www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

windows start fail
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pavsi95
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Feb 2011 21:11
Aktiv.: 0.58

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2012 6:18 pm    Naslov sporočila:  windows start fail Odgovori s citatom

Dober dan

Imam problem, da se mi windows 7 professional noče prižgati. Ob prižigu, se mi najprej prižge zaslon od matične plošče, kar je nekaj normalnega. Nato pa se mi odpre zaslon od RAID kontrolerja, ki je pritegnil mojo pozornost. Izpiše mi nekaj stvari in še to:

Detecting drives; done; no drives found.

Nato nadaljuje naprej, vse dokler da se ne ustavi oz. resetira na zalonu, na katerih se začne prvič tvoriti windows logo, a se ga malo naloži, a ne cel. Nato gre v start up repair. Poizkusil sem že http://www.sevenforums.com/tutorials/139576-startup-repair-infinite-loop-recovery.html , a ni kaj pomagalo.Poizkusil sem že tudi z windows repair disk-om, a ni napredka.

Tukaj vas sedaj prosim, če ima kdo kakšno idejo, kaj narediti, poleg tega, da se formatira particija z windowsi in se na novo naloži.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
majstr2
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Sep 2012 0:12
Aktiv.: 0.26
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2012 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Backup pa inštall na novo

Druga opcija je igranje z bios nastavitvami. Po napisanem sodeč zgleda da se je CMOS resetiral
Nazaj na vrh
pavsi95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2012 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1. S čim naredim backup
2. Kako se CMOS naredi na prejšnje, delujoče stanje
Nazaj na vrh
martinopresnik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42
Aktiv.: 1.19
Kraj: Šentrupert nad laškim

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2012 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena možnost je tudi da je šel disk rakom žvižgat.
pavsi95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2012 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega me je tudi strah, samo glede na to da ga v boot menuju zazna, in da lahko z command promto vidim vse datoteke(z ukazi lahko dostopam do datotek - cd) mislim da ni sel rakom zvizgat
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.98
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2012 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pavsi95 je napisal/a:
Tega me je tudi strah, samo glede na to da ga v boot menuju zazna, in da lahko z command promto vidim vse datoteke(z ukazi lahko dostopam do datotek - cd) mislim da ni sel rakom zvizgat

To ni garancija da je z diskom vse v redu. Je pa dobra prognoza, da lahko narediš backup podatkov.

Jenc0
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13
Aktiv.: 0.41
Kraj: Cerklje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2012 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

morda, sicer nevem kako je z noveješimi windowsi, če gre še tako to, si vpisal ukaz za popravljanje boot cfg..."bootcfg repair (ali nekaj podobnega)" mogoč, ce se je boot sesul?
Nazaj na vrh
martinopresnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 02, 2012 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa z kakšnim Linuxom si poskusil?
Če ne predlagam Ubuntu, ker je enostaven za uporabo. Jaz ga velikokrat uporabljam za reševanje podatkov z računalnikov, ki imajo pokvarjena okna.

pavsi95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 02, 2012 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj za podatke me ne skrbi, daj jih imam na drugi particiji diska, sedaj pa se gledal malo v nekem ASUSTeK EZ Flash 2 BIOS ROM Utilitiyjo in videl, da particija, na kateri so windowsi ima samo oznako D: in ničesar drugega, kot naprimer C:System reserved in podobno, ali je tukaj problem?

Danes sem tudi profesorja vprašal, v čem je problem, pa je rekel, da je verjetno problem z RAID nastavitvam, da ne najde windowso ali nekaj podobnega, pa me zanima če mi lahko kdo pri tem pomaga?

Hvala vsem za pomoč
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.35
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 02, 2012 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IMHO:
Nimaš nastavljenega RAID polja, če bi ga imel in bi bilo porušeno, se operacijski sistem ne bi začel zaganjati. Tisto, da ne najde diskov v raidu, pomeni, da jih pač nimaš nastavljenih v raid.
Koliko fizičnih diskov sploh imaš?
Nazaj na vrh
pavsi95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 02, 2012 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

enega, samo ga imam deljenega v 2 particiji, za sistem in za podatke
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 02, 2012 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem nima raid veze s tvojo težavo. Najverjetneje je res disk okvarjen. Na proizvajalčevi strani diska poglej za diagnostično orodje, ga zapeči na cd ali pa naredi zagonski usb ključek ter poženi diagnostiko diska.
Če je disk slab ti bo že kaj hitro napisalo, da reši podatke, dokler se še da. Namreč ta diagnostika lahko pokvari še uporabne podatke na okvarjenem disku.

Predvsem najprej reši podatke s podatkovne particije.
Nazaj na vrh
martinopresnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 02, 2012 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Linux sem predlagal zato. Da se vidi, če je slučajno kaj narobe z Windowsom. Ubuntuja (desktop, NE server) ni potrebno inštalirati, se ga lahko zažene iz DVD/USB-ja, tako kot nekatere druge distribucije.
Če bo tudi Linux imal kakšne težave poskusiš nastavit BIOS na default ali best performance nastavitve.
Če še kar ne dela, poskusi dat disk v nek drug računalnik (kot drugi disk, NE kot glavni (sistemski) disk) in ga stestiraj. Na zadnji opciji se bo jasno videlo kaj se dogaja z diskom.

pavsi95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 02, 2012 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, danes sem disk priključil na prijateljev računalnik in ta je delal normalno. Dostopal sem lahko do vseh datotek
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si naredil kopijo podatkov? To ne trobim brez veze, ker včasih me je pekla glava zaradi tega.

Ko boš naredil backup podatkov pa se lahko dalje igraš. Naredi diagnostiko diska in če je ok, bo najbolje, da ga formatiraš in na novo naložiš sistem. Včasih gre manj časa za novo nalaganje, kot popravljanje starega sistema.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni