www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Videonadzor gasilskega doma
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kumby
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Mar 2012 12:34
Aktiv.: 0.15
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 3:15 pm    Naslov sporočila:  Videonadzor gasilskega doma Odgovori s citatom

Zdravo

V našem gasilskem domu želimo urediti nekakšen videonadzor.Zunaj smo na fasado gasilskega doma namontirali avtomatski defibrilator-AED in v garaži imamo tudi novo vozilo, smo nekako prišli na idejo za ureditev videonadzora. Potrebovali bi videonadzor na 4 kamere (1kos zunanja), snemalnik, ki bi potem snemal na prenosni disk.Pregledoval sem malo spletne strani z videonadzornimi sistemi. Pa tudi, da bi zadeva bla čim cenejša, cca 300€. Nekako sem gledal tele strani.Oprostite za reklamo: http://www.eurodiskont.si/shop/videonadzor/videonadzor-kompleti/videonadzor-komplet-hi%C5%A0a.html

in pa

http://www.cenzurirano/kategorija_4-KANALNI-KIT

Kaj mi predlagate iz tega seznama, zadeve tako mislim da so iste,samo ponudnik je drugačen.Rabim kakšnega strokovnjaka, ki bi povedal kaj več o tem.Kako dolgo pa bi potem lahko snemale 4 kamere na prenosni disk - oziroma koliko mb porabijo kamere na 1uro zapisovanja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi navadno DVR kartico, kamere imam jaz, pa jih priklopi. Računalnik imaš pač prižgan in ob vsakem premiku ki ga kamera zazna, ti posname na disk in to je to.... najceneje...
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obe varianti sta standardna "kitajčka", pač ceni primerna. Vzemi takega, ki ima LAN priklop in rabiš vsaj 3 fps pri polni PAL resoluciji. Za ta denar pač ne pričakuj preveč ... Smile Tudi varianta s snemalno kartico je ok, "motion detection" pa ti itak podpirajo praktično vsi DVRji.

Glede diska si ne delaj prevelikih skrbi, najmanjši, ki ga boš lahko kupil (500 GB?) bo več kot dovolj za vse.

LP, g

p.s. Važno pa je tudi, kakšne kamere boš izbral - ti nič ne pomaga super DVR, če kamere ne bodo dale dobre slike - in obratno Smile.
p.p.s. In kakšen je namen videonadzora? Prestrašiti morebitne huligane? Dejansko snemanje in prepoznava storilcev? Za to, drugo, boš rabil precej dober sistem (da se prepozna osebo, rabiš kar dobro sliko!), če pa se dela nekaj samo za to, da se vidi da je, pa zmontirajte rajše dummy kamere. (najdražji je poceni videonadzor, s katerim ne vidiš nič pametnega, ko rabiš nekaj videti!!!)

Kumby
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Mar 2012 12:34
Aktiv.: 0.15

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tudi sam sem razbral,da je zadeva kitajska.Pač nič ne de.Mi imamo malo omejen proračun in zato gledamo zadeve za okoli 300€.Vem pa da za ta denar ne morem dobiti profesionalnega sistema, preko katerega bi lahko prepoznal storilca. .Namen je tudi prestrašiti huligane in druge, ki bi obiskovali gasilski dom.In da bi tudi mi imeli malo notranje kontrole, ker če že delamo zunaj nadzor, smo pač rekla da naredimo še notri kamere in imaš malo evidenco kdaj kdo vstopi v gasilski dom in kdaj gredo avtomobili ven in takšne podobne stvari. Prepoznavati pa se s kitajčki itak neda. Glede dummy kamer smo pa tudi razmišljali samo je vsaj boljše, če je slika.

Katero opcijo mi potem priporočaš za okoli 300€.Kakšno bi recimo izbral ti?Kaj si mislil s tem LAN priklopom in 3 fps pri polni PAL resoluciji. Nekako se ne spoznam najbolj na to?
Nazaj na vrh
gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo,
kolikor vem video nadzor zaposlenih, članov, ... ni dovoljen.

Izjemoma je dopusten, če se večkrat ponovi neko dejanje med delovnim časom.
Recimo da nekdo iz določene pisarne nekaj ukrade. Takrat se lahko v tem prostoru začasno izvaja nadzor tudi med delovnim časom.

Če so kamere vklopljene le ko osebja ni, je malo lažje, sicer lahko tvegate obisk inšpektorja in tudi kazen.

1. odst. 77. člena ZVOP-1 določa, da se izvajanje videonadzora znotraj delovnih prostorov lahko izvaja le v izjemnih primerih, kadar je to nujno potrebno za varnost ljudi ali premoženja ali za varovanje tajnih podatkov ter poslovne skrivnosti, tega namena pa ni možno doseči z milejšimi sredstvi.

Previdno pri tehničnem nadzoru zaposlenih

Odgovor informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar

Odločbe in mnenja - Varstvo osebnih podatkov

LP, Gregor
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gregoral, jaz ne bi panicaril. Gre za prostovoljno gasilsko drustvo, clan si ce se strinjas s pogoji, statutom itd, ce se s tem ne strinjas pa tako ali tako nimas kaj delat v domu, tako da se tudi videonadzor ne izvaja nad teboj.

Glede na to da je oprema vredna ogromno (vec tovornjakov in ogromno specialne opreme) je tudi videonadzor popolnoma upraviceno sredstvo za zagotavljanje varnosti premozenja drustva. Dokler sem delal kot varnostni tehnik je edini ukrep za zadostitev crki zakona bil napis "nad objektom se izvaja videonadzor, vec info na 041-bla-bla-bla" pri vsakem vhodu. Je pa tudi res da v garderobi, dvigalu in WC-ju ne sme biti kamere pod nobenim pogojem, ljudje nad katerimi se izvaja videonadzor pa morajo biti z izvajanjem le-tega seznanjeni preden(!) vstopijo na nadzorovano obmocje. Prisluh (snemanje zvoka) ni dovoljen v nobenem primeru.

Za prepoznavanje oseb bi potreboval vsaj 2 MPX IP kamero v rangu 500 EUR plus (kaksna Cieffe ali kaj podobnega). Za snemanje dogajanja (brez jasnega prepoznavanja oseb) bi bila dovolj ze analogna kamera za 15 eur z ebaya.

Imate v domu kaksen server ali kaksen drug racunalnik ki je prizgan 24/7? Ne pomnim kdaj sem bil nazadnje not.. Very Happy Verjetno najboljsa price/performance varjanta bi bile 4 IP kamere (ebay) s priblizno dobro resolucijo (ne ravno 300 kPx), instalacija (UTP, PPL/PGP in centralni 12 V PSU), switch in racunalnik - lahko je cisto obicajna srednja zalost, za 30 eur iz bolhe. Po moje bi prisel skozi za manj kot 300 eur.

Predvsem pa ti priporocam da opreme ne gledas pri nas, ker so slovenski trgovci nateganti. Vsaj kar se cen tice. Verjemi, 4 leta sem delal videonadzore po 10 ur na dan. Mr. Green

Tudi WLAN kamer se izogibaj. Sem ze imel na vratih enega da bi mu popravil skurjen jammer. Pa tudi kak Zok se kje najde, ki ga kaksna stvar prevec zanima.

LP! Twisted Evil
Nazaj na vrh
lebang
Član
Član

Pridružen-a: Pet 22 Sep 2006 21:33
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S temi kamercami in snemalniki sem imel kar nekaj izkušenj...
Vse skupaj so kitajska jajca.

Kupil sem prav v trgovini digitklik.
Kupil sem snemalnik ki naj bi bil največji hit, najbolj stestiran... stal je 200€
Kmalu ugotovim da je polen hroščkov in na splošno slab. Za pregledovanje posnetkov je treba vsakič znova preveč kliknit, preslabe nastavitve za snemanje itd.
Da ne govorim kako je če se preko internet kabla povežeš na računalnik... Na vsakem tretjem računalniku delalo le v brskalniku IE z onemogočenimi vsemi varnostnimi nastavitvami. Program so kitajci spisali verjetno v enem popoldnevu.

Zamenjam ta slab snemalnik z enim drugim, prodajalc pravi da je to sploh najboljše kar premorejo in doplačam še 200€.
Zadeva malo boljša, kar se tiče povezovanja z računalnikom je še vedno obupno. Ima tudi svoje "muhe" ta snemalnik, saj se občasno zgodi da za kakšne pol dneva kakšna kamera kar neha snemati...
Skratka, pričakoval bi veliko več za 400€ denarja.

To je bilo cca 2 leti nazaj, te snemalnike ne prodajajo več.

Kar se tiče pa kamer, ne pričakuj preveč, od blizu se da še kaj razbrati, od daleč pa le veš da je človek.
Problem je tudi če začne kakšen pajek plesti mrežo, padat dež, megla, večja mrčes itd. To ponoči ko se IR vklopi vse posname in lahko snema celo noč.
Tako da če ti vmes kdo kaj ukrade tega posnetka sploh ne boš videl, ker obupaš prej Smile

Izberi po želji, ne pričakuj preveč. V teh kompletih so slabe kamere (le 420TVL), bi bilo dobro kupiti tudi kakšno malo boljšo z 700TVL, predvsem pride do izraza če ima nastavljivo lečo, da približaš v en del (npr vrata) in je tisti v dobri kvaliteti. Če razširiš da se vidi še npr. cela delavnica, potem težko prepoznaš človeka.

Trdi disk imam pa 500Gb za 4 kamere za okoli 5 mesecev.

lp
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

glede funkcij in zanesljivosti ga ni snemalnika cez PC-based DVR.

Ravno predvcerajsnjem sem nabavil http://www.ebay.com/itm/160853603826 - da vidimo ce sploh dela, glede na ceno Mr. Green Nanj bom gnal zaenkrat dve kameri okrog mojega stanovanja.
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2012 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

glede funkcij in zanesljivosti ga ni snemalnika cez PC-based DVR.

Lol? Glede zanesljivosti ga ni snemalnika čez namenski DVR, ki se napaja preko UPS-a. Seveda govorim o normalnih snemalnikih, ne o poceni kitajski robi. Funkcije tudi niso problem. Saj tej DVRji so v osnovi računalniki z nameščeno prilagojeno verzijo linuxa.

Bi se pa jaz pridružil nekaterim komentarjem. Če že imate novo vozilo (ki ni bilo poceni) in še kaj druge opreme, ki bi jo želeli zavarovati, ne kupovati kompletov videonadzora za 300€. Raje pljunite malo več in nabavite nekaj kar bo resnično delalo tako kot mora. Tisti paketi so tako, za doma, če ni ravno kritično varovanje, ker marsikdaj kaj ne dela tak okot bi moralo ...

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lebang
Član
Član

Pridružen-a: Pet 22 Sep 2006 21:33
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2012 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
Seveda govorim o normalnih snemalnikih, ne o poceni kitajski robi.

Ja... kje pa se dan danes sploh dobi normalen snemalnik? Ker jaz povsod vidim le poceni kitajsko robo (oz. ni tako poceni, ker v sloveniji nabijejo celo, je pa še zmeraj zanič kitajsko).

lp
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2012 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večkrat sem slišal, da je gasilski dom gorel kot pa da je nekdo vlomil vanj. Nekaj let nazaj so na Vrhniki vlomili narkomani in so vzeli računalnik. Kolikor se spomnim so gasilsko opremo pustili.

Kaj pa bodo naredili z gasilsko opremo? Jo bodo prodali za 2 €? Komu že? Specifičnih orodij se ne krade, ker se jih ne more prodat, lahko pa jih ukrade kdo, ki je po naravi malo "zasmojen" in se imenuje enako kot vrsta pomnilnika ter ima rad kovine.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ssdzkrez
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13
Aktiv.: 2.28
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2012 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kumby: Če se boš odločil za DVR kartico imam 2 viška.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2012 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nekaj ima tudi Delko/Ebax in Conrad .
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lebang je napisal/a:
Ja... kje pa se dan danes sploh dobi normalen snemalnik? Ker jaz povsod vidim le poceni kitajsko robo (oz. ni tako poceni, ker v sloveniji nabijejo celo, je pa še zmeraj zanič kitajsko).

lp
Zelo dober stroj je recimo kaksna Cieffe Spectiva ali Proxima, vendar firma zal ne obstaja vec. Pregresno drag osebni racunalnik(!) z namenskim hardverom, baziran na prilagojenem WinXP. THE stroj - uptime so imeli tudi po dve leti. Twisted Evil Vendar zal v rangu nekaj tisocakov. Za 100x (dobesedno) manjso ceno dobis en rabljen PC in DVR kartico. Disablas dolocene funkcije in dolocene dodas, pa si na podobnem. Whistle

Po drugi strani pa je tudi tale Cieffe made in taiwan (ampak assembled in italy). Kot tudi vsa ostala tovrstna oprema. Rolling Eyes Liar
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lebang je napisal/a:
Ja... kje pa se dan danes sploh dobi normalen snemalnik? Ker jaz povsod vidim le poceni kitajsko robo (oz. ni tako poceni, ker v sloveniji nabijejo celo, je pa še zmeraj zanič kitajsko).lp

hm...v "pravih" trgovinah. Gotovo ne preko spleta, je treba kar osebno iti v firmo. Seveda so cene tudi "prave". Če gledaš preko spleta, je pa kitajščina, ja.
Glede pravil in zakonov bi se jaz pozanimal kljub vsemu, ker nekoč se bo našel nedko, ki mu zadeva ne bo všeč in neko zaradi tega (mogoče ti, tvoji kolegi...) lahko pošteno na=be. Če že, se zunaj ne sme snemati recimo sosednjih hiš, javnega pločnika...kot je bilo rečeno, opozorila...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni