www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dream Box 5620-s problem z cviljenjem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ernijev
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 05 Sep 2012 15:31
Aktiv.: 0.04
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 8:58 pm    Naslov sporočila:  Dream Box 5620-s problem z cviljenjem Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu in se vnaprej oproščam, če bom naredil kakšno začetniško napako!

Že nekaj časa imam doma dream box 5620-s, pred kakšnim letom nazaj je začel spuščati nek cvileč zvok, kasneje pa se je vedno težje začel nalagati njegov program "boot load" vsakič je več časa potreboval, da je prišel v glavni meni. Zanimivo, kadar sem gledal kak program in je bil signal prisoten takrat je cviljenje/piskanje izginilo.

Nazadnje se sploh ni več pobral in sem ga uspel pognati z dream up programom...
Vendar, danes sploh več ne pridem v glavni meni, na displayu se samo izpiše boot in tu se vse ustavi. Danes sem razdrl škatlo, da bi videl od kje izvira to cviljenje/piskanje, vendar ni mi uspelo locirati izvor zvoka, ki mislim da je krivec za vse nastale težave. Brick wall

Je morda imel kdo že podobne težave? Ni mi sicer jasno, kateri element bi lahko piskal, morda navitje Think ?? Priložil sem tudi slike samega vezja kjer so razvidni tudi elementi!

celotna.jpg
 Opis:
Kompletno slikano
 Velikost datoteke:  624.43 KB
 Pogledana:  27 krat

celotna.jpg

Napajalna enota.jpg
 Opis:
Napajalna enota
 Velikost datoteke:  575.27 KB
 Pogledana:  54 krat

Napajalna enota.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.53
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjaj vse elektrolitske kondenzatorje na napajalniku (spodnja slika). Eden se je glede na sliko že malce zredil.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ernijev
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slika je morda malce zavajoča, noben od kondenzatorjev ni napihnjen (imam izkušnje tudi z napihnjenimi), vsekakor pa sem to imel v načrtu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.53
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi jih vseeno menjal, da eliminiraš možnost te napake, saj ni nek strošek.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ernijev
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jutri obiščem HTE, da izničim možnost slabih kondenzatorjev Smile Hvala za nasvet.
Nazaj na vrh
majstr2
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Sep 2012 0:12
Aktiv.: 0.26
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš Teapo-te na izhodu - radi odnehajo

Če ne drugega, pomeri napetosti in priključi na standardni računalniški napajalnik. Ni veliko razlik
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

majstr2 je napisal/a:

A bi to napisal tako, da bi vsi vedeli kaj si napisal .

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
majstr2 je napisal/a:

A bi to napisal tako, da bi vsi vedeli kaj si napisal .

Mislim, da je s tem mislil na temnozelene kondenzatorje z zlatim tiskom. Proizvajalec Teapo... na mamaplatah se napihujejo kot žabe med svatbo Wink

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ernijev
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat bom kot sem že rekel zamenjal vse kondenzatorje, kaj pa ti kondenzatorji bi mi to, da so zelene barve moralo kaj povedati?
Če ne bo šlo drugače bom probal še z računalniškim napajalnikom, vendar zoprno je ugotoviti katere napetosti so prave?

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
ernijev
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes, zjutraj sem obiskal HTE nabavil potrebne kondenzatorje, 11 kos. plačal 3.9 €,
stare odlotal nove prilotal in očitno je pomagalo, ker je vse skupaj nehalo piskati/cviliti, tudi sam program se je takoj pobral in brez problemov prišel v glavni meni!Dancing

Hvala vsem za pomoč in upam, da bom tudi v bodoče deležen vaše pomoči!

Lep pozdrav!

Erni!
Nazaj na vrh
ernijev
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm pojavil se je en problem... ko sem ravno premikal dreambox sem se dotaknil vijaka, ki drži ohišje skupaj in ta me je malce stresel..
Deluje sicer še vedno čisto normalno! Izmeril sem napetost proti zemlji in je pokazalo 220V AC?? Malce sem pregledal priključke, kjer pride 220 V na plato in pomeril z ostalimi kontakti ni videti, da bi bil stik direkten. Pregledal sem tudi moje lote in vse premeril nobeden, ne pokaže, da bi bilo kar koli v stiku.
Torej na mesu kjer bi moral biti GND imam sedaj 220V, je možno, da je kateri od kondenzatorjev v stiku?

L.P.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni