|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.86 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rad bi naredil merilnik temperture z one wire senzorjem 18S20 na pic mikrokrmilniku PIC16F628A, tako da bom lahko meril notranjo in zunanjo temperaturo. Z samo enim senzorjem mi že deluje nevem pa kako vključiti drugi senzor, da bo še meril drugo temperaturo. oba senzorja sta na enem portu.
Kodo pa pišem v programu mikroC pro.
Prosil bi, če kgo ve kako se vključi več senzorjev mi naj prilepi kodo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.42
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BlackKnight Član

Pridružen-a: Pon 02 Jun 2008 15:49 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.07 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam trenutno tudi delam na tem, da vzpostavim povezavo z večimi senzorji tako, da če si že sam kaj progruntal kr objavi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.86 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ve kdo kak bi lahko naredil s picem, da bi mi izpisovalo na LCD displey uro in datum?
Tisto z večimi senzorji sem skapiral, da bi moral napisati svojo librali oziroma verjetno klicati kak include .H, ker ni dovolj za več senzorjrv tista koda, ki je v helpu za onewire. Nevem pa kako bi to začel pisati.
Kaj pa mogoče obstaja kak program, ki ti pretvori recimo bascom v mikro c?.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1852 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na forumu Mikroelektronike imaš kar nekaj primerov, beri!
_________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni