www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dva IP naslova na računalniku

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 9:32 pm    Naslov sporočila:  Dva IP naslova na računalniku Odgovori s citatom

LP

situacija je sledeča na prenosniku, ki ga imam za študij in za domačo rabo, moram v študentu nastaviti statični IP naslov doma pa imam dinamičnega.

Rad bi nastavil tako da bi računalnik delal v študento preko statičnega in doma preko dinamičnega IP naslova, kje je potrebno to nastaviti? Tako da ne bi rabil vedno vpisovat IP naslov ko pridem v študenta.

Nekaj sem gledal če pritisneš gumb dodatno pri okencu za nastavljat IP naslove se mi odpre in lahko dodam nove IP, toda samo statične doma pa imam dinamičnega in ga ne morem dodati.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš več programčkov, ki ti delajo točno to (izbereš connection1 in ti nastavi parametre prve, nato klikneš drugi in ti nastavi parametre druge in tako naprej). Že nekaj časa ne uporabljam, zato boš moral malo pogooglati, ampak je tega precej.

Lp, g

drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, mucek, hvala.

Našel sem programček Free IP Switcher sedaj sem v študento bom preizkusil kako deluje ko bom doma.

Poročam.

Drugače pa ti programčki slišijo na ime IP Switchers . Za iskanje po Googlu.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugace pa imajo Windowsi tako funkcionalnost ze vgrajeno. Izberes DHCP ter kliknes na drug jezicek na vrhu ki je "Alternate configuration" in v primeru ce racunalnik ne dobi IPja preko DHCP bo uporabil ta drugi IP.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje izberem DHCP?
Nazaj na vrh
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izberes "Samodejno pridobi naslov" in bi se ti moral na vrhu pojavit nov zavihek.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.66
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tam imaš kljukico: Samodejno pridobi IP naslov. (In spodno tudi na Samodejno!) Če to vžgeš, se ti pojavi nov zavihek "Alternate configuration". Tam napišeš statični IP, DNS, gateway. Sicer bo ob priklopu v študentu nekaj časa trajalo - iskal bo DHCP server, in ker ga ne bo, bo čez kakšno minuto uporabil Alternate nastavitve.

Sicer pa recimo NetSetMan program.

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daš statični in doma narediš isti tip omrežja (subnet, IP) in nimaš problemov.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem tudi uporabljal NetSetMan.

Win 7 imajo izgleda "alternete configuration" že vgrajen.
Pri Win Xp si nastavil DHCP, v registru (regedit) pa še alternate configuracijo...

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi XP imajo alternative conf že vgrajen...
Nazaj na vrh
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Tudi XP imajo alternative conf že vgrajen...

samo ne če je osnovni DHCP (v tem primeru je onemogočen -> sledi regedit)
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osnovni DHCP, alternativni fiksen. Ravnokar preveril.
Kako bi pa delovalo obratno pa nimam pojma. Osnovni fiksen dela vedno.
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za to: dela kot mora Very Happy sem uporabil to nadomestno konfiguracijo.

Ko sem pritisnil vredo mi je ven vrglo okno za zaznavanje težav ki pa jih ni našlo in sem dal vredu in internet je takoj zalavfal.

Nazaj na vrh
damax
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Mar 2012 23:45
Aktiv.: 0.55
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2012 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lahko si narediš tudi .bat datoteke za dhcp - statis

dhcp.bat
-----------
netsh int ip set address "Local Area Connection" dhcp
netsh int ip set dns "Local Area Connection" dhcp

static.bat
--------------
netsh int ip set address name="Local Area Connection" static IP SUBNET GATEWAY 1
netsh int ip set dns name="Local Area Connection" static DNS_IP both
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni