www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

xpolhecx in fairplay
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xpolhecx
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Feb 2011 3:06
Aktiv.: 1.58

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Ojojoj. vsaj 30€ boš zaslućil na enem izdelku, pa ti je težko plačati članarino?!
Poskusi pomisliti, da smo ti pomagali razviti izdelek in koliko bi plačal za to, pa še nekaj si se naučil.
Človeška sebičnost pa res ne pozna meja.
Sam pri plačilu članarine sploh nisem pomislil, kaj bom dobil od društva, ampak na to, kaj imajo drugi od tega, če društvo deluje Wink

Na spletni strani in izdelkih ti manjka:
- CE certifikat
- Rohs certifikat (po novem bo tudi to potrebno)
- Napisani pogoji uporabe in politika vračila

"Profesor" je pa študent, ki ti je pomagal v prostem času, namesto, da bi kaj prislužul. Grdo je izkoriščati nekoga, da potem služiš na račun njegovega dela. Si mu dal kak EUR, da si bo olajšal študentsko življenje?

Ravno o tem sem prej govoril. Kako lahko nekoga po krivem obtožuješ in govoriš o sebičnosti, ko pa sem garal sam, da sem nekaj skupaj spravil. Tista debata na forumu se je začela dosti kasneje in trenutno nima nobene veze s tem. Za spletno stran sem že razložil, profesorju se bom pa že oddolžil ko bo čas za to.

Ali potrebuješ dva certifikata, če se izdelek proda izven EU ali velja samo en certifikat?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70822.90

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj delal norce? Delal in mučil sem se sam. Ker pa sem želel dodatne informacije, sem se obrnil na forum in zvedel marsikaj zanimivega. Sploh ne vem od kod ideja, da se iz koga delam norce. Nikoli nisem bil žaljiv do katerega izmed članov, vedno sem se zahvalil za pomoč tako da res ne vem. Če pa je bilo kakšno vprašanje "neumno" se pač opravičujem.

borisz je napisal/a:
Za tole se pa obrni na TUV sud. Sicer so nemško podjetje, imajo pa predstavništvo tudi pri nas. Če bi bil pa prijazen in ne bi bil nesramen, bi pa dobil cenejši nasvet.

Hvala

Nazadnje urejal/a xpolhecx Pet Jun 08, 2012 8:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V mislih imam napravo, ki sem jo pred časom naredil zase. Glede tistega, kar sem spraševal na forumu pa še nisem prepričan, če bom karkoli delal naprej v tej smeri. Mi bodo pa nasveti vsekakor še prišli prav prej ko slej
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, sem danes že eno zmazal pa ni bla kej preveč dobra Very Happy Ustvarjal bom že, sam nekaj drugega. Zdaj pa da ne bom spet "nesramen" ... Very Happy A če kdaj pokličem na TUV sud in pridobim certifikat, ti bom mogu kej lubenic kupit? Very Happy Pol rajši kr ignoriram tvoje prispevke Cool
Nazaj na vrh
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@xpolhecx: ti kar nadaljuj, ampak deske si že kupil, pa zakoličeno je tudi že.
skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.65
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boris: Kot vem na vecini forumih pise da ko nekaj objavis ni avtorskih pravic... Pa brez zamere. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

skalpel je napisal/a:
Boris: Kot vem na vecini forumih pise da ko nekaj objavis ni avtorskih pravic... Pa brez zamere. Wink

Tole pa ne drži.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2012 8:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Play
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 09 Jun 2012 7:41
Aktiv.: 0.02
Kraj: Nm

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2012 8:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej zdravo in en lep pozdrav!

Sem Damjan in vašega foruma nisem poznal do včeraj, ko so mi ga omenili, naj dodam, da ne bo sedaj zgledalo, da bi rad vse prehvalil itd, vidim, da je forum zanimiv, veliko informacij in veliko pomoči!

Kje naj začnem, danes mi ni dalo miru, nism niti spal, in sem se odločil, da še sam povem, kar vem od tele celotne zgodbe.

Res , da nekaj v bran, zagovor in mojo nevednost.

Kar se mene osebno tiče, nism prodal do danes niti ene ploščice, drugače rečeno, pri meni je bila reč tako zastavljena, da se proba oz. se vidi kakšen bi bil odziv za ta izdelek, koliko bi bilo v bodoče povpraševanja, nato pa se vse uredi, od s.p.-ja, tudi sam bi lahko Nacetu pomaga pri ustanovitvi, denarni pomoči itd.

Hitro rečeno, če bi se videlo, da bi bilo povpraševnaje v SLO, sam ne prodajam NIČ v tujino, razen kupujem, bi se tudi sam potrudil, da se proba to reč normalno in brez težav prodajati.

Res in povdarjam , da resno, nisem vedel, kako je pri tej stvari (kar vem je le tole: on jo je naredil, programiral oz. naredil od začetka do konca)

Šele sedaj opažam, da ste mu eni ali en, tudi tega točno ne vem, pomagali z nasveti, kar se mene tiče mogoče res grdo, berem, da je potrebno donirati ali plačati za forum, sam razumem, da na tak način živi forum, se ga vzdržuje, plača od domene, do serverja in razno.

Sicer ne zastopim to, naj me nekdo popravi ,če se motim, zakaj je bila tukaj dana pomoč, če ni Nace plačal kar bi moral, meni osebno je do ene mere grdo, da se nekomu pomaga, sam nato to reč ali znanje drugega proba tržiti dalje (grdo rečeno, vidi zaslužek), nato se ga s tem obremenjuje, da je nekaj dolžan.

Pa tudi če je, naj se pri tej reči pomaga, se mu pove kaj je dolžan, se da točne nasvete in povprašamo, kaj je narediti, kako se čisto legalno reč naredi, se jo celo na koncu trži, če se vidi, da se bo dalo sploh tržiti reč.
Vračam se na prvo reč, težko je res danes nekaj po celotni pravilni shemi narediti, nato šele spoznati trg in v končni fazi sploh kaj prodati.

Osebno meni ni všeč, da se tudi mene omenja, kaj smo vse narobe naredili, povdarjam, da sam izdelka nisem prodal niti enega in ga niti ne bi, dokler se vse ne uredi-Res pa da sam ne vem kaj je potrebno VSE urediti, zato grdo rečeno, sem misli, da se ve.

Mogoče sem naiven trgovec, da se nisem za VSE pozanimal itd.

Ko se omenja v postih glede mod čipov, predelav konzol itd, rabil bi še vaš nasvet, v SLO se do danes ne ve ali se to sme ali ne, nisem edini ki to delam, je kar nekaj firm ki to dela, jih ne mislim omenjat, je kar nekaj spletnih trgovin ki grdo rečeno dela na črno, enako se ne mislim vtikat v njih, enako predelujejo konzole, da ne omenjam, da ta reč vodi do glavnih rečeno uvoznikov, kateri ali vejo ali ne, kaj se dela, niti ne vem, se resno ne ubadams temi reči, gledam načeloma le nase, da preživim iz emseca v mesec.

Sam v današanjem času gledam nase, me ne zanima, če nekdo dela na črno, se nočem ubadati s tem, nočem tožit ali prijavljat ljudi, sami se naj zavedajo kaj delajo, konec koncev bodo imeli sami probleme, zato kot sem omenil, nočem in ne bom omenjal pristojnim kaj se vse dogaja.Ker v današnjem času je tega ogromno in očitno kar se v SLO dogaja, bo tega še dosti več.Razumem da se vsak proba znajti po svojih močeh in v žep dati kakšen evro itd.

Da se vrnem, ko je nekdo omenil glede predelav, sam krijem garancijo na izdelek, če je kaj narobe seveda da ne dam reč na servis ali kjer je bil kupljen izdelek, sam krijem in delam na svoji garanciji in do danes v desetih letih tukaj nism imel težav.Vseeno pa bi rad vedel, ker vidim, da nekateri ali poznate zakone, ali jih berete, da mi malo več poveste o tej reči.

Ker je moj post, mogoče vam čisto nerazumljiv, bi na koncu sam vas osebno prosil, se tudi sam opravičil v njegovem imenu, da njemu naprej pomagate, naj se pove kaj je dolžan, kaj je naredil narobe, le upam, da se da to napako spremeniti v pozitivno reč, mogoče v bodoče pride tako daleč, da je vse pravilno narejeno, govoriti v sanjah, da bi Nacetu kar se tega tiče le ratalo, naredi še kakšen drug izdelek, ima svojo firmo in kar se mene tiče njemu privoščim, sam vas sigurno zelo odobravam, da grdo rečeno en red more biti.

Na celotno reč gledam le tako, da je resno poprej treba vedeti, kaj delaš, kaj prodajaš, je pa tudi res mislim, da vsi sami nekako zastopite, pa upam le da delno, da se proba vsaj videti, če se bo neka reč, pa ni važno kaj prodajala, nato pa se vse naredi pravilno, mogoče se tole čudno sliši, ampak na tak način lahko nekaj narediš, delaš po korakih.Vem, da po večini nismo vsi rojeni tako, da imamo ogromno denarja, lahko vse nemudoma uredimo, nato vidimo ali bomo imeli neko korsit od tega, seveda pa da je tudi nekaj takih , ki imajo že na začetku ogromno denarja, na koncu ali jim rata ali ne, je pa tudi velko vprašanje.

Resno ne bi rad kar se mene in njega tiče, da se reč ureja na druge načine, naj se pomaga njemu, sam pa bom spremljal in nabiral informacije od vas , kaj je pravilno, kaj ni.Kot sem omenil, lahko tudi kako denarno pomagam, konec koncev sem lahko tudi sponzor, donator, niti ne vem kaj je potrebno narediti za vaš portal.Povdaril bi, da se nočem sedaj delati lepega, kako bi na vse načine rad, da se reč uredi, ne želim pa si težav glede te reči, za mojo nevednost.

Se oproščam za slovnične napake.

Hvala in pozdrav do vseh, lp Damjan Šimenc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2012 8:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Play
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 09 Jun 2012 7:41
Aktiv.: 0.02
Kraj: Nm

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2012 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že, že prvo kot prvo resno govorim zmer fer in resno ne lažem! Pri določenih rečeh sem preporšten in me to celo včasih tolče po hrbtu.

Drugo če se je Nace grdo obnašal itd, sam tega nisem vedel, ne odobravam in tudi tole mu danes osebno razložim po telefonu, Naceta poznam iz foruma in niti ne osebno, povdarim da ga ne zagovarjam, lahko pa in vem da je v vseh vas v moči, da se temu naredi red in se temu nekako pomaga , naredi neko fer igro.
Se pa močno zavedam kaj sem sam naredil narobe in nisem vedel, da je bil še nekdo ,ki mu je pomagal.

Druga reč je, da temu izdelku je težko rečti da je nov izdelek, za moje pojme ker imam zase enega, mu rečem da je rabljen, na njega sam dal pomoje-ne vem ali je prav ali ne, lahko dam letno garancijo, spet če bi bilo kaj narobe kupim drugega in dam stranki.V primeru da bi se reč prodajala.

Ne vem dnevno odkupim rabljenih konzol kar nekaj in spet grdo rečeno, imam ljudi ki mesečno proda meni eno, dve konzoli, ena in ista oseba mesečno, in se nato temu reče, da mu omogočam njegovo prodajo na črno.Če ta oseba kupuje zase ,se naveliča in proda dalje, ali pa mogoče grdo, nit ne vem, kupuje nekje cenej meni prodaja po dražji ceni, zakaj bi sam točno to preverjal, konec koncev od rabljene reči plačam poven davek, kar se ddv-ja tiče očitno tukaj ni državi večje težave, očitno imajo radi svoj del.

Res ne vem kaj je tukaj za narediti, sam sem pripravljen pomagati vam in njemu, pa mogoče na koncu še kaj dobrega od tega le rata.

Nimam idej, zato kot vem in upam, da se spoznate VSI vi, naj se še on, naj se ga poduči, sam pa bom tako naredil kot more.Sam se zavedam kaj me lahko doleti, vem kaj lahko Naceta, a vseeno sami veste kakšne so kazni zame, nočem le tega, da kar delam iz velkega veslja cele dneve, sobote endelje do 12h od svojega 18leta, da bi zaradi take reči, ki nism imel niti centa od tega, grdo rečeno hotel sem nekako pomagati, da mogoče pa le nekaj na tem rata, da ne bodo le tujci imeli te reči, jih prodajali po 3x ceni itd.(Zakaj jih pa oni prodajo po tej ceni, mi pa počasi iz tega foruma ratuje jasno, če se plača vse od papirjev itd, zna biti konec koncev fer njihova cena, ne vem)

Kar se mene tiče, mirno tukaj na tem forumu, pokažem vse izdane račune, od kar je Nace postavil svojo spletno stran, od kar sam vem za ta izdelek in se naj vidi ali sem ta izdelek prodal.

Še en enkrat dodam, da nisem niti enega prodal in niti ga ne bi dokler se vse ne uredi! Rečeno, ker sam obožujem totalno dirkaške simulacije, me je to pritegnilo in sem probal le pomagati, konec koncev tudi sami lahko zračunate kakšen bi imel zaslužek, mogoče max 5 do 7e na en kom, niti ni tole važno, meni se je šlo le za zanimivo reč, in mogoče pa bi bilo komu narediti uslugo, da ima Slo izdelek.

Dodal bi le, da resno prosim, naj se uredi nekako fer, naj se pomaga, sam pa bom spremljal dogajanje.

Hvala

lp Damjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.65
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2012 9:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Play: Poznam tvojo trgovino in vem da si pošten trgovec...

Nazadnje urejal/a skalpel Sob Jun 09, 2012 10:01 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni