www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zunanja baterija za mobitel

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 8:24 am    Naslov sporočila:  Zunanja baterija za mobitel Odgovori s citatom

Ker ima moj pametni mobilni telefono zelo kartko avtonomijo ob uporabi GPS-a (6-7 ur), sem razmišljal, da bi si kupil zunanjo baterijo, s katero potem napolniš telefon. A ker teh baterij ni skoraj nikjer za dobiti, če pa že, so svinjsko drage (več kot 45€), bi sam naredil en baterijski paket z NiMh členi.

Ker se telefon polni preko micro USB, je to 5V. A glede na to, da je baterija 3,7V, bi šlo tudi z nižjo napetostjo? Bi bilo dovolj 4x1,2V (4,8V)? Je potrebno tukaj paziti še na kaj drugega kot na polariteto?

lp
uroš

a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ceneje kot 45 euro.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.73
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 9:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot prvo, 6 do 7 ur avtonomije ob uporabi GPSa ni malo, ampak veliko. Večina telefonov ima ob uporabi GPS avtonomijo 2-3ure, nič več.
Če se polni preko USB, potem rabiš 5V, nič manj, pa tudi nič kaj dosti več.
Drugače kitajci prodajajo take baterije za relativno malo denarja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

d'oh! ja, e-bay. sem čisto pozabil nanj.

moj galaxy 5 je delal več kot 6 ur kot track logger z intervalom 8 sekund, a bi rabil več -hoja v hribe - najman 1 dan, kolesarjanje- 1 dan...

lp
uroš

borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali zmenjava praznega akumulatorja s polnim ne pride v poštev?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
a.vidmar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pa želiš sam izdelati baterijo potem rabiš tole.
Vhodna napetost je med 1V - 5V.

LP
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo ta na linku je drag in "Not available to Slovenia".
Drugače pa je OK in da od sebe tudi več kot 1A kratkotrajno (Uporabljam v letalu F1A)
Potem rabi še LiPo celico, polnilnik LiPo,ohišje,...

a.vidmar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem gledal samo da je 1A , sedaj ve kaj iskati. Wink
Nazaj na vrh
s56al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Aktiv.: 3.32
Kraj: JN66SI & JN76TM

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a.vidmar je napisal/a:
Ceneje kot 45 euro.

Tudi sam sem kupil takega (vsaj na videz je videti enak):

http://www.ebay.com/itm/250958568534?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

...in sem z njim zadovoljen.

Glede porabe pametnih telefonov in GPS sprejemnika je treba ločiti med porabo samega GPS sprejemnika in porabo telefona, ko se uporablja za navigacijo. Poraba v režimu "navigacija" je visoka zaradi stalno vključenega display-ja, sam GPS sprejemnik načeloma ne troši veliko. Meni Lumia z vključenim GPS sprejemnikom, ki ga uporablja aplikacija "Sportstracker", t.j. ob izključenem prikazu, beleži podatke o prehojeni / prevoženi poti zelo dolgo brez kakršnekoli zunanje pomoči vgrajeni bateriji.
.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni