www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem - november 2012
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bluel
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Apr 2008 20:11
Aktiv.: 0.38
Kraj: Kreplje

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 8:49 am    Naslov sporočila:  Kaj trenutno počnem - november 2012 Odgovori s citatom

Ravno te dni sem se iglral z ACTEL SmartFusion (FPGA+ARM CortexM3),
sicer prihaja ven ze 2.

Ma za udomacitev in prve teste bo tudi ta dober.
Zadevo kar se tice okrog procesorja sem stestiral in dela super.

Sedaj moram se malo se udomačiti pri fpgaju, razen par
crash situacij softverja je zadeva kar vredu.

Potem pa treba kaj resno naredit....

Ko še kaj ugotovim vam napišem.
Sem pa uporabljal http://www.actel.com/products/hardware/devkits_boards/smartfusion_eval.aspx.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.98
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja dolgo je trajalo... Mare mi je pred kakim letom poslal vzorec tlačnega senzorja. Danes sem zadevo končno dokončal in dal v pogon. Gre za merilec količine vode v rezervoarju.
Pogled od spodaj

Pogled od spodaj

V ohišju

Zmontiran

Mare še enkrat hvala za senzor.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.75
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 10:46 pm    Naslov sporočila:  Re: Kaj trenutno počnem - november 2012 Odgovori s citatom

bluel je napisal/a:
Ravno te dni sem se iglral z ACTEL SmartFusion (FPGA+ARM CortexM3)

Zelo zanimivo. Nekaj takega bi jaz rabil, samo da je v 6x6 mm SMD ohišju...

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.73
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V roke sem dobil Harris-ov čip, ICL8038CCPD, nekakšna zamenjava za MAX038. Gre torej za VCO s trikot, pravokot ter sinus izhodnim signalom frekvence 0,0001Hz do nekje 300kHz. Ima tudi možnost pulzne modulacije (PWM), torej zna bit relativno uporabna zadevica. Bom pa zanj zrisal shemo in tiskanino v DipTrace-u. Najprej pa za vajo moram ta element v DipTrace-u "ustvarit" ker je že dolgo obsolete in se ne nahaja v nobeni knjižnici (ni ravno nujno, ampak da zgleda...) Mr. Green
JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo.

@aly: kaj pa Xilinx Zynq? Cortex-A9+FPGA (=

LDŽ

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.75
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm. Luštna žival. Samo malo velika (13x13 mm). In zaenkrat poskušam obdržat 2-plastno vezje, torej BGA je problem. Hvala za namig.
JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo.

@aly: poglej si Z7010 ali Z7020, sta precej manjša od Z7030/Z7045. Poglej si recimo dev. board ZC702. Prav luštna zadeva ko vidiš v živo. (=

LDŽ

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.68
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elson2k je napisal/a:
Najprej pa za vajo moram ta element v DipTrace-u "ustvarit" ker je že dolgo obsolete in se ne nahaja v nobeni knjižnici (ni ravno nujno, ampak da zgleda...) Mr. Green

V enem izmed menijev imaš funkcijo iskanja po vseh knjižnicah, da boš 100%, da ga ni. Va katerem točno pa ne vem, ker je moj disk...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.73
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 2:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proizvajalca, ki sta ta čip izdelovala sta Harris in Intersil, nobeden od teh pa ga nima v knjižnicah. Je pa res da po ostalih nisem preiskoval in glede na to da je ta element že precej obsolete, sklepam da ga tudi ne bo. Bom pa vseeno preveril in ga po potrebi "ustvaril" Wink
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.29
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima veze z elektroniko in računalništvom.

Po dolgem času sem spet obiskal Danilotovo spletno stran na Lei.

Javlja mi da je tam doma trojanc.

Trojanc.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  74.5 KB
 Pogledana:  68 krat

Trojanc.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.63

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postavil PLEX Dancing

Sedaj moram samo še usposobit aplikacijo za androida.

screenshot000.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.03 MB
 Pogledana:  29 krat

screenshot000.png

screenshot001.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  871.55 KB
 Pogledana:  10 krat

screenshot001.png

Plexserver+client.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.15 MB
 Pogledana:  21 krat

Plexserver+client.png

Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker sem nabavil dodatni set predalčnikov (skrajno desno) mi je končno uspelo urediti predalčnike in pospraviti kramo na omarah na katerih stojijo predalčniki. Kar nekaj stvari je bilo med kramo, ki se je nabirala par let. Med drugim tudi dokončana TIV, ki jih še nisem imel časa "zapakirati" v ohišja. Sedaj bo s prostorom spet nekaj časa mir, sem si pa našel delo z nedokončanimi projekti. Brick wall

Zdaj.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  663.16 KB
 Pogledana:  21 krat

Zdaj.jpg

Prej.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  684.04 KB
 Pogledana:  17 krat

Prej.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.73
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam priložnost se igrati z novim Apple MacBook Air-om. Se razume, da tale post pišem iz njega.

Na vse skupaj imam en komentar;
Probal sem že veliko stvari in še lani sem dvomil v Apple, predvsem v njihovo ceno. Sedaj, ko se imam možnost igrati skoraj neomejeno, pa me iz sekundo v sekundo bolj navdušuje.

Odzivnost računalnika je neverjetna, sistem je obrnjen na glavo a se ga zelo hitro navadiš. Že en dan ga gledam in se čudim kam so spravili vse stvari, ker prenosnik je tanek kot list papirja. Ko vidiš specifikacije na papirju si rečeš: "eh sej je tanek". Ko ga držiš v rokah in ga premetavaš po stanovanju ti ni jasno da je to prenosnik.
Ostali proizvajalci imajo prav tako ultra tanke prenosnike in so res neverjetne zverine.
Vse čestitke inženirjem, ki so naredili take prenosnike (ne glede na firmo!)!

Z moje strani en velik plus za take, še posebaj ta prenosnik. Smile

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.63

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kater model pa imaš tole?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.13
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Več kot dve ure iščem napako. No končno sem jo našel.

Slike povedo vse.

cam001.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  36.01 KB
 Pogledana:  86 krat

cam001.jpg

cam002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  35.56 KB
 Pogledana:  53 krat

cam002.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 1 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni