|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Jan 02, 2012 10:39 pm Naslov sporočila: Kaj trenutno počnete JANUAR 2012 |
|
|
Najprej srecno v novem letu!
Kaj za vraga sem pocel "Na novega lejta dan?"
Ob 12ih sem prijel v roke skatlice za SMD elemente. Iz kartonaste skatle sem potegnil upore in kondenzatorje (0805), ki sem jih dobil v skupinskem nakupu, v prejsnjem letu.
Polnih 9h prvi dan in danes se 2h dela, s pomocjo mame in punce, je tako delo koncano.
Imel sem doma se nekaj kondenazatorjev in uporov, kupljenih na E-Bayu, tako da se je stevilo vrednosti posameznih elementov nekoliko povecalo.
Nalepke za upore sem kupil v papirnici (vec o tem, je v malih oglasih, v temi SMD asortiment...), za kondenzatorje sem popisal na roke.
Tako sem zbral 70 vrednosti uporov in 48 vrednosti kondenzatorjev.
Sedaj bom narocil se vecje skatljice, za tantale in elektrolite.
Naj slike povedo vec:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.02 MB |
Pogledana: |
66 krat |

|
|
961.95 KB |
55 krat |

|
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.60 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Jan 02, 2012 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
S pomočjo alu folije in sekundnega lepila popravil upravljalnika starih dobrih TV igric. Zadeva deluje presenetljivo dobro.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.02 Kraj: Koprivnica HR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pon Jan 02, 2012 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
OffTopic: Branez-a spet razganja
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
start je napisal/a: |
.....
Polnih 9h prvi dan in danes se 2h dela, s pomocjo mame in punce, je tako delo koncano.
..... |
Katera od njiju ima tako lepo pisavo?  |
Hehe, punca.
Sedaj pozna vse vrednosti uporov in kondenzatorjev, na pamet.
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.84 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 12:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Pride čas, ko ti kakšno stikalo res ni všeč... Recimo običajno belo hišno nadometno stikalo.
Dobro, ga zamenjaš z rdečo NOT-AUS tipko.
Jo gledaš nekaj časa..... Nakar se iznenada odločiš da tako ne gre; potrebuješ nekaj drugega.
Tako sem tudi sam razmišljal in "malce" pretiraval.
Ves material (razen kablov) sem imel že doma, telekomando sem dobil v dar od nekega znanca. Rezultat je viden na slikah.
"Glavna" krmilna omarica se nahaja pri mizi; Preko nje lahko vklapljam/onesposobim telekomando ali glavno omarico ali "daljinski upravljalnik", ki ga pač postavim kjer se mi zahoče.
Daljinec od telekomade je pa za vse druge lokacije v prostoru (no, v hiši).
Za "ziher" (da ne kakšna mama ali pa kdo drug dobi daljinec v roke) sem dodal še "kabina-bunker" stikalo, ki v bunker poziciji izklopi telekomando.
Prvi projekt v novem letu ki je že dokončan... Kako bo šele z drugimi?
Pa še ena uganka. Čemu to sploh služi?
Lep pozdrav in Srečno novo leto 2012 vam želi,
Rok
Baterija je zraven samo za namen testiranja sistema. |
|
4.31 MB |
45 krat |

|
|
4.22 MB |
21 krat |

|
Levo žični daljinec; desno daljinec telekomande |
|
3.86 MB |
16 krat |

|
_________________ I live in a world where vacuum tube is king!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Primož Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44 Prispevkov: 231 Aktiv.: 0.97 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 1:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Odslužen PC spremenil v SAN iSCSI strežnik (OpenFiler). Zaenkrat notri 6GB sistemski in 10GB podatkovni disk za testne namene, jutri dam notri 2x 400GB v RAID. Ker je to moj prvi strežnik sploh, je veselje toliko večje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.02 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 1:41 am Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
OffTopic: Branez-a spet razganja. |
start je napisal/a: |
Hehe, punca. |
Nič me ne razganja, samo vedel sem da nekdo, ki se ukvarja z elektroniko, ne more tako pedantno in s toliko potrpljenja napisati toliko nalepk. To je samokritika!
Še enkrat: vse pohvale (vsem trem)!!
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 1:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Brane.
Da je to res, se opazi pri temu, kako so nalepke nalepljene. Popisane so lepo, ko pa sem jih jaz lepil, sem po 20ih nalepkah zacel zivce zgubljat, kar se vidi, na nekaterih, ki jih "nosi po strani".
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 3:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Start, samo en predlog. Zakaj si ne zložiš podobne vrednosti v vrsti navpično navzdol?
npr.:
1.2k 1.8k .....
12k 18k .....
120k 180k ....
Se mi zdi veliko bolj pregledno.
_________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem hotel imeti zlozeno za vsako dekado eno vrstico, ampak, mi nekaj vrednosti manjka in bi potem prisel do zelo cudnih oblik. Tako pa je pravokotnih.
Ce bom kdaj imel polne dekade, bom vsekakor tako naredil.
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.26 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 9:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tako pa je res malo čudne oblike vendar je preglednost precej večja. Je pa res da moraš v vsakem primeru pogledati da si res vzel 10k in ne 100k
_________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa tiste, ki ti manjkajo, imas potem luknjo vmes (npr. med 1R in 1R5, ti manjka 1R2), imas luknjico vmes ali premaknes vse za eno mesto v desno?
Ce premaknes vse v desno, potem nisi pridobil kaj dosti na preglednosti.
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.64 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
start, kje si dobil sortirnike?
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni