|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3356 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 12:46 pm Naslov sporočila: CAMCORDER SILVERCRest |
|
|
Ali ima kdo izkušnje z napravo camcorder silvercrest?
Ne znam nastaviti naprave tako, da bi na fotografijah dobil datum-uro posnetka.
Tudi v navodilih ne najdem. Najdem, kako nastaviti datum uro, in ta je res vidna na ekranu, toda to vse skupaj nima smisla, če ne morem na fotogravijo pritisniti časovnega žiga tako rekoč.
Če ima kdo izkušnje, se priporočam za pomoč
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
37.23 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.06 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče malce tumast predlog.
Med "lastnostmi" datoteke sta tudi datum in čas nastanka.
LpA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3356 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obelix je napisal/a: |
Mogoče malce tumast predlog.
Med "lastnostmi" datoteke sta tudi datum in čas nastanka.
LpA |
Ni tumast, dobronameren je. A jaz bi rad 'timestamp' na sami fotografiji..
Za dokumnetacijo je tak podatek na sami sliki zelo dobrodošel.
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.68 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, če imajo vse te zadeve to funkcijo. Jaz sem imel npr. na fotoaparatu omogočeno to funkcijo samo, če sem slikal kot razglednico.
Zelo verjetno pa obstaja program, ki iz lastnosti to potegne in naknadno doda, samo jaz ne vem konkretnega predloga.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.43
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej, če imajo slike dodan EXIF (ponavadi je). Potem pa samo še program najdeš, ki datum "zapeče" v sliko
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo našel, mislim da bo. klik
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Evo našel, mislim da bo. klik |
Mmm , ni to to. Program sem instalirlr in poizkusil, a program služi za manipulacijo podatkov (datuma ure) EXIF datoteki, ki vsebuje podatke o tem kaj in kako je slika bila povzeta, a podatka ne da na samo sliko kot neke vrste štampiljki.
Vsekakor hvala za trud.
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ups, nisem preizkusil. Tale pa bi glede na opis moral ustrezati, snemi testno različico in upaj, da je samo časovno omejena ali pa...
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Tale[/url] pa bi glede na opis moral ustrezati, snemi testno različico in upaj, da je samo časovno omejena ali pa... |
Ja, s tem bi se to dalo, a jaz sem vseeno upal, da mi bo kdo rekel, da imam na meniju fotoaparat možnost to od njega zahtevati, da on naredi to zame avtomatsko, ko pritisnem na prožilec. Tako pa imam samo dodatno delo, dela se pa otepam, kolikor se da.
Hvala za pomoč.
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.12 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni so pa slike s to datumsko štampiljko grde. Sem pa malo razmišljal o tem. Če sliko gledamo v digitalni obliki, potem exif podatkov ni problem dobiti. Za dokumentacijo so seveda dobrodošli, včasih celo nujni.
Vendar !!!
Urejal sem slike treh amaterskih fotografov. Vsi trije so slikali isto poroko. Hoteli smo narediti nekakšno kronografijo dogajanja. No saj problem smo potem rešili, a stvar ni tako enostavna, kot se na prvi pogled zdi. Natančnost nastavitev datuma in ure na teh treh fotoaparatih je naredila pravi kaos. Najprej je bilo treba ugotoviti časovne zamike od posameznega fotoaparata, šele nato smo stvari uspeli zložiti skupaj.
Če bi te slike imele zapečen ta datum in čas, bi bila seveda katastrofa.
In pri vsem tem je treba povedati celo to, da amaterski fotografi sploh niso bili kaj dosti krivi za nastalo zmedo. Prvi je imel nastavljen lokalni čas z zamikom kake minute. Drugi je imel čas kakršnega je pač imel nastavljen pravkar kupljen fotoaparat japonske izdelave - torej japonski lokalni. Tretji se je s tovrstnimi problemi že srečal in je imel nastavljen UTC.
Štampiljka v sliki ima svoj pomen le če damo take slike natisniti na papir. Ampak resnici na ljubo se to v današnjih časih digitalne fotografije zgodi zelo poredko.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2012 8:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, vsaka stvar ima svoj namen in smisel in je za kakšen drug namen moteča.
Ne slikam porok, niti ne mešam slik različnih fotoaparatov, rad bi samo dokumentacijo o opravljehih gradbenih delih, danes je bilo narejeno to , včeraj to. Slikam cevi, predno jih zakrije beton, omet.
Vsi moji dosedanji fotoaparati so imeli to možnost, lahko si vklopil časovni žig na sliki, lahko si ga izklopil, potem je bila slika brez takega žiga. Ta najnovejši, (kupljen, ker so ostali ali izgubljeni ali razbiti) pa te možnosti ali nima ali je ne najdem. Grrr. Dela pa najboljše slike..
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 486 dni