|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Če se izdeluje dvigalo za lastno rabo za pridobivanje izkušenj pri designu naprave potem OK sicer pa je res lahko težava če gre kaj narobe.
EDIT: Kolega z gradbeništva mi je rekel da če presegaš predpise ti je dovoljen lasten razvoj sicer si pečen Primer take gradnje je viadukt Črni Kal.  _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain)
Nazadnje urejal/a Profesor Einstein Sre Sep 19, 2012 1:59 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.39 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
BojanR je napisal/a: |
Jaz ti pa svetujem, da si prebereš zakonodajo in standarde za dvigala. Potem ga boš takoj nehal "biksat" z lastnim razvojem. Zadeva okrog dvigal je zelo kompleksna, ker je treba upoštevati cel kup varnostnih zahtev. Ko boš malo bolj razmislil, kaj vse se lahko nepredvidenega zgodi pri dvigalu, te bo WDT in zaštekan procesor zelo malo brigal.
Absolutno moraš uporabiti PLC (in to kvalitetnega proizvajalca) zraven pa moraš uporabiti še varnostne module (predpis!) za dvigala. |
Se popolnoma strinjam z Bojanom. Kjer je v igri varnost in predpisi se ni za hecat. Zaradi par 100 evrov se ne splača imeti nekoga na vesti, pa še kazensko si odgovoren.
Peter je napisal/a: |
BojanR kaj pa misliš da je v plc-jih a tam notri pa ni mikrokrmilnikov a kaj???????? |
So pa tudi PLC-ji ki so po standardu izvedeni za varnostne verige - SafetyControllers. _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 846 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 1:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da tehnično gledano to niti ni tak problem. Verjamem, da z ustreznim angažmajem in testiranjem se da narediti marsikaj. Problem je certifikat, ki ga mora imeti naprava. V primeru neke okvare, pa če tudi se izkaže, da Atmel skupaj s softwareom ni zatajil, je za vse pravnike poglaviten del krivde na napravi brez ustreznega certifikata. In to kljub temu, da ZKP (zdrava kmečka pamet) kaže drugače.
PLC-ji ki so za to namenjeni certifikat imajo in temu je cena primerna.
Lp M. _________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od Vilkota vprašanje je postavljeno v 3 leta staro temo, tako da prejšnji trije odgovori (ajde, tudi moj četrti) sploh niso več aktualni in bodo spet zagnali sveto vojno. Najbolje da se zbrišejo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
Od Vilkota vprašanje je postavljeno v 3 leta staro temo, tako da prejšnji trije odgovori (ajde, tudi moj četrti) sploh niso več aktualni in bodo spet zagnali sveto vojno. Najbolje da se zbrišejo  |
Rad verjamem, da smo o tem že pisali, tudi sem se trudil s 'search' iskati, sploh sem običajno neuspešen pri iskanju starih tem na forumu, morda bi moral na kak seminar, da me kdo pouči.
Izbrisane odgovore bi mi pa lahko poslal na zasebno.
Kakorkoli, se bom nekako znašel tudi brez njih...
Pa srečno! _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Sep 20, 2012 6:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Vilko, narobe sva se razumela . Tvoje vprašanje je čisto OK in za moje pojme na pravem mestu, ampak tisti trije odgovori so se nanašali na prvotno temo, nekaj o dvigalih, kar pa nič nima veze s tvojim vprašanjem.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Sep 20, 2012 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pojasnilo sprejeto in dobrodošlo. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni