|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Jun 02, 2006 9:44 am Naslov sporočila: WIN 98 SLO težave |
|
|
Prvo vprašanje bo lahko:
Kako spremenim standardne nastavitve v sistemu: rad bi standartno uporabljal font Arial, in ne Times new Roman. Sedaj pri vsakem startu programa za pisanje teksta najprej grem v postopek spreminjaja fonta, sem pa prepričan, da se da to nekako narediti enkrat za vselej, le ne vem kako.
Drugo vprašanje bo verjetno težje: Vse prepogosto pride do 'Težke napake v sistemu' in potem je potreben restart. Imam star računalnik in sumim bodisi RAM bodisi mrežno kartico, ali kaj drugega. Verjetno obstajajo programi za testiranje hardware-a. Veste, kje jih lahko dobim na internetu?
A, ja, poleg tega da delam na starem računalniku, delam tudi na starem sistemu Windows 98 druga izdaja, slovenski. Mi je všeč, ker ima DOS. Pred kratkim sem reinstaliral cel sistem, misleč, da je na disku kaj zafuženo, pa ni nič boljše.
Hvala za vsak namig! Seveda bi rad vaše izkušnje, saj guglat morda celo znam.
Pozdrav! _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jun 02, 2006 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen program, pa uporabljaš za pisanje? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Jun 02, 2006 10:38 am Naslov sporočila: Enostavne |
|
|
Enostavne stvari pišem z Write programom, ki je sestavni del WIN, če je kaj zahtevnejšega se tepem z Wordom.
Že eno uro mi teče ram test: http://www.memtest86.com/
pa nič. Recimo, da je to dobro. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Jun 02, 2006 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
V wordu se default font da spremeniti, v notepadu zagotovo ne, za write pa nisem povsem prepričan, ampak mislim da se ne da nastaviti.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Pet Jun 02, 2006 7:47 pm Naslov sporočila: Hja, |
|
|
Hja, Jur, to sem predpostavljal, da se da default font spremeniti, le kako ne vem. Veš ti? _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 02, 2006 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sporočila o težkih napakah v win 98 sem tudi jaz pogosto dobival. Vzrok je bil najverjetneje preveč spraskan inštalacijski CD. Ko sem naložil windowse iz drugega CD-ja je bilo vse vredu
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jun 02, 2006 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se prav spomnim, samo zaženeš Word, popraviš font in zapreš word. Word bi te moral vprašati če zapiše spremembo v normal.dot, na kar moraš odgovoriti pritrdilno. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Ned Jun 04, 2006 8:19 pm Naslov sporočila: Hvala Highlag. |
|
|
Hvala Highlag.
Je šlo približno tako, kot si rekel. Vendar si mi dal idejo:
Z 'najdi' sem iskal normal.dot
odprl sem jo z wordom
spremenil nastavitve in
spravil nazaj na disk!
Za word sedaj velja.
Za sistem pe še ne vem, kako in kaj. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni