www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vec monitorjev na en PC

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 12:56 pm    Naslov sporočila:  Vec monitorjev na en PC Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Uporabljam prenosnik z 15,6" displayem in nanj imam prikljucen se zunanji monitor velikosti 22".
Ker bom v prihodnje kupil se PC me zanima kako je tam pri prikljucitvi vec monitorjev in sicer v EXTEND nacinu (prehod iz enega monitorja v drugi, kot bi bil en velik monitor).
Zasledil sem da imajo graficne kartice 2 DVI izhoda pa se en HDMI, kaj to pomeni, da lahko priklopim 2 ali 3 monitorje?

Ko sem probal igrati igrice na mojem prenosniku, sem igral na enem monitorju, drugi je bil "prazen", poleg tega imam orodno vrstico na primarnem monitorju (lahko izberem med zunanjim ali od prenosnika). Isto si zelim imeti na PCju, vendar bi imel 3 enake monitorje (2*22" vodoravno in 1*22" navpicno-mislim da je imel VolkD nekako tako reseno).

Na youtube.com sem videl norce, ki imajo po 5 monitorjev in imajo sliko kot "pokrajna", torej "razvljeceno" prek vseh monitorjev. Kako so to oni resili, vec graficnih kartic na eni maticni plosci?
Ali pa se vecji norci, ki imajo po 6*4 monitorjev in vec.

Hvala za info!

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.62

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto z 6*4 je že malo..... Brick wall (vsaj za normalnega uporabnika)

Je pa tako da je odvisno kakšno grafično kartico boš dal noter so take ki podpirajo 2 monitorja in tiste ki podpirajo 3 monitorje. Ko boš kupoval ali sestavljal računalnik pregledaš teste vsake grafične in se na podlagi tega odločiš.

Potem pa samo še inštaliraš driverje monitorjev (če jih že windows nebo sam) in resolucijo ter primarni monitor nastaviš v windowsih (desni klik - screen resolution)

Edit: Nobena umetnost ni imeti 2 grafičnih kartic na matični ( HD 6950 Twisted Evil )
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Matrox je imel kar nekaj kartic z multiple neodvisnimi izhodi; 2, 3, 4, verjetno še kaj več. Hudič je kot vedno v podrobnostih, v tem primeru je to (kako presenetljivo, a ne) zasoljena cena. Matrox Parhelia je bila recimo primer kartice s tremi izhodi.

Recimo tale na bolhi; http://www.bolha.com/hladilnik-za-graficne-kartice/matrox-parhelia-256mb-triplehead-oglas383136007 - cena, kot rečeno, zasoljena (sploh za tri leta staro kartico).

Se pa najde še marsikaj, kolega je recimo imel za 8 monitorjev, neko čudo od ATI-ja. Cene nisem izvedel, je pa menda v rangu enega konkretnega PC-ja.

Mogoče najdeš kaj primernejšega za študentski žep če malo pogledaš po ebayu.

Za k prenosniku pa mogoče tole? http://www.bolha.com/matrox-graficne-kartice/dualhead2go-analog-edition-graficna-kartica-matrox-oglas1277178785

LP

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nevem tole mu ni potrebno če bo imel samo 3 zaslone. Za več pa moreš biti že nadarjen da lahko vse naenrkat spremljaš..
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Običajne grafične kartice za v PC podpirajo (po mojem vedenju) istočasno "le" 2 izhoda, četudi imajo tri izhode (2x DVI, 1x HDMI). Če bo uporabljal dva monitorja, potem je dobra praktično vsaka grafična kartica - v nasprotnem primeru bo moral poseč po čem malo bolj "sofisticiranem" Mr. Green

Lahko pa se seveda motim, ampak te grafične kartice ki sem jih jaz imel niso omogočale istočasnega prikaza slike na 2x DVI in HDMI. Je pa res, da sem to poskušal že lep čas nazaj Wink

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre ! Klik

Samo 3. zaslon mora iti preko display porta
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo, hvala za link - no, potem ima rešitev za svoje želje Mr. Green
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh,sta se zaklepetala. Very Happy
Hvala za pomoc.
Tisto za prenosnik mi je vsec. Smile

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rajši vzameš bolj enostavno kartico in dva večja monitorja kot pa tri monitorje.
Edino kar me res moti, da ne moreš filma gledat na obeh monitorjih hkrati. Overlay dela samo na enemu...

jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Edino kar me res moti, da ne moreš filma gledat na obeh monitorjih hkrati. Overlay dela samo na enemu...

Meni deluje normalno, čeprav je ful tečno gledat tako da maš en kos črnega na sredini.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni