejo kar premisliti, jo zahtevati nazaj ali npr. postavljati neke pogoje. |
V bistvu se darilno pogodbo da preklicati. V generalnem pod dvemi pogoji: če se prejemnik grdo obnaša do darovalca ali pa če se darovalec znajde v taki stiski da ne more normalno živeti naprej.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
OFFTOPIC:
V bistvu se darilno pogodbo da preklicati. V generalnem pod dvemi pogoji: če se prejemnik grdo obnaša do darovalca ali pa če se darovalec znajde v taki stiski da ne more normalno živeti naprej. |
OFFTOPIC2:
V teoriji je sicer res, v praksi pa naj bi bilo pogoji (vsaj kar se tiče "grdega obnašanja") tako zaostreni, da kolegici odvetnici ni znan kak tak primer - pa so že bili poskusi (in to skrajni: npr. namerna hujša fizična poškodba obdaritelja s strani obdarovanca, podprta z vsemi dokazi (policijski zapisnik, bolnica ...))
LP, Grega
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
OFFTOPIC3:
Citiram: |
v darilni pogodbi ne morejo zahtevati, kako naj se po prenosu lastništva dela s podarjenim |
Tudi to se da. Imam tri plombe na svojem stanovanju: ne morem prodat, oddat ali vzeti hipoteke. Sem se bedak pustil nategnit
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.98 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek, reci kolegici odvetnici, naj pride na dodatno izobrazbo k nam v sosednjo vas.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Hecna stvar. Samo res. Kaj če jaz odnesem recimo en paket starega papirja - recimo pisem in razglednic v kanto. Potem pa me prime nostalgija in jih grem iskat nazaj. Sem zato tat ? |
mucek je napisal/a: |
Hmm, pravno gledano v bistvu ja. |
Zanimivo. Kateri pa je tisti trenutek, ko se lastništvo spremeni. Ko si 1 m od kante, ko si stvar dal v kanto ali, ko si zapustil prostor kante in si oddaljen več kot recimo 5m.
Če hočem biti dlako cepski: V kartonasti škatli prinesem papir v kontejner. Škatlo s papirjem dam v kontejner. Potem jo prevrnem in škatlo odnesem nazaj, ker jo pač potrebujem za nov papir.
Sem škatlo ukradel ali ne ?
Hočem samo nakazati na problem definiranja kraje, ko nekdo nekaj počne okrog kontejnerjev.
In še: Je kraja, če nekdo odnese papir, ki je zaradi pomanjkanja prostora puščem zunaj kontejnerja ?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.79 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Ups,nisem vedel da je mucek pravnik-se ga bom v prihodnje raje izogibal.Azrael,imaš prav.VolkD,si tat-po muckovi in še čigavi definiciji.MarE69-a je to poslikala policija?Napetost,ti si pa tudi čuden če si sam plačal kanto-tako ali tako je(bo) last Komunale.Evo,nekaj odgovorov z moje strani.Če mi bo še kdo postavil kako vprašanje,bom odgovoril:"Moj odgovor je enak prejšnjemu".A vam je to kaj znano
_________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.73 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Kje pa sploh dobro plačajo za star papir? Malo se mi zdi vse skupaj neumno, komunali moraš poravnati položnico, po drugi strani pa drugi služijo na starem papirju. Spam solata v nabiralnikih se potem izgleda izplača.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 8:26 am Naslov sporočila: |
|
|
laura je napisal/a: |
Ups,nisem vedel da je mucek pravnik-se ga bom v prihodnje raje izogibal. |
He he, brez panike, jaz sem normalen ...
Imam pa par kolegov in kolegic - bom še malo bolj podrobno vprašal, mogoče sem si kaj preveč po laično razlagal ...
LP, g
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.19 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
In še: Je kraja, če nekdo odnese papir, ki je zaradi pomanjkanja prostora puščem zunaj kontejnerja ? |
Ali je ali ni, ne vem, vem pa, da te lahko kaznujejo, če ga pustiš zraven smetnjaka (v škatli in tako zloženega, da ne frči ven). "Izgovor", da si to storil zato, ker gospodje smetjaka niso spraznili že 14 dni, pa ni opravičilo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni