www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenuto počnete April 2012
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
prix
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Nov 2009 20:22
Aktiv.: 0.31
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 17, 2012 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se da potem naredit v Procesingu .exe fajl ali je to bolj skriptni jezik in rabis celotni ekosistem za zaganjanje programčka...?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
johenny
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2012 23:50
Aktiv.: 0.02
Kraj: Dominican Republic

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo!
Sem Johenny in to je moje prvo sporočilo na tem forumu. Forum mi je všeč. Živim v Ljubljani. Drugače pa sem iz Dominikanske republike.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobrodošel Johenny!

LP

Mihec
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10
Aktiv.: 1.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 12:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

prix je napisal/a:
Se da potem naredit v Procesingu .exe fajl ali je to bolj skriptni jezik in rabis celotni ekosistem za zaganjanje programčka...?

Stvar je hudičevo enostavna in preprosta. Tudi .exe se naredi, le Javo potrebuješ na PCju.
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.26
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vceraj dokoncal 4 segmentni merilec tlaka s MPXH6300 senzorjem, ki pa se brez senzorja lahko uporabi tudi za prikaz napetsti ADC pretvornika.

Dodam kaksno sliko v prihodnjih dneh potem ko uredim se source kodo na sourceforge za tiste, ki se bodo zeleli sami igrati s kodo Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MKII

P4180341.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  408.15 KB
 Pogledana:  11 krat

P4180341.JPG

P4180340.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  404.66 KB
 Pogledana:  42 krat

P4180340.JPG

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo kaj je ta igrača?
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

AVR programator ...

Lp, g

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Silvo kaj je ta igrača?

Avr USB programator. Podpira ISP, PDI, TPI. AVR studio4-5. Za enkrat probal ISP. Poskusil tudi oba orodja. Dela.

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo mi dela konkurenco Smile
Sam je prepozen, jaz imam že kup tiskanin narejeno.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Silvo mi dela konkurenco Smile
Sam je prepozen, jaz imam že kup tiskanin narejeno.
Laughing

Jaz imam že dva delujoča Wink Zdaj sledi testiranje. Ravno si pripravljam kabel za TPI. (tiny10)

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo,po kateri shemi si delal?

Tudi sam bi si omislil nekaj podobnega, ker bi rad okusil Xmega, pa še USBasp mi pod win7/64bit nekaj štrajka. A dela direkt iz AVRStudia? Kako pa kaj z driverji? Zadnje dni sem porabil ogromno časa in energije, da sem dobil delujoče driverje za Stellarisov ICDI...mater. TI je pa je tudi malenkostno spremenil politiko, tako da ko sem prosil za pomoč, so najprej vprašali za katero podjetje delam in koliko uCjev letno bom porabil, tako da sem jim pač po pravici povedal, da se z njihovimi uCji dajem zgolj kot hobby, da kupujem pri lokalnem dealerju in naj se ne ubadajo z menoj. Nakar sem na eni strani našel neke starejše driverje, ki mi jih je sistem naposled sprejel. Tako da imam delujoč debugger za Stellaris Cortex-M3 kar mi je všeč, za AVRje pa nimam trenutno nič pametnega, dokler pa imam še stari računalnik doma, bi na njemu sprogramiral ustrezen mikrokontroler, tako da lahko vse skupaj preselim na prenosnika.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEDuser je napisal/a:
Vajdo je napisal/a:
Včeraj sem po dolgem času nabavil Fluke 117, vendar sem danes že zamenjal za 179. 179 je bolj elektronik verzija. Sem si ga vzel za rojstni dan, kajti samo še letos je 2 spredaj sbeer

Pametno! Jaz imam tudi 177 in je odličen všeč mi je hitrost meritve in hitrost vklopa (kar mi nekako ni všeč pri Fluke-ju 287 ampak se ne pritožujem Cool )... Ali je tvoj tudi Made in USA (piše na hrbtni strani)?

Je usa Wink

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
Tudi sam bi si omislil nekaj podobnega, .........

1 € je ploščica narejena v Lingvi. Nakažeš na društvo - pošljem pa jaz. Aja, pa še nekaj malega za poštnino - objavljeno bo pa v naslednji številki časopisa.

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 18, 2012 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko veš kaj? V kolikor te nebi preveč motilo, bi morda med prvomajskimi uletel mimo. Sicer nebi bil sam, v vsakem primeru bosta zraven še žena in pes (slednji ne grize). Tudi ustavljlal in motil nebi za dolgo, bil bi bolj mimohod, ker sva se z ženo itak pogovarjala, da bi en dan peljlala psa se malce namočit v morje. Seveda, v kolikor ti je to OK, in če boš seveda doma. Če pa nama ne bo zneslo, se pa dogovoriva tako kot si rekel.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 3 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni