|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.20 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 8:07 pm Naslov sporočila: preklop začasnega semaforja |
|
|
Ker se na poti v službo peljem skozi dva semaforja, kjer popravljajo cesto (in nič ne kaže da bodo kaj naredili), me zanima če kdo ve na kakšen princip ti semaforji komunicirajo med sabo.
Posebej zjutraj in zvečer je na tem odseku zelo malo prometa in bi prav prišel kakšen daljinec, da nebi čakal po več kot 5min na rdeči za prazen nič. Bi pač bil na drugi strani krajši interval zelene
Kakšna uporabna ideja? Verjetno bi prišlo še komu prav  _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.91
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah, ja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.75 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor sem jih jaz do zdaj videl, so bili povezani s kablom. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.53 Kraj: KK
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred 6 leti, ko sem imel z njimi izkušnje, sta bili 2 vrsti.
Navadni - nastavil si intervale in ju sparil.
Povezava žična ali brezžična, odvisno od modela (cene)
Delovala sta tako :
1. Oba rdeča npr. 2 minuti (da se izprazni cesta)
2. Prvi zelena npr 3 minute
3. Oba rdeča npr 2 minuti (da se izprazni cesta)
4. Drugi zelena npr 3 minute
Ponavljanje 1 - 4.
Senzorski - nastavil si intervale in ju sparil.
Povezava žična ali brezžična, odvisno od modela (cene)
Deloval je enako kot prvi sistem, s tem, da je imel vmes še tipanje pogoja - senzor.
Ta je znal predčasno vključiti obe rdeči in nato zeleno tam, kjer je senzor zaznal avto prvi. Neke pretirane koristi od tega ni bilo, saj po testiranjih ni bilo bistveno povečane pretočnosti. Čakal si kakšno minuto manj.
So pa bili nočnim nabiralcem barvnih kovin zelo zanimivi viri napajanja.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 473 dni