|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 3:45 pm Naslov sporočila: Altium 12 - študentska verzija |
|
|
Mogoče koristna informacija za tiste s statusom študenta.
Citiram: |
Postovani,
Ovim vas putem zelimo obavijestiti da, povodom izlaska paketa Altium Designer 12, tvrtka Altium daje besplatne vremenski ogranicene Altium Designer Custom Board Implementation licence za ucenike/studente.
Licenca je ogranicene na 12 mjeseci, a redovna cijena ove licence za ucenike/studente je 96,00 EUR + PDV/DDV.
Za dobivanje besplatnih licenci potrebno je dokazati ucenicki/studentski status i potpisati izjavu da ce licence biti koristene samo u edukacijske i nekomercijalne svrhe.
Altium Designer je aplikacija koja pokriva cjelokupan proces projektiranja tiskanih pločica, kao i razvoj "embedded" sustava na FPGA platformi. Neke od karakteristika su:
- uskladenost sa Windows standardom
- dinamicka E-CAD/M-CAD integracija u realnom vremenu
- globalno editiranje objekata
- mogucnost hijerarhijskog projektiranja
- generiranje potrebnih izlaznih formata pritiskom na jednu tipku
- link na baze podataka
- razvoj i testranje kompleksnih embedded sistema na FPGA komponentama
Vise podataka o programu mozete pronaci na http://www.altium.com
Ako su vam potrebne dodatne informacije, molim vas da mi se javite.
S postovanjem,
Robert Brekalo, dipl. ing.
CadCam Design Centar d.o.o.
member of CADCAM Group
Kraljeviceva 3
10000 Zagreb
Croatia
tel/fax: +385-(0)1-2302-454
GSM-HR: +385-(0)98-457-222
GSM-SI: +386-(0)40-885-676
E-mail: rbrekalo@cadcam.hr
http://www.cadcam.hr/
http://www.cadcamlab.si/
************************************ |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uff... uporabno.
Danes si že drugi, ki me prepričuje naj se vpišem na kakšen faks. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoZ Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2010 14:33 Prispevkov: 74 Aktiv.: 0.41 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa to velja samo za študente ali tudi za dijake? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je tudi za dijake.
ucenicki/studentski status |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
...da ce licence biti koristene samo u edukacijske i nekomercijalne svrhe. |
Se pravi sem na istem, samo v tem primeru dam se 100€ in še podpišem. Saj izobraževalni namen me ne moti, ampak počasi bo čas, da za kako stvar tudi zaračunam. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.76 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po eni strani res, ampak moraš vedeti da je altium cenovno nekaj k€. cena sto je potemtakem praktično zastonj. In namenjena je pač učenju. Uradno gledano, piratska verzija niti za učenje ni dovoljena. Dobro da noben ne sprašuje: "ja kje si se pa naučil, če nimaš licence?"...bi bil hudič...
Legalno gledano: nisi na istem. S to liceno ne kradeš. Realno gledano: si še na slabšem, ker si podpisal da ne boš uporabljal za komercialne namene...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj dokler mi ne določijo, da moram pivo prijavit kot dohodek bom ostal kar pri trenutnem sistemu. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoZ Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2010 14:33 Prispevkov: 74 Aktiv.: 0.41 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
...da ce licence biti koristene samo u edukacijske i nekomercijalne svrhe. |
Se pravi sem na istem, samo v tem primeru dam se 100€ in še podpišem. Saj izobraževalni namen me ne moti, ampak počasi bo čas, da za kako stvar tudi zaračunam. |
Vendar, koliko jaz razumem gre za brezplačne licence, ki so omejene na 12 mesecev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Danes si že drugi, ki me prepričuje naj se vpišem na kakšen faks. |
Ti raje kakšen Fax recikliraj, bo kakšen element viška v delavnici  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Altium designer licenco dobimo na Faksu tako da mi je to brezpredmetno, za kakšnega starejšega ki pa ni več študent pa to tudi ni več uporabno. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.76 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
me prav zanima kako je to legalno, da kar na faksu "talajo" licence, ki so drugače po sto evrov  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.51 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2012 2:19 am Naslov sporočila: |
|
|
majo že pogodbo podpisano, na elektro se da dobiti tudi licenco za mathematico, vsaj lani sem jo dobil. Poleg tega imamo preko microsoft msdnaa kar nekaj softwera zastonj, recimo windows 7 professional so zastonj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.23 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2012 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
me prav zanima kako je to legalno, da kar na faksu "talajo" licence, ki so drugače po sto evrov  |
licence, ki jih dobimo na faksu so študentske in veljajo samo eno leto oz. pol leta, ne vem več točno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni