|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 7:54 am Naslov sporočila: Bosch udarno kladivo. |
|
|
Prijatelj mi je prinesel v popravilo bosch-evo udarno kladivo BOSCH GBH 4, ki se mu je prižigal servisni indikator, dokler se ni mašina ustavila. Zamenjal sem ščetke, ki so bile izrabljene mašina pa še vedno ne deluje. Sedaj me pa zanima, če je potrebno kaj resetirati, saj v navodilih piše da se mašina samodejno izključi.
Hvala za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 8:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Google: bosch "gbh 4" reset najde nekaj odgovorov. Izgleda, da je nekje v napravi reset tipka.
...mittels “reset”-Drucktaster...
...Reset Дополнительное полоскание...
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Kontrola izrabljenih krtačk je običajno narejena čisto mehansko. V sami krtački je vdelana vzmet s neprevodno konico. Ko se krtačka izrabi do take mere da vzmet prtisne plasično konico iz krtače proti kolektorju. S tem se krtačka dvigne in se prekine stik s kolektorjem. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Na googlu, žal nič uporabnega, sem pa klical na servis in pravijo, da naj nebi bilo nobene reset tipke, zamenjaš krtačke in to je to. Očitno je pri tej mašini še napaka v krmilni elektroniki, vendar pa je žal vse skupaj s stikalom vred zalito . Je mogoče že kdo poskušal stopiti ali odstraniti plastično izolacijo?
Lp
Nazadnje urejal/a toshiba Tor Jun 13, 2006 11:09 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 9:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Če je mogoče poizkusi priklopiti motor neposredno na 220 V, brez regulatorja. Tako se bo videlo, ali je pokvarjen motor ali regulator. Mogoče je pri montaži krtačk prišlo do slabega kontakta.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem preizkusil elektroniko, ob vklopu ne da ven 0, motor pa deluje normalno. Pregledal sem tudi stikalo (kontakte) in je vse o.k. Verjetno je odneslo triak, ki pa je zalit v tiv. Zato me zanima, kakšne imate izkušnje z razdiranjem zalitih tiv? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem točno,kakšno ohišje elektronike je?In masa ki je zalito,če je mehka.Jaz prej v službi dal v lab. peč na mislim 80 ali sto °c in še vročo previdno izdolbel.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, masa je trda, verjetno kaki epoksi ali kaj podobnega, topila kot so alkohol, nitro, aceton, petrosol, špirit ne naredijo niti najmanjše poškodbe. Bom poskusil pogreti in jutri sporočim rezultate.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razdiranje vezij zalitih z epoxijem je možno samo z prekuhavanjem v vreli vodi in sprotnim luščenjem. To sem prakticiral pred davnimi leti na Simatic S1 modulih.
Pri teh stikalih je ponavadi problem umazanija - drobci betona, ki pride do drsnika potenciometra. Pred razdiranjem bi jaz najprej preveril ravno to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj varno je segrevanje z vodo. Gre maksimalno do 100 stopinj. Več je slabo za komponente. Drugače pa ostane le še olfa noz in počasno(!) rezljanje. Možno je tudi odstranjevaje plastike v vročim spajkalnikom (dletasta konica).
Metoda je odvisna od uporabljene plastike. Pri nekaterih segrevanje ne pomaga.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

|
Objavljeno: Sre Jun 14, 2006 7:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Uspelo, vzrok je bila umazanija v potenciometru, ki je prekinjal. Maso mi je uspelo odstraniti s segrevanjem in skalpelom. Ko je bila masa segreta in si vanjo porinil skalpel, se je pričela kar luščiti , čez čas je bilo celo vezje očiščeno.
Hvala za pomoč.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni