www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sprejem hrvaških programov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.58

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 3:44 pm    Naslov sporočila:  Sprejem hrvaških programov Odgovori s citatom

Nabavil sem nov led lcd LG 42LM620S. Priklopljenega imam na strešno anteno.
Ko sem vklopil samodejno iskanje programov mi je našel samo 9 slovenskih programov.
Na isto anteno pa imam priklopljen tudi 3 leta star lcd Sony. Tu pa imam poleg slovenskih programov tudi nekaj hrvaških. Nimam nobenega ojačevalca ampak samo antena in nato razdelilec.
Zanima me kaj bi lahko bil vzrok, da nimam na novem tv-ju hrvaških programov?

lp, prom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
romc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Aktiv.: 1.91
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavitve področja kje se TV nahaja. Če si pod področnimi nastavitvani nastavil
Slovenija, je možno da sprejema samo mpeg4 signal. Malo se igraj z področnimi nastavitvami. Malo starejši philips -i na kabelski TV delujejo dobro samo z nastavitvami na Finsko. Mr. Green

Lp,
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK.
Bom spremenil in poročam.

lp, prom
Nazaj na vrh
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.29
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sony televizor ima bolj občutljiv tjuner od LG. To je edini vzrok. Kupi kak predojačevalec pa ga priklopi med anteno in delilec signala. Mogoče ti se potem na Sony-ju pojavijo še kakšni kanali ki ih sedaj sploh ne sprejemaš in tisti ki sedaj "kockajo" bodo to prenehali.
Potem bo LG tudi našel hrvaške kanale ( seveda najmanj tiste ki ih sedaj imaš na Sony-ju).

Tudi moj LCD Sony Bravia je veliko bolj občutljiva od LCD Samsunga, to kaj kocka na Samsungu je čisto na Sony-ju, kaj pa kocka na Sony-ju Samsung sploh ne sprejema ( ne najde ). Bila bi rešitev boljša antena ali pa močnejši predojačevalec ampak nimam potrebe. Na obeh je RTL1.hr RTL2.hr, NOVA-tv kar na T-2 optiki nimam...in za to je antenca na oknu od spalnice. ( na Sony-ju imam 21 kanalov, dok na Samsungu 16 zemaljskih digitalnih )
(Na T-2 ih je prek 200 ampak uporabnih kakih 20 ! - ko bi mi le dali na raspolago da si sam sestavim programsko shemo...in da ne plačujem to kaj ne gledam )

Ja še nekaj: za oba televizorja je ista antenica z predojačevalcem, delilec, potem enaka dolžina kabla do enega in drugega televizorja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem ugotovil da nima na seznamu Finske. Ima naslednje države: Avstrija, Nemčija, Italija, Portugalska, Švica, Belgija, Grčija, Luxmburg, Slovenija, UK, Francija, Irska, Nizozzemska, Španija.
Sem probal spremeniti na nekaj držav, vendar je našel iste programe kot če je nastavljeno na Slovenijo.
A je morda lahko problem v tem, da v Sloveniji je protokol MPEG4, na Hrvaškem pa MPEG2?
Bom preveril, če mi TV podpira MPEG2.

lp, prom
Nazaj na vrh
s56al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Aktiv.: 3.33
Kraj: JN66SI & JN76TM

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar verjemi Josipu in si izboljšaj antensko instalacijo. Daljši kot je kabel med anteno in TV, bolj se bo poznalo. Ojačevalnik daj čim bližje anteni. Dobijo se tudi antene, ki imajo ojačevalnik že vgrajen. Področne nastavitve vplivajo na delovanje tunerja pri sprejemu DVB-C, t.j. programov kabelske TV. Vsaj pri mojih dveh TV-jih (Sony Bravia in Philips) je tako...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s54jp
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

promehanik je napisal/a:
sem ugotovil da nima na seznamu Finske. Ima naslednje države: Avstrija, Nemčija, Italija, Portugalska, Švica, Belgija, Grčija, Luxmburg, Slovenija, UK, Francija, Irska, Nizozzemska, Španija.
Sem probal spremeniti na nekaj držav, vendar je našel iste programe kot če je nastavljeno na Slovenijo.
A je morda lahko problem v tem, da v Sloveniji je protokol MPEG4, na Hrvaškem pa MPEG2?
Bom preveril, če mi TV podpira MPEG2.

lp, prom

Jaz ti pokažem vedro nebo ti pa "bincneš v meglo".

Moj Samsung kupljen v SLO v "Tehnomarket"-u nima sploh Slo menijev in sprejema Slo in Cro programe. To sem ugotovil šele ko sem ga prinesel domov in priključil, ker je pa bil v "akciji" ga nisem nesel nazaj zaradi tega.

Ta antenica na sliki ima vgrajen predojačevalec v sebi. Je tako majhna da se je sploh ne vidi iz park placa - tako da ni moteča.

DSC04006.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.1 MB
 Pogledana:  3 krat

DSC04006.JPG

DSC04007.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.08 MB
 Pogledana:  8 krat

DSC04007.JPG

Nazaj na vrh
gorazdkop
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19
Aktiv.: 0.72
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s54jp, kje si pa kupil to anteno in koliko je bila?
Nazaj na vrh
s54jp
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse kaj sem našel od te antene je tale listek ki sem ga poskeniral. Ni bila draga, 25 evrov kupljena v eni od trgovin v BTC Lj. ne vem kateri kjer računa ne najdem BTC pa slabo poznam da bi se spomnil kako ji je ime.

Je pa zraven antene priložen tudi originalni napajalnik in dva konektorja.

Pridno dela že kar eno leto.

Antena_iskra.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  417.2 KB
 Pogledana:  16 krat

Antena_iskra.JPG

Nazaj na vrh
s56al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Aktiv.: 3.33
Kraj: JN66SI & JN76TM

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 9:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te antene je včasih izdelovala Iskra antene, na Vrhniki, če se prav spomnim. Dvomim pa, da se s tem še ukvarjajo, ker so se vmes nekaj prestrukturirali in pridruževali in kaj vem kaj še... Ob stečaju pred leti, ali kar je že bilo, so se poceni dobile v trgovinah Merkator tehnika, pa najbrž še kje...

Podobne antene se da dobiti od Inglarja:

http://www.inglar.si/slo/

Imajo celo spletno trgovino:

http://www.inglar-galvanika.si/dev/index.php?page=shop.browse&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

LP, Sandi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.00
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katalog Iskra-Tela : http://www.iskrasistemi.si/mma/Antenna%20systems/2011061007040847/Katalog_antene.pdf 5MB

Antene Zupančič : http://antene-zupancic.si/trgovina/catalog/index.php/cPath/100_296_294

BigBang Iskra antene
http://www.bigbang.si/slika/dodatki-in-oprema/antene/iskra in verjetno bi hotel tako ... http://www.bigbang.si/zvok/dodatki-in-oprema/antene/471844-iskra10-p20dttg-komplet-oj-PLUS-kabel

Bo zadosti ? Angel
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni