www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zanimiv napajalnik 1-30V,0-15A
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
skat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10
Aktiv.: 2.03
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 7:43 am    Naslov sporočila:  Zanimiv napajalnik 1-30V,0-15A Odgovori s citatom

Kolega mi je poslal link za ugoden nakup laboratorijskega napajalca približno takih lastnosti, kot v projektu DVolka Labornetzgerate

za ugodno ceno 110EUR +ddv

še ena

Za koliko pa ga je vam uspelo naredit?

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajalnik na omenjenu url lokaciji je lep. Cena pa je kot na sliki spodaj.
Ne vem, kakšna denarna enota je R ? Je to cca 0.1 €?

snap.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  snap.jpg
 Velikost datoteke:  6.34 KB
 Downloadano:  168 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
forest70
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00
Aktiv.: 2.86
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 8:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Napajalnik na omenjenu url lokaciji je lep. Cena pa je kot na sliki spodaj.
Ne vem, kakšna denarna enota je R ? Je to cca 0.1 €?

Je Rand (Južno afriška republika) , tudi kurs je približno 0,1
Nazaj na vrh
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 8:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je RMB (kitajska)
cca 100RMB=11.11EUR
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po nekaj časa uporabe (tudi) napajalnika z numerično tipkovnico lahko samo rečem, da je ta zadeva zakon. Ni več zezanja z vrtenjem koleščka: klikneš U/I, vtipkaš cifro, OK in - voila! Smile

Glede na to, da imata oba elektronik.si napajalnika UART, bi bila predelava dokaj enostavna (več problemov bi bilo z vgradnjo tipkovnice) - pač eno matrično tipkovnico + kontrolerček, ki bi na UART pošiljal ustrezne ukaze. Sam bom šel to za svojega verjetno narediti (samo da najdem kakšno ustrezno majhno tipkovnico).

Lp, g

robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 9:00 am    Naslov sporočila:  Re: Zanimiv napajalnik 1-30V,0-15A Odgovori s citatom

Napajalnike Manson prodaja tudi Neuhold elektronik.
Moje izkušnje, napajalnik NSP-2050 ni deloval kot bi moral, tok se sploh ni dal regulirat, oziroma tokovna regulacija ni delovala, pri nobenem primerku v trgovini. Kupil pa sem NP-9615 s katerim pa sem zadovoljen in deluje dobro za svojo ceno.
Torej kupovat tako preko interneta je verjetno bolj rizično, ali pa tudi ne, nekdo bo moral poskusit Very Happy

robertos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tihi je napisal/a:
Verjetno je RMB (kitajska)
cca 100RMB=11.11EUR

Manson proizvodnja je v Južni Afriki denarna enota je Rand in je za 1€ potrebno odštet 10,9515 R.

Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.30
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Tudi meni ponuja www.eljan.si tole zadevo čeprav mam že svojih home made dosti doma s časa srednje šole in me toliko to ne interesira.

Torej je cena s priponke od vilkota okoli 160€.

Lp.

Darko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek; http://www.goodluckbuy.com/16-key-membrane-switch-keypad-keyboard-general-use.html
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi zdi, da bo žal prevelika Sad (tako kot so tiste, ki jih imam s pordenone)
Radi bi jo namreč nekako spravil na obstoječe ohišje napajalnika (v.1)
Ma - saj ne gori voda, bom že nekje nekaj našel ... Smile

Lp, g

l-note
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robertos, lahko prosim malo podrobneje opišeš kako ni delovala tokovna regulacija na NSP 2050? Kaj si opazil? Si nanj priklopil kako breme ali si naredil stik?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

l-note je napisal/a:
robertos, lahko prosim malo podrobneje opišeš kako ni delovala tokovna regulacija na NSP 2050? Kaj si opazil? Si nanj priklopil kako breme ali si naredil stik?

Bil sem prisoten, ko je napajalnik hotel menjati, Trgovec jih je probal ene par novih, ampak nobeden ni delal. Če se prav spomnim, tokovna omejitev sploh ni delala.

robertos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2011 10:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

l-note je napisal/a:

Trgovec je na napajalnike priklopil žarnico, nato pa s potenciometrom nižal tok. Logično bi bilo, ko je nastavljen tok nižji, kot ga potrebuje žarnica, bi morala tokovna zaščita izklopit napetost na izhodu, vendar se to žal ni zgodilo. Napajalnik je bil vklopljen na tokovno ali na napetostno konstanto, ima namreč tipko za preklop. Imel pa sem ga že pred tem doma (žal ga nisem prej preizkusil v trgovini) in doma preizkusil vse mogoče, brez uspeha. Napajalnik se mi je dopadel predvsem zato ker je majhen in lahki. Drugi napajalnik sem najprej preizkusil v trgovini, ni switcher NP-9615 je deloval in deluje tako kot mora.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2011 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Po nekaj časa uporabe (tudi) napajalnika z numerično tipkovnico lahko samo rečem, da je ta zadeva zakon. Ni več zezanja z vrtenjem koleščka: klikneš U/I, vtipkaš cifro, OK in - voila! Smile
Lp, g

Pod tole se podpišem!
Namreč zadnjič sem bil pri kolegu, ki ima nek napajalnik na kolešček in sem nekaj delal z njim...po tem sem samo še bolj prepričan da je tipkovnica ZAKON! ( pa čeprav je v lastni izdelavi in morda ni nevemkaj). 5 pritiskov in imaš izhodno napetost! Za vse na svetu ne zamenjam več za kaj drugega.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2011 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

like this?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni