|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jahtba Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 11:31 am Naslov sporočila: novi prenosnik - stari CNC |
|
|
Za delo,povezavo z CNC stroji smo nabavili novi prenosnik (star je,oziroma počasi odpoveduje). Zanima me,kako bi lahko star CNC povezali z novim prenosnikom. Problem menda ni samo v operacijskem sistemu (Windows 7) ampak tudi sam prenos. Vprašanje kako bi to rešili,morebiti s kakšnim vmesnikom ali š čim podobnim ? Kaj mi lahko svetujete ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Kam ga priklopite? Na paraleni izhod? A je stroj včasih tudi na prenosnika "laufal" ali stacionarni računalnik?
Drugače pa veliki DA za WIN7.... Meni v službi pol aplikacij ni delovalo z sedmico, če pa je že, mi jhe zgubljalo komunikacijo in takšna čreva....sedaj imam spet XP in dela normalno.... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mkezmah Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30 Prispevkov: 220 Aktiv.: 1.10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek bi predlagal malo več podatkov - kateri vmesnik ste uporabljali, katero programsko opremo, itd...
Sam sem imel problem, da so mi doma ostali samo še prenosniki brez serijskega ali paralelnega porta - zato nisem imel neke velike izbire ter na koncu pristal na USB (Planet CNC USB controller).
Lp
Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
star prenosnik z xp-ji se je preko rs 232 priklopil na cnc stroj z namenom vnosa programa za obdelavo. Program pa naj bi delal v DOS-u. Tudi novi HP prenosnik ima rs 232 priklop (smo iskali takega) in z novejšimi CNC-ji ni težav z povezavo. Težave naj bi bile s staro stružnico in še enim starejšim cnc-jem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.76 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot prvo mogoče lahko poskusiš z Virtual Windows XP...mogoče bo pomagalo. V skrajnem primeru pa pač sesuješ PC in gor naložiš XP-je, ali pa narediš dual boot (sicer moraš tudi v tem primeru sesuti sistem, ker je vrstni red najprej XP, potem sedmico, ne obratno).
Ali pa naredi dual boot s čistim DOS-om. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Kot prvo mogoče lahko poskusiš z Virtual Windows XP...mogoče bo pomagalo. V skrajnem primeru pa pač sesuješ PC in gor naložiš XP-je, ali pa narediš dual boot (sicer moraš tudi v tem primeru sesuti sistem, ker je vrstni red najprej XP, potem sedmico, ne obratno).
Ali pa naredi dual boot s čistim DOS-om. |
bomo probali,hvala ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni