www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Canon Pixma IP3300 - ne tiska črno

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2012 1:54 pm    Naslov sporočila:  Canon Pixma IP3300 - ne tiska črno Odgovori s citatom

Zdravo !

Imam omenjen tiskalnik in nikakor ga ne morem pripravit, da bi tiskal črno.

Menjal sem že kartušo, očistil glavo pa nič. Ostale tri barve pa tiska ok.

Kaj še naj poskusim.

Lep dan
Bojan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2012 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi TOLE!
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2012 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti MISLIŠ da si očistil glavo. Na zunaj ja, finta pa je ker je zabasana v kanalčkih. Sem imel podoben problem, le z modro. Sem na koncu nabavil drugo glavo.
Poskusi npr. V UZ čistilniku, mogoče z izopropanolom...
Ali pa vzemi injekcijsko brizgalko, košček cevke in natakni na konec brizgalke in na luknjico od črne barve ( tam kjer pride kartuša). Brizgalko napolniš z vodo in stiskaš čez - na drugi strani mora priteči voda ven. Če ne...je konec z glavo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.66
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 20, 2012 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lonec, notri nekaj vode, pa glava od tiskalnika. Na šporget in počasi segrevaj, da voda zavre. Seveda se kartuša ne sme dotikati dna lonca. Ko voda zavre, popivnaj šobe s papirnato brisačo. Če še vedno ni nič tinte ven, kuhaj par minut. Ne pretiravaj. V mojem primeru je bila to edina opcija, ki je pomagala, pa sem jih vsaj 10 preizkusil.
Lahko pa da je tinta v kartuši že zasušena. V tem primeru pa nič ne pomaga.

bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2012 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za nasvete.

Ta tiskalnik ima glavo posebej, vstaviš samo kartušo s črnilom. Kartuša ima gor samo kontrolo črnila.

Bom poskusil vzet ven glavo in jo res počasi prekuhat , kot je napisal ALY

Hvala vsem zaenkrat, če bo uspelo poročam.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2012 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še poglej glavo tiskalnika če je v dobrem stanju.Najbolje z povečevalnikom.Jaz sem imel tiskalnik,toliko časa sem pregledal in še v mlačno vodo potopil.Tako je ostala čista pa še vedno ni hotel črnilo na papir.Nazadnje sem ugotovil da na glavi nekakšen piezo šoba zažgana.

Nazadnje urejal/a andrejj Pet Jun 22, 2012 2:24 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2012 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se rado dogaja kadar se barva v kartuši zasuši ali pa le ta postane prazna in tako sem tudi svoj prvi tiskalnik uničil. Tako sem bil potem precej časa brez njega dokler nisem našel HPja, lahko bi poskusil iskati naprej za Canoni s integrirano kartušo vendar so se mi tisti čas zamerili.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.66
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2012 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem tudi že slišal, ja, da če poskušaš tiskat z zamašenimi šobami ali prazno kartušo, se lahko piezo šobe skurijo. Ob normalnem obratovanju jih namreč tinta hladi.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni