|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Maj 03, 2012 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že., ampak fant je naštel več različnih vrst oscilatorjev:
Citiram: |
Spoznali smo tudi štiri oscilatorje: Colpitsov, Klapov, Meissnerjev, VCO oscilator. |
Torej hodi v ustrezno šolo, nekje drugje v take podrobnosti nebi šli. In ker so šli v podrobnosti, najbrž niso bila našteta samo imena oscilatorjev.
In celo, če prepostavimo najslabšo možnost (ki ni nujno najslabša), profesor je naštel imena oscilatorjev (in izpustil Hartley), naprej pa naj dijaki iščejo sami, to ne sme predstavljati problema, saj tudi v življenju ne dobiš vsega na srebrnem pladnju.
Kvalitetnih knjig o tej tematiki je bilo dovolj že takrat, ko sem jaz hodil v srednjo šolo (v času YU). Danes je pa poleg knjig na razpolago še internet in je vse skupaj še mnogo lažje in je prej problem ločiti zrnje od plev - vse na netu ne drži. In takrat, ko si v dvomu, pridejo prav forumi.
Namesto tega pa je to, kar je avtor teme pokazal do sedaj, samo močan indic, da je dobil seminarsko nalogo s tem naslovom in po liniji najmanjšega odpora, zakaj tega ne bi naredili drugi?
Nastal pa je hud problem, skoraj nerešljiv problem, članek z Wikipedie še ni preveden! Tako standardni postopek reševanja takih nalog z obilno uporabo kopirne paste (copy/paste) ni bil mogoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.83 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Maj 03, 2012 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
no ja večino so ti že kolegi povedali , zdi se mi brez veze da bi ti še sam težil , raje ti dam koristen link mogoče pa se boš le kaj naučil od oscilatorjev
http://www.falstad.com/circuit/e-index.html _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luksorzi Član

Pridružen-a: Pet 24 Jun 2011 18:32 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.62 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Čet Maj 03, 2012 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
no ja večino so ti že kolegi povedali , zdi se mi brez veze da bi ti še sam težil , raje ti dam koristen link mogoče pa se boš le kaj naučil od oscilatorjev
http://www.falstad.com/circuit/e-index.html |
Dober link |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Maj 03, 2012 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojega vnuka tudi zanimajo oscilatorji, še najraje uporablja gugalnico. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blay44 Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17 Prispevkov: 604 Aktiv.: 3.42
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2012 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2012 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
blay44 je napisal/a: |
Ko bom obvladal tranzistor, bom caR |
Ko boš obvladal gugalnico boš caR!  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blay44 Član

|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2012 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trudim se, trudim, počasi, bo ko bo.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blay44 Član

|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2012 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
blay44 je napisal/a: |
Trudim se, trudim, počasi, bo ko bo.
Je pa gugalnica ob dobri družbi hudo zanimiva.
LP |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni