|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bojan_z Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28 Prispevkov: 256 Aktiv.: 1.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 1:54 pm Naslov sporočila: Canon Pixma IP3300 - ne tiska črno |
|
|
Zdravo !
Imam omenjen tiskalnik in nikakor ga ne morem pripravit, da bi tiskal črno.
Menjal sem že kartušo, očistil glavo pa nič. Ostale tri barve pa tiska ok.
Kaj še naj poskusim.
Lep dan
Bojan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.41
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi TOLE! _________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.73 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti MISLIŠ da si očistil glavo. Na zunaj ja, finta pa je ker je zabasana v kanalčkih. Sem imel podoben problem, le z modro. Sem na koncu nabavil drugo glavo.
Poskusi npr. V UZ čistilniku, mogoče z izopropanolom...
Ali pa vzemi injekcijsko brizgalko, košček cevke in natakni na konec brizgalke in na luknjico od črne barve ( tam kjer pride kartuša). Brizgalko napolniš z vodo in stiskaš čez - na drugi strani mora priteči voda ven. Če ne...je konec z glavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.66 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jun 20, 2012 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lonec, notri nekaj vode, pa glava od tiskalnika. Na šporget in počasi segrevaj, da voda zavre. Seveda se kartuša ne sme dotikati dna lonca. Ko voda zavre, popivnaj šobe s papirnato brisačo. Če še vedno ni nič tinte ven, kuhaj par minut. Ne pretiravaj. V mojem primeru je bila to edina opcija, ki je pomagala, pa sem jih vsaj 10 preizkusil.
Lahko pa da je tinta v kartuši že zasušena. V tem primeru pa nič ne pomaga. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojan_z Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28 Prispevkov: 256 Aktiv.: 1.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jun 22, 2012 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvete.
Ta tiskalnik ima glavo posebej, vstaviš samo kartušo s črnilom. Kartuša ima gor samo kontrolo črnila.
Bom poskusil vzet ven glavo in jo res počasi prekuhat , kot je napisal ALY
Hvala vsem zaenkrat, če bo uspelo poročam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.93 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Jun 22, 2012 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še poglej glavo tiskalnika če je v dobrem stanju.Najbolje z povečevalnikom.Jaz sem imel tiskalnik,toliko časa sem pregledal in še v mlačno vodo potopil.Tako je ostala čista pa še vedno ni hotel črnilo na papir.Nazadnje sem ugotovil da na glavi nekakšen piezo šoba zažgana.
Nazadnje urejal/a andrejj Pet Jun 22, 2012 2:24 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.73 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Jun 22, 2012 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
To se rado dogaja kadar se barva v kartuši zasuši ali pa le ta postane prazna in tako sem tudi svoj prvi tiskalnik uničil. Tako sem bil potem precej časa brez njega dokler nisem našel HPja, lahko bi poskusil iskati naprej za Canoni s integrirano kartušo vendar so se mi tisti čas zamerili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.66 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Jun 22, 2012 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem tudi že slišal, ja, da če poskušaš tiskat z zamašenimi šobami ali prazno kartušo, se lahko piezo šobe skurijo. Ob normalnem obratovanju jih namreč tinta hladi. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni