Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pirpy Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57 Prispevkov: 774 Aktiv.: 3.26 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 10:38 am Naslov sporočila: dos program v winxp lpt problem |
|
|
lp
Imam dos aplikacijo napisano v borland pascal7.0 ki krmili releje na lpt portu
rad bi na isti računalnik dal videonadzor zato moram imeti bolsi racunalnik in winxp (vsaj) program sem "patchal" da deluje na novejsih procesorjih ,problem pa je lpt port ki mi sicer vziga releje vendar namesto da bi izhod ostal vklopljen ugasa,utripa skratka ne deluje pravilno. poskusil sem z različnimi nastavitvami (compatibility ...)in tudi dosbox a nobene razlike.
Ali ima kdo kaksno resitev, oziroma ali bi vmvare z nalozenim dosom pravilno dodelil lpt port dos programu ?
Hvala
B
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lamela123 Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.45 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2012 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem enak problem. Pri Conradu sem kupil LPT ploščo z 8 releji. Namestil vse v MS dos-u (velik ljubitelj) in ugotovil, da nekaj ni v redu. Štirje releji so kar vklapljali in izklapljali, lučke so otripale... Po enem mesecu sem si šele prišel gor, da so štirje od osmih tranzistorjev crknili(BC547-škart roba). Šel sem po nove in sedaj stvar deluje odlično. Moj problem je bil Hardware... Za tvojga pa ne vem.
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2012 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včasih se pojavijo težave zaradi nastavitev načina dela LPT porta v BIOS-u od matične plošče (predvidevam da imaš LPT port na plati in ne v obliki USB adapterja ali PCI kartice?). V takem primeru je potrebno malo preizkušanja in prenastavitev iz EPP/ECP načina dela v standardni način (SPP). EPP/ECP načina delovanja sta dvosmerna (ven/notri) in občasno nista najbolj prijazna do MSDOS programja.
Sam sem uporabljal nekaj aplikacij ki so zahtevale "legacy" LPT porte in edini način delovanja LPT porta v katerem so delovale brez težav je bil SPP.
Pogoj pa je seveda brezhibno delujoča strojna oprema (kartica, vmesnik, ...) na LPT portu.
_________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2012 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nastavitve v biosu in winxp sem izčrpal , hardware tudi deluje pravilno( saj aplikacija deluje bp na msdos pcju) kaj pa vmvare in msdos image ?
B
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.53 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2012 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
V win 9x tole DOS okno ni problem, toda v Win NT in novelših pa mislim, da ne bo ravno enostavno .
Nekaj o dostopu do periferije v NTjih.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aplikacijo si sam pisal? V kolikor imaš tovrstno znanje, uporabi inpout32.dll knjižnico.
Deluje preverjeno.
Morda pa ti kak power manager ugaša LPT port? Si pogledal tudi to?
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa virtualni računalnik?
V virtualcu DOS in se poveže na fizični port.
Tega nisem preizkušal, ker nimam LPT porta.
_________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
lp
program je domače izdelave vendar je tega že več kot 15 let (turbo pascal) tako da dll?
pascal ima tpu-je pa takšne stvari ,kolikor se spomnem.
virtual machine bi poskusil vendar imam via epia 800 ki je povsem dovolj hiter , malo porabi in imam ga ze nekaj let nerabljenega vendar na njemu vmvareplayer 1.0 ne deluje izgleda da bo treba računalnik še enkrat menjat
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
pirpy je napisal/a: |
virtual machine bi poskusil vendar imam via epia 800 ki je povsem dovolj hiter , malo porabi in imam ga ze nekaj let nerabljenega vendar na njemu vmvareplayer 1.0 ne deluje izgleda da bo treba računalnik še enkrat menjat  |
Si poskusil z VirtualBox-om?
Če program ni preveč zahteven in ker imaš Windowse gor, ti ga lahko napišem v C#.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
S pascalom sem se soočil zgolj v srednji šoli precej let nazaj. C# in inpout32.dll gresta zelo dobro skupaj, kako gresta skupaj skupaj s pascalom, pa si preberi na tem linku,
http://wiki.freepascal.org/Hardware_Access
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
program izgleda takole
virtual box pa mora še preizkusit
Hvala za info
Borut
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
TRETJIC.zip |
Velikost datoteke: |
10.12 KB |
Downloadano: |
5 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.65 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če prav vidim, rabiš samo en izhodni signal ON/OFF
Program sem na hitro preletel.
Precejšen del kode se ukvarja samo z grafiko in meniji.
To se da lepo rešit z grafičnimi gradniki.
Ostalo kodo, ki teče zadaj, pa ne bi smel biti večji problem prestaviti v bolj sodobno okolje. Ocenjujem na max dva dni dela.
IO funkcijo pa se da lepo realizirat z mikrokontrolerjem na USB portu.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja
krmilim 3 motorčke in se 2 relejčka za vklop rf antene in monitorja ,slednjega ne rabim več.
v delu je nov program z grafi in še drugimi funkcijami ,vendar kot kaže nebo kmalu gotov, ce nebo šlo z virtualboxom bosta pac ostala oba racunalnika vklopljena.
Preizkusam virtualbox , imam freedos nalozen, kako mountam mapo na host-u kjer imam win98, cd vidim vendar se mi ne da pečt cd-ja samo za tale test.?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Settings
shared folders
klikneš na + in dodaš mapo, ki bi jo rad mountal
Na gostu (DOS) pa ne vem kako se to naredi.
Na XP ali novejših, se to naredi tako, da klikneš z desnim gumbom na moj računalnik in klikneš "Map network drive."
Vem samo, da je pot do mape v skupni rabi "/vboxsvr/Moja_mapa."
Nekaj piše tukaj (nepreverjeno):
http://www.computerhope.com/issues/ch000472.htm
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|