Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.22 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 2:02 pm Naslov sporočila: Delovanje Interneta preko GPRS/UMTS povezave |
|
|
Pred časom smo par let v podjetju kot providerja za mobilno telefonijo uporabljaji Mobitel.
Uporabljali smo tudi dva USB ključa z Sim karticami ki sta služila za GPRS/UMTs povezavo z internetom.
Na zelo veliki večini lokacij je zadeva delovala normalno, hitro in odzivno.
Potem smo zaradi potrebe zmanjšanja stroškov morali zamenjati operaterja na Simobil.
Zamenjali smo tudi GPRS/UMTS modeme in sim kartice.
In sedaj zadeva sicer deluje vendar zelo različno. Marsikdaj tudi v večjem kraju kjer naj bi bila dobra pokritost kaže signal do konca a vendar je prenos slab.
Ima kdo idejo kaj storiti? Razen prešaltati nazaj na Mobitel?
Nazadnje urejal/a clownfish Pet Maj 18, 2012 9:25 am; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodatna antena, če jo lahko priključiš na modem. Ali pa zamenjaš modem s takšnim, ki lahko. Pri meni je razlika očitna. Imam pa fiksno pozicijo za domačo uporabo, ker nič drugega ne špila... _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.22 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Omenil sem, da gre za mobilno uporabo torej "gibljivo".
čisto jasno mi je, da z boljšo anteno zadeva bolje deluje vendar..
če bi šlo bi tudi vlekel utp kabel za sabo.. a to ni nekako udobno.
Torej me zanima ali ima Simobil res tako na splošno dosti slabšo pokrivnost z kvalitetnim signalom kot Mobitel? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi rekel, da je problem v kvalitei signala. Namreč kolikor pravijo sošolci in kolegi je na nekaterih mesti signal 100% internet pa deluje zelo počasi. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 5:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
clownfish je napisal/a: |
Torej me zanima ali ima Simobil res tako na splošno dosti slabšo pokrivnost z kvalitetnim signalom kot Mobitel? |
Na moje izkušnje. Da. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
clownfish je napisal/a: |
Na moje izkušnje. Da. |
Tudi na moje izkušnje: da _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 600 Aktiv.: 3.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 09, 2012 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem pa da ni dovolj močnih povezav med baznimi postajami in Simobil centralo. Naprimer: če ima ena bazna postaja povezavo hitrosti 1Mbit/s do Simobil centrale in če se na to bazno postajo poveže 100 naročnikov potem na vsakega naročnika pride hitrost 10kbit/s, in to da imaš 100% signal od bazne postaje ti nič ne pomaga.
To je tako kakor zastoj na avtocesti, nič ti ne pomaga pa tudi če imaš Ferarija. _________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Maj 09, 2012 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Na simobilu sem že vrsto let. Vse OK, le prenos podatkov je obupen _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Maj 09, 2012 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enako pravi tudi kolega, ki ima podobno konfiguracijo.
Signal ni problem, prenos pa dela lepo počasi. Če dela.
Pri Mobitelu ni bilo težav razen visoke cene. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.11 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Maj 09, 2012 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodatni problemi se pojavljajo ker imata T-2 in simobil roaming sodelovanje in ključki med omrežjema preklapljajo. Rešitev je izrecno pri ponudniku povedati, da roaminga nočeš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|