www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Življenje brez televizije
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz redko pogledam kak film. Če že gledam TV, potem najraje kakšne dokumentarce, poučne oddaje itd. SLO programi pri nas zelo redko tečejo. Je pa čez dan dostikrat prižgan radio, ja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kadarkoli vklopim TV SLO, je Hidak-Mostovi ali Brane Rončel. Pri teletekstu pa so itak popolnoma zašli: stran 203, ki je bila prej za večerni program, ima 5 (z besedo: pet) podstrani. Ali se pri novejših TV že da prestavljati tudi podstrani, ali prav tako čakate, čakate in čakate, da gre samo naokoli ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, res je nostalgija. spomnim se časa, (okrog leta 85,86), ko smo imeli samo majhno črno-belo televizijo. Ne vem, diagonala je bila cca 30 cm. In vedno je nagajala, ali je slika letela, ali pa je sliko vleklo (kaj je že to Very Happy ) In vedno je bil zraven en majhen izvijač. Nekega dne, pa je oče iz same jeze ta izvijač vrgel iz sedežne direktno v ekran, ki se je okrušil. Do nakupa novega je bila tista črna pika na sredini.

In okrog leta 90, ko smo dobili barvno TV, sem jaz staro "podedoval" za uporabo z ZX Spectrum. Občasno pa sem za nagrado lahko Spectrum priklopil celo na barvno TV. Kakšno veselje je bilo to.

dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.96

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 10:26 pm    Naslov sporočila:  Re: Življenje brez televizije Odgovori s citatom

cerovac_i je napisal/a:
Ali se kdo še spomni kakšno je bilo življenje zvečer v starih časih predno je v dom vstopil novi član družine - televizor?
Oja, se.
Knjige in revije različnih žanrov, igranje družabnih iger ali kitare, pa še kaj...
Ob tem pa običajno še tole (saj še veste, za kaj gre?):

Vnzzmk.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Vnzzmk.zip
 Velikost datoteke:  725.99 KB
 Downloadano:  34 krat

Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Psevdonim--> ravno preveril: se da. Ni treba čakati. S puščicami gor in dol se premikam po straneh, z levo-desno pa po podstraneh in vse so v notranjem spominu TV-ja.
Sicer pa sam nikoli ne uporabljam teleteksta. Grem raje na net in tam pogledam, kar rabim.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej sem si želel videti TV, potem sem si želel videti TV od znotraj.

Naslednja želja je bil barvni TV in videl sem ga tudi od znotraj - še prevečkrat.

S pojavo digitalne TV sem dobil na dvorišče kake pol tone šasij in podobne TV krame nad katero so tudi najbolj zagrizeni TV serviserji obupali. Uporabna stvar: pobral sem kvarčne kristale in nastavljive kondenzatorje, pa kak MF transformatorček tudi.

Nazadnje sem dobil celo nekaj TV plazem. Nad temi so tudi TV serviserji obupali. Prednje steklo je uporabno za delovno površino, ostalo pa kot okras najbolj norim TV zagrizencem.

Zdaj si TV-ja ne želim več videti. Ne znotraj in še manj od zunaj. Povsem dobro shajam z mojimi treni 24" monitorji.

transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.14
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 10:55 pm    Naslov sporočila:  Re: Življenje brez televizije Odgovori s citatom

dyfan je napisal/a:
Ob tem pa običajno še tole (saj še veste, za kaj gre?) ...

Ja, spomini na otroštvo ... Sicer pa - znameniti avizo nedeljske oddaje z Marjanom Kraljem je "Tijuana Taxi" - Herb Alpert & Tijuana Brass, letnik 1966. Melodijo si je mnogo let kasneje "izposodila" tudi skupina Kingston. Original pa še vedno zelo rad zavrtim na kaki zabavi, kjer so ljudje vseh starosti ... Very Happy
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malci je napisal/a:

In okrog leta 90, ko smo dobili barvno TV, sem jaz staro "podedoval" za uporabo z ZX Spectrum. Občasno pa sem za nagrado lahko Spectrum priklopil celo na barvno TV. Kakšno veselje je bilo to.

Hehe, moji starši so bili glede tega precej "liberalni" in so mi dovolili klopfati na moj C64 na barvni TV (25 let nazaj). Oče je (in še vedno) popravljal TVje, tako da sem mu tudi večkrat posodil C64 in je s pomočjo parih programov, ki sem mu jih takrat spisal lahko nastavil konvergenco, ali pa malce navil barve na TVju, ki ga je popravljal. Sošolec iz osnovne šole pa ni imel te sreče. Njemu so starši vcepil v glavo to, da računalnik škodi barvam v televiziji, zato ne sme priklapljati računalnika na tv. Reveš še danes verjame v to...

No pa pustimo to. Meni je TV kot neobvezujoče razvedrilo. Informativnih programov ne gledam, (razen ko sem zaprt - črevesje, da ne bo pomote). Hec, poročil ne spremljam, ker dobim napad jeze, pol bi najraje vse pob**. Rad pa pogledam TLC, History Channel, DaVinci Learning, pa kak National. Discovery se mi je uprl, ker so preveč naravnani na šovbiznis, in je Discovery izgubil svoj namen. Skratka, rad pogledam kako dokumentarec na TV, čeprav vem, da ga lahko kadarkoli pogledam na računalniku. YouTube ima že zelo zavidljivo zbirko dokumentarcev. Skratka, TV je nekaj kar visi na steni, občasno tudi nekaj prikazuje, je pa 90% vsega časa ugasnjen. Tudi brez bi shajal brez težav, morda bi ga pogrešal zgolj za kak film pogledat.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wrecker
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2011 22:43
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 24, 2012 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Zdaj si TV-ja ne želim več videti. Ne znotraj in še manj od zunaj. Povsem dobro shajam z mojimi treni 24" monitorji.

Ampak prisilno pa moraš RTV naročnino tem voluharjem kljub temu plačevati.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70812.69

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 24, 2012 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 24, 2012 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Wrecker je napisal/a:
Ampak prisilno pa moraš RTV naročnino tem voluharjem kljub temu plačevati.

Ja takole je. TV je od vedno plačevala žena. Po obnovi hiše pa je bil električni priključek napisan name.
Po določenem času sem dobil opomin da moram plačati TV. Pray
Nekaj razmisleka in žena je odjavila TV. Whistle
Čez kake 2 meseca sem dobil ponovni opomin - tokrat zadnji pred tožbo. Shocked
Ker nisem reagiral so me tožili. Pred sodiščem sem RTV-ju postavil zahtevek za vračilo RTV naročnine, ki jo je plačevala žena zadnjih 11 let, a nima energetskega priključka.
Rolling Eyes Mr. Green
Sodnica je dojela point - se razjezila in ne vem kaj vse napela odvetniku RTV. V glavnem je bila rešitev ta, da se tožba umakne kot neosnovana.
Zdaj čakam. Po 11-leth bom mogoče spet prijavil TV (Če ga bom imel,..)

ps.: Žena je zadržala svoj priimek

xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 25, 2012 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno prav Mr. Green

390806_3555267966829_580258072_n.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  80.48 KB
 Pogledana:  3 krat

390806_3555267966829_580258072_n.jpg

bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 25, 2012 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
In še - kakšnega Ad-Block funkcija manjka na TVju.

Saj si jo lahko dodaš:
TV Commercials Killer - ELEKTOR.com

Žal je nimam zato ne vem, kako se obnese.
Zdaj se pa sprašujem ali je kaj takega mogoče na današnjih 'pametnih' televizorjih samo z ustrezno aplikacijo.
Nazaj na vrh
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2012 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojla,

Nekaj rezultatov dolgoletne študije uporabe TV na sebi (ne vzet preveč zares):

- najlepše zaspim za eno ur'co ob National Geographic, Discovery Channel ali Travel Channel pri starših, ki imajo kabelsko.

- Zgodovinski dokumentarci me začuda držijo budnega uro in več, če seveda kakšnega "ulovim" pred odhodom spat.

- če pred spanjem, da se malo upočasnim, 15 minut gledam "kr'neki", se zjutraj niti slučajno ne spomnim, kaj sem gledal.

- moj odnos do televizorja (do sedaj CRT) je v povprečju odklonilen, ker je brez premikanja z njega in izpod njega težko temeljito obrisat prah.

- RTV prispevek me začuda ne jezi več.

Drugače pa - svet brez TV je krasen.

Sem pred leti neprevidno izjavil, da bomo kupili nov TV le v primeru, če bo trenutni CRT odpovedal ali pa bo LCD diagonale čez 1m in srednje kvalitete manj kot 100 jurjev (400€ danes). Se bojim, da zadnji pogoj že velja...

LP Primož.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70812.69

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2012 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni