|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2006 6:24 pm Naslov sporočila: Polnjenje baterije mobitela 16h |
|
|
Zanima me kako je kaj s tem (prvim) polnjenjem baterije, ker ponavadi vidiš na mobitelu, da že po kakšnih 2 urah neha polniti, naj bi pa to polnil 16h.
Ali ima to sploh kakšen smisel?
Predvidevam, da se baterija že po parih urah napolni, potem pa pač ne več. Ali to napišejo samo zato, da ne bi prekmalu odklopil, ali pa se baterija polni tudi po tem ko ti pokaže, da je že polna? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2006 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojih izkusnjah je tako, kot predvidevas - ko je polna, je pac polna in polnilec sam odklopi napajanje interno. Mogoce je smisel v tem, da se po prvem velikem polnjenju baterija "umiri" pred prvo uporabo ? V glavnem, pri telefonih in fotoaparatih sem :preksril" predlagani cas, pa ni bilo se nikoli nic narobe, vse baterije delujejo po vec letih povsem po pricakovanjih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Telefonski polnilec (oziroma večina polnilcev) ne ve, da je baterija nova. Baterijo poizkuša napolniti čim hitreje, kar je njegova osnovna naloga. Za novo baterijo to ni najbolje, ampak večina ljudi pač nima posebnega polnilca za prvo polnjenje, oziroma polnilec nima opcije za počasno polnjenje.
Jur
Nazadnje urejal/a jur Sre Mar 29, 2006 10:41 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Po moji presoji tudi potem, ko polnilna naprava javi konec polnjenja le ta, v koliko je še vključena polni z minimalnim tokom, oz tokom dopolnjevanja. Zdi se mi, da je to moč videti pri Nokiah, če se vključi netmonitor. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, večina polnilcev trajno dopolnjuje baterijo (trickle charging), kar je pravilno.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni