|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s51zg Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35 Prispevkov: 538 Aktiv.: 2.27 Kraj: JN76BC - Srednje brdo
|
Objavljeno: Ned Maj 27, 2012 4:39 pm Naslov sporočila: WIN7 Home Premium - težave z zagonom |
|
|
Pozdravljeni,
(Govora je o prenosniku PROBOOK 4720S)
klical me je vnuk, kateremu je ravnokar odpovedal omenjeni prenosnik. Ko ga vključi, se zadeva začne nalagati in pokaže se ikona za WIN7, nato ekran potemni in v levem zgornjem kotu prične utripati črtica...od tu dalje zadeva ostaja gluha na ukaze... Pa ravno sedaj, ko je pred maturo..
Kaj mu lahko svetujem?
Vsak predlog bo dobrodošel. Hvala že v naprej!
LP _________________ __________________
Never put off till tomorrow what you can do
today. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Maj 27, 2012 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
U safe mode ne moreš?
Od oka ne vem kaj bi mu bilo, če ima slučajno CD z windowsi, naj poskusi kakšen repair naredit.... Bog ve kaj je pobrisal ali pa se je usulo... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GopherB Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2011 11:44 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.52 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Pon Maj 28, 2012 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Naj poskusi v safe-mode, kot je priporočal aljoš. Ker ga ne ponudi ob prvem zagonu, naj ga resetira in nato zažene v safe-mode. Mislim, da je možno tudi iz biosa (stiskanje F2 ob zagonu).
Nato, ko pride rač. do safemode namizja, naj poišče System recovery (Control Panel/ ...) , kjer se da povrniti sistem v zadnjo delujočo verzjo. Tudi jaz sem bil že prisiljen v uporabo le-tega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Maj 28, 2012 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
F8 naj bi bil meni za izbiro safe mode.
Čeprav sem jaz zadnje čase imel kar nekaj slabih izkušenj s sedmico - na treh PC-jih je bilo tako, da če ni hotel v WINse se ni dalo niti v safe modu priti vanje. Tako je bila edina rešitev formatiranje in postavitev na novo. Če imaš podatke na C-ju, jih prej potegneš dol s kakšnim live USB ključkom (linux ...), za naslednjič pa naredi dve particiji, knjižnico z dokumenti pa prestavi na drugo particijo. tako ne bo več problemov.
Zatem samo DVD notri, izbrišeš C, ga narediš na novo in gasa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Maj 28, 2012 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
V izogib takim težavam se jaz držim dveh pravil
- vedno vsaj dve particiji, na eni sistem, na drugi podatki
- v rednih časovnih intervalih si naredim sliko diska
Če gre kaj narobe, samo format sistema in nazaj sliko diska
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Maj 28, 2012 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naj izklopi iz računalnika vse USB bljuče in spominske kartice. Ker enak simptom sem imel sam. Ko sem odstranil kartico iz čitalca je zalaufalo. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
logit Neznanec

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 10:48 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2012 1:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo. Tako kot je nekdo napisal je problem v usb priključku. Sam sem imel isti problem z usb donglom od brezžične miške. Vse kar moraš storiti je da greš v BIOS in spremeniš USB LEGACY SUPPORT v disabled. To se kar pogosto dogaja na probookih 4520s in 4720s. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni