|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
srecenvid Neznanec

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2011 21:39 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 3:28 pm Naslov sporočila: težava z MY-64 digitalnim multimetrom |
|
|
Lep pozdrav. Včeraj sem dobil od prijatelja nedelujoči multimeter My-64. Sam ga je razstavil ampak ni ugotovil zakaj ne dela. Včeraj mi je uspelo najti shemo tega multimetra in tako sem ugotovil da je problem v diodi in stikalu. Ko sem ju zamenjal se je multimeter prižgal vendar ni meril vrednosti (vse vrednosti so 0).
Tako sem ga danes spet razstavil in na veliko začudenje ugtovil da je problem v vrtečem se kolesu za izbiranje funkcij in natančnosti. Izgleda ko je prijatelj razstavil multimeter je izgubil nekaj bakrenih jezičkov. samo po sebi to nebi bil problem če bi vedel kako si sledijo oziroma kako jih razporediti da bo multimeter deloval in kazal vrednosti.
Priložil sem tudi sliko. Upam da mi kdo lahko pomaga.hvala
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
847.1 KB |
Pogledana: |
30 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.49 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kontaktiraj tega eevblog[afna]gmail.com
Prosi ga, če ima tak multimeter, če lahko slika ta preklopnik.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.51 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš malo možgančke napel, se da tudi iz sheme ugotoviti kje so pravilno postavljeni mostiči.
LP Nace
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.84 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sploh ni nujno, da kakšen jeziček manjka.
Lahko da jih namerno ni tam.
Zakaj bi namreč imel kontakte na 180° zamaknjene - s tem si namreč uporabno območje preklopnika zmanjšaš na samo polovico kroga.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
srecenvid Neznanec

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2011 21:39 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
krof555 hvala za mail, sem že napisal mail ter ga vprašal.
Nace, shemo sem že totalno pregledal vendar je problem da enostavno je težko videt iz plošče ali je potrebno vse povezat ali samo nekaj teh pinov. pač preveč dela. se pa strinjam da če ne dobim pomoči bo to žal edina možna rešitev.
aly, pregledal sem nekaj drugih multimetrov ki jih imam doma in imajo vsi na obeh straneh jezičke, in z jezički na obeh straneh se funkcionalnost samo še poveča, saj stem lahko izbereš več stvari hkrati (pravo območje, način itd...)
|
1.9 MB |
5 krat |

|
|
130.96 KB |
23 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tezo Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 10:44 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.21 Kraj: Zgornji brnik
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2012 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
MY-64A:
|
212.18 KB |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 470 dni