|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14666 Aktiv.: 62.10 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2012 11:39 pm Naslov sporočila: Varilni transformator - usmernik? |
|
|
Imam močnejši varilni transformator. (varstrojev, če se ne motim) V ohišju je še dovolj prostora. Ker sem dobil močnejše tyistroje razmišljam, da bi na izhodu naredil tiristorski mostič. Da ne odkrivam tople vode, me zanima, če je to že kdo poskušal. Pred vsem me, zanima kako izvesti močnosti del. Verjetno bo potrtebno zaporedno dodati dušilko?
Tyristor-ji:
 _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.98 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
starejši tovarniški imajo vsi diode, tok pa izbirajo s preklapljanjem navitij ali z navijanjem / odvijanjem jedra. Ti imaš verjetno v mislih zvezno regulacijo s tiristorji, kjer bi tok (napetost) nastavljal s potenciometrom ? Kar že verjetno veš, rabiš samo 3 tiristorje za 3-fazni mostič (ali dva za enofazni), ostali trije elementi so lahko diode; predloga za v praksi preizkušeno krmiljenje 1-faznega ali 3-faznega tiristorskega mostiča pa nimam. Samo če boš nižal napetost, ali bo elektroda "vžgala" ? _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 18.01 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi pomagalo,čeprav je češki napis? za varilni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 471 dni