|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.95 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri telefoni se zdaj še dobijo
za poredko telefoniranje in kakšen sms ?
------------------------------------------------
Zaželjena nizka cena, zdržljiva baterija,
enostavnost uporabe, predplačniška kartica
brez naročnine.
Hvala, DD+ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je všeč če zdrži tam pet ali več dni da ne rabiš stalno priklapljati na polnilec in nucati že tako švoh kontaktov.
Tako je med tednom lahko stalno v torbi, oz. če ga pozabiš ni hudega. Med vikendom pa itak cel čas preživi na polnilcu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
ŽE mer*ur recimo dostikrat dela reklamo za kakšno starejšo Nokio brez naročnine...
pyrobeast --ti kot vidim rabiš telefoniranje in prejemanje klicev. In kakšen SMS. Za to je definitivno boljši nek preprost model, ki drži cel teden. Kdor pa brska po netu, pa to, pa ono...je pa druga pesem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
sailor,
sprehodiš se do enega mobitelovega ali simobilovega centra in ti tam pokažejo zalogo. Eni Samsungi vem da so bili precej oskubljeni, z večjimi tipkami. Po moje kar ustrezna izbira. Samo se mi zdi, da so bili v "penzion paketu" ali nekaj takega. Treba it pogledat. Lahko tudi po spletnih straneh, samo tam težko primeš telefon v roko.. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
pyrobeast --ti kot vidim rabiš telefoniranje in prejemanje klicev. In kakšen SMS. Za to je definitivno boljši nek preprost model, ki drži cel teden. Kdor pa brska po netu, pa to, pa ono...je pa druga pesem...
Jep jep. No rabim tudi internet samo za to sem si omislil Netbook in ne pregrešno drag mobitel. Z njim se da tudi kaj napisati in se ne stiskaš na majhnem ekranu
Poleg tega mi je rahlo dop* brskanje na mobitelu preko superultraduperpočasne povezave, sploh ko imaš Wifi dandanes kjerkoli (takrat mobitelov z Wifi še ni bilo) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
abnox Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 10:45 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.22
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Čez par tednov, ko se bo baterija "nadihala", bo kapaciteta malo večja. |
3 meseci so mimo, baterija v Sony Ericssonu pa ne zdrži več kot 20 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
abnox Član

|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sony Ericsson je pred skoraj 1 letom šel v večna lovišča in sem kmalu zatem kupil nov mobilnik. Prvo polnjenje je trajalo 24 ur in sedaj baterija zdrži tudi do 10 dni.
Po vsem tem lahko potrdim kar mi je rekel električar: prvo polnjenje naj traja vsaj 16 ur ne glede na to, kar pravijo hostese v mobitelovih centrih in drugod. Bom prej verjel osebi ki je v branži (elektrotehniki) že 30 let kot pa nekomu, ki v petkah skače naokoli in ljudem "svetuje" kaj in kako. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.20 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
sailor je napisal/a: |
Kateri telefoni se zdaj še dobijo
za poredko telefoniranje in kakšen sms ?
------------------------------------------------
Zaželjena nizka cena, zdržljiva baterija,
enostavnost uporabe, predplačniška kartica
brez naročnine.
Hvala, DD+ |
Moj oče in mama imata Samsung Xcover (prvo in drugo verzijo, brez touchscreena) in baterija zdrži zelo dolgo, nepremočljiv in skoraj neuničljiv, dober signal, ima pa 2. verzija tega telefona majhno tipko za premikanje po menuju). Me spominjata na stare dobre NOKIE, ki so bile tudi skoraj neuničljive. _________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
abnox je napisal/a: |
Sony Ericsson je pred skoraj 1 letom šel v večna lovišča in sem kmalu zatem kupil nov mobilnik. Prvo polnjenje je trajalo 24 ur in sedaj baterija zdrži tudi do 10 dni.
Po vsem tem lahko potrdim kar mi je rekel električar: prvo polnjenje naj traja vsaj 16 ur ne glede na to, kar pravijo hostese v mobitelovih centrih in drugod. Bom prej verjel osebi ki je v branži (elektrotehniki) že 30 let kot pa nekomu, ki v petkah skače naokoli in ljudem "svetuje" kaj in kako. |
Žal daje tudi nasvete, stare 30 let. Litijevi accuji so popolnoma formatirani in ni nobene potrebe po polnjenju 24 ur. Ampak če raje verjameš staremu mojstru kot novemu, naj bo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
abnox Član

|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
V čem se pa razlikuje današnja elektrika od tiste pred 30. leti? Naj bodo baterije formatirane na 1001 način, mene tiste 4 ure ali pa še manj ne prepriča več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko vrst baterij/akumulatorjev si poznal pred 30 leti?
Koliko jih sedaj?
Si že prepričan, nima smisla dalje debatirat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne omenjamo da so baterije in njihove pritekline stvar elektronikov, ne električarjev. Oni poznajo samo avtomobilske accuje, ostalo je vse iz samouka...
Razvoj gre naprej. Lep primer so npr. stari mehaniki - vsi po vrsti šraufajo samo še traktorje in zamenjajo olje ter kak ležaj, ostalo nimajo pojma. Pa bi nov, moderen avto vseeno raje zaupal takemu? Jaz ne...
Saj ne rečem da je narobe polnit 24 ur, samo popolnoma brez veze je. Polnilec itak po uri, dveh zadevo izklopi. Ostale ure so tvoje nepotrebno čakanje na uporabo naprave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
abnox Član

|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 12:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat: ko sem pred skoraj 3 leti kupil nov mobilnik, so mi v Mobitelovem centru povedali (prišlo iz ust mobitelove hostese) da je dovolj če baterijo polnim 4 ure. Toliko sem jo tudi polnil in kmalu zatem ni zdržala niti 24 ur. Skoraj pred 1 letom sem spet kupil nov mobilnik, prvo polnjenje je trajalo skoraj 24 ur (priporočilo prišlo iz ust električarja). Z baterijo ni nobenih problemov, zdrži tudi do 10 dni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat: ko sem pred skoraj 3 leti kupil nov mobilnik, so mi v Mobitelovem centru povedali (prišlo iz ust mobitelove hostese) da je dovolj če baterijo polnim 4 ure. Toliko sem jo tudi polnil in kmalu zatem ni zdržala niti 24 ur. Skoraj pred 1 letom sem spet kupil nov mobilnik, prvo polnjenje je trajalo skoraj 24 ur (priporočilo prišlo iz ust električarja). Z baterijo ni nobenih problemov, zdrži tudi do 10 dni. |
Tvoja verodostojnost je enaka kraju tvojega bivanja. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 438 Aktiv.: 2.29 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat: Jao In za kratko delovanje baterije je bilo krivo kratko "polnjenje"?
Ti lahko pustiš telefon priključen 1 teden, a se bo polnil samo prvih nekaj ur (praktično nobeden se ne polni več kot 4 ure). Če bi ga polnil še naprej, bi se baterija vžgala in/ali eksplodirala. Za povrh tista reč, ki jo priključiš v steno sploh ni polnilec, ampak napajalnik - pamet za polnjenje ima telefon, baterija pa še dodatno zaščito, da ne pride do najhujšega.
Ja, v sodobnem svetu tudi hostese v petkah očitno bolj obvladajo zadevo, kot električarji, ki so 30 let v fohu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni