www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Inštalacije v požarno ogroženih prostorih

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Aljo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Jul 2009 2:21
Aktiv.: 0.10
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 12:17 pm    Naslov sporočila:  Inštalacije v požarno ogroženih prostorih Odgovori s citatom

Zdravo!
Upam, da take teme še ni odprte, našel jo nisem.
Stvar je sledeča: profesor mi je zadal nalogo, da naredim seminarsko nalogo z naslovom Inštalacije v požarno ogroženih prostorih. Naloga mora biti obsežna 6-8 strani. Ker pa na internetu in v raznih knjigah najdem samo za kakšno stran in pol teorije, sedaj prosim za pomoč vas. Prosil bi, če mi lahko kdo posreduje kakšne slike, skice, najbol pa me zanimajo standardi in predpisi! Vsi, ki sem jih vprašal, pravijo da je teh predpisov malo morje, nihče pa mi ne ve povedati kje bi jih lahko dobil. Gledal sem že na SIST-u ampak jih ne dobim, oziroma bi jih moral plačati.

Zahvaljujem se za kakršno koli pomoč.

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.05
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CTK si pogledal? (Centralna tehnična knjižnica)

Malo sem sicer iz vaje, samo SIST je imel tudi knjižnico za vpogled. Nisi mogel stvari kopirat, si pa lahko pregledal vse standarde.

Jaz bi se tega lotil z druge strani.
Začni tule:
http://www.cenelec.eu/dyn/www/f?p=104:6:5002750571855988

Imaš seznam teles v EU, ki se ukvarjajo s tehničnimi stvarmi. Najdeš ustrezno temo in slediš povezavam. Najdeš številke standardov s katerimi se ukvarjajo, in potem te številke uporabiš ko obiščeš SIST ali pa CTK, da vidiš podrobnosti.
Ko imaš št. standarda lahko tudi po internetu najdeš kaj gradiva, ki se sklicuje na določen standard.

aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.24
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj mi mail, pa ti pošljem....lahko pa tudi sem pripnem sam je kar nekaj tega....
Aljo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za hitre odgovore Angel

aljo.102@gmail.com

aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poslano...upam da ti kaj pride prav...

LP!

Aljo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nažalost mi tvoji zapiski ne bodo prišli prav, saj ne delam seminarske za inšt. v eksplozijsko ogroženih prostorih ampak v požarno ogreženih prostorih...
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.44

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Požarno ogrožen je praktično vsak prostor, nekih posebnih pravilnikov za to ni...
Imaš Ex inštalacije in "navadne".

Aljo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zato še enkrat naprošam vse, ki bi karkoli imeli, kakšne standarde,pravila, skice, slike, karkoli, da mi to posredujejo.

hvala za pomoč

lp

6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 6.01
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker si verjetno zgrešil temo (glej tretjo točko), samo namig: stric Go**le vrne zanimive rezultate v zvezi z naslovom tvoje seminarske naloge... še posebej, če iščeš kaj v zvezi z "tehnična smernica", "predpis",... Za začetek poglej, recimo, tukaj, poglavje 1.2.9 in pozorno preberi, kaj piše na zadnjem diapozitivu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://lrf.fe.uni-lj.si/student_fe_eir.htm
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj sem ti poslal vse za EX inštalacije.... kaj bi pa še potreboval? Rolling Eyes
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni