www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

P: domače bučno olje
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.65
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 1:09 pm    Naslov sporočila:  P: domače bučno olje Odgovori s citatom

Prodam domače bučno olje, 100% čisto (ni mešano z belimi olji). Je flaširano v original embalažo za olje in zato ohrani svežino! Olje se dela 1x na mesec oz., ko se zbere dovolj naročil, da potem ne stoji dolgo in gubi kvaliteto!

Cena za liter je 15€

Po dogovoru možna dostava na relaciji MS-LJ, če pa kdo hodi po prekmurju ali je blizu, pa se lahko oglasi tudi pri nas doma!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 09, 2012 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A nobenega ne zanima ali pa je cena previsoka!?
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 2:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je cena visoka, ne vem za ostale.

Ker sem rojen v Dalmaciji, dobim vrhunsko olivno olje za tretjino cene.

Je pa pri meni tudi problem dostave, tako da, če upoštevaš moje mnenje ali ne...

Tonny
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57
Aktiv.: 1.53
Kraj: Vrhnika - MS

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravzaprav cena za čisto bučno olje ni visoka. Treba je vedeti, da je to olje neprimerljivo s tisto "vodo" iz trgovine ali z olji drugih rastlin. Veliko "nedeljskih" jedcev bučnega olja ne opazi razlike in se jim zdi cena visoka, ljubitelji smo si pa že našli svoje veze Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ _ID_

Sem iz Središča ob Dravi, če ti to kaj pove

stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 12:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za Fram si že slišal? Shhh
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je 100%, je vredno toliko. Največji problem, s katerim se srečujejo proizvajalci tega olja, je poplava poceni 100% bučnih olj na policah v trgovinah in posledično nepoznavanju potrošnikov, ki se praviloma raje odločajo za nakup po ceni in ne kvaliteti. Navkljub deklaracijam, tista olja niso niti blizu 100% bučna. Edinikrat, ko sem dobil res 100% bučno olje, je bilo to v prekmurju. Tisto olje je bilo neprimerno boljše od vsega ostalega, kar sem poskusil pred in po.
Ne spoznam se na tehnologijo pridelave tega olja. _ID_, ali lahko malo opišeš, kako to pridelujete?

zahac
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2010 14:32
Aktiv.: 0.72
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 12:55 pm    Naslov sporočila:  Bučke Odgovori s citatom

Mene pa zanima. ali se da dobiti tiste stisnjene bučke ?
Včasih smo to veselo glodali; bilo je okroglo, trdo in dobro !

Zdravko

ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ zahac:
da se dobiti, ni problema. Jaz to uporabljam za ribe. Ko je sveže je res okusno, samo meni je pretrdo za glodati. Raje si pripravim pražena semena!

@ matjazkariz:
Prav imaš! Olje iz trgovine ne sega domačemu niti do gležnjev pa če je še kako na veliko gor napisano da je 100%. Žal se ponavadi meša zraven sončnično olje.

Naš postopek je sledeč. Ko se nabere dovolj naročil gre oče v oljarno in tam sam naredi olje. Najprej je potrebno seme zmleti, nato se pa pregnete. Sledi praženje in dodajanje soli (tukaj se dobi tisti pravi okus) nato pa se ga stiska. Olje natoči v rostfrei posodo in pusti doma v hladnem in temnem prostoru en dan, da se ohladi in morebitni večji delci sedejo na dno. Nato ga pretočimo v original embalažo za olje in ga dostavimo kupcu.

Vse seme je brano ročno, sušeno naravno na soncu! Sam mislim, da cena ni previsoka niti prenizka. Poznavalci bodo to vedeli!
Nazaj na vrh
Tomazp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24
Aktiv.: 2.64
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delate tudi kaj hladno stiskano olje? Sam prisegam na takega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

_ID_ je napisal/a:
@ zahac:
...Jaz to uporabljam za ribe....

Tudi jaz bi potreboval nekaj tega, če je možno. Sveže je najboljše. Običajno jemljem v oljarni mleto in v kolačih.

Ali se lahko kaj dogovorima?

ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko komot! Moram samo pogledati jutri koliko ga še imam. Tako od oka bi ga moralo biti še ene 20 kg Wink
Nazaj na vrh
mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.02
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2012 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgolj informativno za tiste ki ne vedo.
100% bučnega olja ni, razen hladno stiskano, pražit pa bučnic na bučnem olju ne gre ravno najbolj... vedno se na belem (ponavadi cenejšem repičnem) ali sončničnem olju.

15€ stvar presoje. Mi imamo sicer svojega za lastne potrebe, po podravju pa ge za cca 10-12€ na liter.

Me pa zanima če imaš kaj trde prge pa koliko €, domače zmanjkalo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2012 10:53 am    Naslov sporočila:  Re: P: domače bučno olje Odgovori s citatom

_ID_ je napisal/a:
Po dogovoru možna dostava na relaciji MS-LJ

Je možna dostava v Ljubljano?

ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2012 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možna je dostava tudi v LJ! Trenutno sta na razpolago še 2 litra. Prevzem je na Bilečanski ulici (Štepanjsko naselje). Za uro se je pa potrebno dogovoriti en dan prej, ker ima punca dinamičen delavnik in nikoli ne ve točno, kdaj bo doma!

Naslednja sveža pošiljka je predvidena v začetku avgusta, tako da če koga zanima lahko rezervira!

Trde prge je še nekje 10kg. Cena 1,50€ za kg, nad 10 kg cena 1,30€ za kg

@mobwap:
Ne vem kako ga vi delate, ampak v našem ni nobenega belega olja!!!!Do sedaj so vsi, ki so ga poskusili rekli, da še niso probali tako koncentriranega olja in ga vedno znova vzamejo!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni