|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 5:38 pm Naslov sporočila: Ročke na krmilu kolesa |
|
|
Zdravo vsem.
Gumijaste ročke na krmilu kolesa se vrtijo. Ne ispadajo in ni nevarno za vožnjo. Ker pa niso 'okrogle', temveč neka varianta ortopedske oblike zna bit moteče.
Kako bi jih lahko pritrdil, da pa jih ne zalepim, saj jih bom mogoče kdaj želel sneti dol?
Vnaprej hvala za odgovore. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem imel jaz ta problem, sem se ga enostavno lotil s sekundnim lepilom. Seveda je lepilo prijelo še preden sem ročke do konca dobil gor na štango. Mladič pač. Tako da to varianto odsvetujem  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vrtenje bo preprečil lak za lase (si sposodiš pri ženskih članicah doma, pri sosedu, ...) s katerim napršiš krmilo in liknje v ročkah, ki jih potem natakneš, ko se malce posuši. Če ne bo šlo gor, si pomagaj s stisnjenim zrakom, tako da s šobo pihaš v luknjo ročaja in pod rob, ko tiščiš ročke na krmilo. Stisnjen zrak za malenkost napihne ročko in s tem omogoči lažje natikanje.
Če lak ne bo pomagal, ti ostane le še lepilo in upoštevaj alyjev nasvet, naj bo to počasnejše lepilo, razen če uspeš natakniti ročko brez ustavljanja
Namesto sekundnega lepila lahko uporabiš kontaktno npr Neostik, vendar brez čakanja da se delno posuši, ročke natakneš na popolnoma sveže lepilo in potem pustiš pri miru vsaj čez noč, še bolje pa kakšen dan ali dva, tako da se lepilo uspe posušiti (počakaš na deževno obdobje, zalepiš in pustiš). _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se je to pojavilo zdaj, ko je tako vroče (temperaturni raztezek), poskusi, kaj se dogaja v kakšnem hladnem prostoru.
Morda samo razmastiš obe površini in bo bolje. Ali pa s čopičem grobo pobarvaš cev - hkrati dobiš večji premer in razgibano površino. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.95
|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi tudi poskusil z barvanjem cevi, kot pravi igo.
Lahko bi ročke fiksiral tudi z manjšimi kniping vijaki z lečasto glavo.
V sredini ročaja bi s spodnje strani prevrtal gumo in eno steno cevi in uvil vijak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat zelo dobri nasveti, v kar nisem niti dvomil. Najprej bom probal z lakom za lase, ker s to metodo naredim najmanj škode.
Ni se pa zadeva pojavila zdaj, ko je vroče. Že od začetka je tako. Ročke so že bile gor, ko sem kolo kupil. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bi ti pomagalo že če bi ročke snel in opral z milnico, da odstraniš kakšno mast ali olje, ki so ga uporabili za lažje natikanje. Potem boš ročke težko spravil gor. Spet pomaga malo milnice. Voda bo izhlapela in ročke s ene bodo vrtile. Ne pozabi očistiti tudi krmila. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
čisto možno, da so s čim namazali. Točno to je torej 1. korak. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včasih, ko je nad štedilnikom odpadla ploščica smo jo enostavno namazali z marmelado -češpljeva in je bolje držalo kot lepilo za ploščice.
LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Marmelada? Heheh, kaj eni ustvarjate. Jaz bi kar zalepil z neostikom pa je. Tudi če boš kdaj menjal ročke, jih v skrajni sili porežeš dol. _________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
n900 Član

Pridružen-a: Čet 13 Jan 2011 17:01 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.60 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jun 21, 2012 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupi odi-jeve ali pa od dmr cca. 20-30e na koncu ma vijak na imbus in lepo zategneš in se ne premika.
Imajo v veb-company v lj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Jun 22, 2012 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
xsyt je napisal/a: |
Marmelada? Heheh, kaj eni ustvarjate. Jaz bi kar zalepil z neostikom pa je. Tudi če boš kdaj menjal ročke, jih v skrajni sili porežeš dol. |
Verjetno si še v rosnih letih, ampak je to moja mama naredila, ko sem bi star 12 let, sedaj pa še zraven 56 in še kar držijo nad štedilnikom na trda goriva!
LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Jun 22, 2012 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
To z marmelado se tudi jaz spomnim, da je mama naredila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 22, 2012 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Vendar mora biti "domača" in ne neka tekoča noviteta ki se nikoli ne strdi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej79 Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15 Prispevkov: 342 Aktiv.: 2.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jun 22, 2012 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupi lock-on ročke, kot je že bilo omenjeno in boš imel mir za večno. Cene pa se gibljejo med 13€ in 25€. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni