|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 12:47 am Naslov sporočila: Iščem transformator |
|
|
Živ!
V 2. letniku srednje smo izdelali usmernik..na katerem mi je crknilo podnožje transformatorja.
Tisti je bil iz podjetja ČRNE M&M...pa me zanima, če to podjetje še sploh obstaja in/ali se da takšen transformator dobiti kje drugje?
_________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 1:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni nujno da bo isto podnožje. http://www.ic-elect.si/b2c/trafo-4-5va/trafo-18v-4-5va-zalit-250ma.html
Če ti trafo iz linka ne odgovarja, poslikaj trafo iz drugega kota, da se bo lažje videlo podnožje, pa se bo poiskalo kakšen trafo, ki bo pasal.
P.S. Pripni sliko na forum.
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
lahko bi bil.
prilepim za 2 minuti
_________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 1:15 am Naslov sporočila: |
|
|
trafo in noge
(nevem zakaj ne pokaže slike dimenzij podnožja - click download)
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
272.08 KB |
Pogledana: |
12 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
neimenovana.JPG |
14.21 KB |
Downloadano: |
11 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 1:25 am Naslov sporočila: |
|
|
ja..to je bla šolska varjanta, nč kompaktnega..je pa tolk, da je..
drgač pa rahlo napačne mere, sem prehitro pomiro:
|
10.4 KB |
Pogledana: |
5257 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 1:30 am Naslov sporočila: |
|
|
drugače pa; kaj če bi priklopil transformator, ki bi imel 7VA, čeprav ima originalni 5VA. Ka se lahko zgodi?
http://www.ic-elect.si/pub/files/product_files/436006011800.pdf
stran 26
BV EI 480 1225:
7.0VA
230V primarni
1–6 vhodni pini, odgovarjajo dimenzije
1 x 18V sekundarni
389mA sekundarni
8–11 izhodni pini, odgovarjajo dimenzije
1 x 22.3 no load voltage (wtf)
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 1:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Pomeni, da boš lahko (če je tvoj usmernik tako dimenzioniran) na izhodu potegnil nekoliko višji tok.
Razlaga WTFja:
Pomeni, kolikšna je napetost med sponkami, ko nanje ni priključen porabnik. Ko dodaš porabnik, se ta napetost spusti na deklarirano (18V).
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 1:57 am Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Pomeni, da boš lahko (če je tvoj usmernik tako dimenzioniran) na izhodu potegnil nekoliko višji tok.
Razlaga WTFja:
Pomeni, kolikšna je napetost med sponkami, ko nanje ni priključen porabnik. Ko dodaš porabnik, se ta napetost spusti na deklarirano (18V). |
aha...no superca, pa sem našel, kar sem iskal
hvala!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
jakey, oprosti za offtopic, a ko gledam tale tvoj avatar, bi šel kar s teboj v posteljo.
_________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
sraka je napisal/a: |
jakey, oprosti za offtopic, a ko gledam tale tvoj avatar, bi šel kar s teboj v posteljo. |
nč zato, tudi jaz bi kr..
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podnožje si verjetno odlomil, torej ni crknilo.
Jaz bi na tvojem mestu transformator montiral kam drugam ali pa ga s pomočjo distančnikov privijačil na TIV in potem povezal z žicami.
Sicer pa je očitno tole bolj revše od transformatorja.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Tor Avg 28, 2012 12:08 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Podnožje si verjetno odlomil, torej ni crknilo.
Jaz bi na tvojem mestu transformator montiral kam drugam ali pa ga s pomočjo distančnikov privijačil na TIV in potem povezal z žicami.
Sicer pa je očitno tole bolj revše od transformatorja. |
Ja; sem lihkar testiral trafo na ta način in deluje. Ma po drugi strani gledano je pa spet teh slabih 6€ več vredno, kot pa da se je.em pa montiram pa povezujem..istočasno sem še pa omejen s prostorom, moram spravit v majhno plastično škatlco(elektroomarco).
ja, je revše, sicr pa je to srednješolska zadeva in jo hočm obdržat kot spomin, nič drugega. Pa diode ko gor utripajo, pa analogn displej... prva srednješolska radost
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kujon Član

Pridružen-a: Pon 29 Avg 2011 17:45 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.28 Kraj: Gornji Tukaj
|
Objavljeno: Tor Avg 28, 2012 7:29 am Naslov sporočila: |
|
|
@sraka jas bi tud nisi edini
@Jakey tako omaro voš ponucou
_________________ Lepo je v naši domovini mladino brat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Tor Avg 28, 2012 9:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa obdrži še star trafo.
Pa raje dodaj kak € več in si izdelaj kakšen močnejši napajalnik.
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni