|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2004 12:59 am Naslov sporočila: Brezžična barvna kamera ?! |
|
|
http://www2.bolha.com/index.php/ukaz/bid/izd/797942
Ali ima mogoče kdo izmed vas tole zadevo ,ker me zanima kakšen je domet ter stabilnost frekvence (stvar je očitno brez PLL) ?
Torej rad bi čimveč izvedel o teh kamerah.(sem že bral razne opise na e-bay ,ki pa se mi ne zdijo ravno verodostojni ,zato sprašujem vas).
_________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2004 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je zadeva zdela zanimiva zato sem pokical tega gospoda na 040-349-879.
Z gospodom sva se dogovorila da bo nabavil opremo tisto ki ima domet od 1,5-3km. Opremo bo imel čez cca 14 dni nakar bova preizkusila kakšen je domet v resnici predvsem pa kakšna je kvaliteta. Povedati mi kaj dosti ni znal. Ko bo test opravljen,če bo, bom tukaj poročal. Če te pa zanima kakšna bolj profi zadeva pa ti prilagam link. To zadevo tudi sam vgrajujem in je kar se kvalitete zelo dobra. Preizkušen domet je 150m, moralo bi pa iti nekje do 200m.
Brezžični video in audio prenos
Če te pa zanima kakšna dobra kamera pa ti prilagam še eno super zadevco.
l.p.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
AVC667L.pdf |
Velikost datoteke: |
187.69 KB |
Downloadano: |
63 krat |
_________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2004 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za linke! Sicer sem nekaj tudi sam že sestavil ,vendar je bila zadeva za moje pojme prepožrešna. Delal sem s PLL TSA5511 okrog 1200MHz.
V bistvu me pri tistih kamerah bolj zanima ,če je vsaj v oddajnik vgrajen PLL (po mojem ni) v sprejemniku ga ni ,kot sem videl na sliki je gumb za nastavitev frekvence na sprejemniku.
Kar se kvalitete tiče po moje ne bo nevem kaj -glede na CMOS ,ki mislim ,da nima take ostrine slike kot CCD je pa zato neprimerljivo manjša in tudi manj toka vleče.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2004 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede kvalitet pa
l.p.
_________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

|
Objavljeno: Sre Apr 28, 2004 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kralj ali kdo drugi ,zanima me ,kako je potem s temi kamerami ,ker bom verjetno nekaj nabavil ?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

|
Objavljeno: Sre Apr 28, 2004 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izbira je vsekakor tvoja.
Jaz sem še kontaktiral to osebo (ni kakšen trgovec ali s.p. ampak to prodaja kar tako na črno). Tisto zadevo katero sem sam kotel preizkusiti še ni dobil tako da nevem kaj modruje. Tako na sliki zgleda mamljivo vendar dobro premisli preden odpreš denarnico. Res ni draga ampak vseeno bodi previden.
Lep pozdrav
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Čet Apr 29, 2004 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Vsaka podobnost je zgolj nakljucna...
|
 Download |
PRIREJENI BANKOMATI.doc |
118 KB |
59 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14666 Aktiv.: 61.99 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2004 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem bil v Conradu v Grazu-u. Ugodna ter zanimiva ponudba se mi zdi brezžična barvna kamera dometa ca 100m. Prenaša tudi zvok. Kataloška številka 750602-65 - cena 100Eur. ( www.conrad.at ) Mislim, da sem prav to videl pri kolegu v slovenskem katalogu. Če ga kdo ima bi ga prosil naj pogleda koliko je cena.
Kralja pa bi prosil za mnenje.
P.S.
Kralj napiši kaj več o testerju, ki si ga kupil v Conradu.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2004 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo najlepša hvala za tale info.V našem katalogu je na zadnji strani kamera ,cena je 33.290SIT v Avstrijskem Konrad-u pa 100€ ,tako ,da mislim da odločitev ,kaj in kje kupiti ne bo ravno težka, še posebej ,ker ima ta kamera PLL.
Hvala.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14666 Aktiv.: 61.99 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2004 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
...V našem katalogu je na zadnji strani kamera ,cena je 33.290SIT ... |
Conrad pa Evropa Ima mogoče kdo informacije kako bo sedaj po novem glede naročanja po pošti s tujine?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2004 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja pomoje bodo cene iste kot sedaj ali pa celo nekoliko dražje ,edino kar je dobro je to ,da ne bo carine.
Kar pa se tiče našega vstopa v EVROPO pa sem ob katalogu ,ki sem ga prejel pred 3 dnevi ostal brez besed
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2004 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Postni stroski se bodo znizali.Npr. paket tezak do 5kg iz nemcije v slovenijo stane 25EU,sedaj ko smo pa v eu pa 17EU.(nekaj pa le je)
Mogoce je tudi to zanimivo:
www.neuhold-elektronik.at
Imajo namrec ir-oddajnik 3 kanalni in pripadajoc sprejemnik za 3.95EU.Oddajnik je celo v ohisju in bi naj imel domet 15m
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2004 8:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me, če kdo ve kak je nap. postopek naročevanja iz conrada iz tujine.
Na www.conrad.at obrazec za online registracijo ne vsebuje Slovenije torej domnevam, da pošiljajo le v območju Avstrije. Z razliko iz www.conrad.de Tam obrazec vsebuje tudi Slovenijo. Sam ne znam nemško, zato ne vem zakaj gre. Zato bi prosil nekoga, ki zna nemško naj stvar malo preštudira ter opiše tukaj na forumu. Sam sem sicer "blizu" Conrada v Grazu, zna pa tole biti zanimivo za nekoga iz centra Slovenije ali primorske.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2004 9:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Lichtempfindlichkeit:3.0 Lux, automatische Belichtung und Weißabgleich · Bildsensor: CMOS 1/3” mit 300 TV-Linien |
Podatki, ki so navedeni v opisu kamere iz conrada niso zavidanja vredni so pa verjetno resnični. Zanimiv se mi zdi oddajnik in sprejemnik vendar je navedenih premalo podatkov.Pri kamerah bodite predvsem pozorni na čimnižjo potrebno osvetlitev za normalno deelovanje, čimvišji sistem skeniranja ( TV linije), velikost pretvornika slike,zaslonko, avtomatično prilagajanje svetlobi, AGC, kot zajemanja slike in porabo toka.
Prilagam eno karakteristiko kamere, ki zelo drži in kamera deluje precej dobro. Precej boljše kamere oziroma njihove karakteristike pa bom pripel malo nižje.
KARAKTERISTIKA
Pretvornik slike 1/3 palični barvni CCD slikovni senzor
Elementi slike in standard 512(H) × 492(V) < NTSC > / 512(H) × 582(V) <PAL>
Sistem skeniranja 420TV linij, 50 polj/s
Min osvetljitev 1 Lux odbite svetlobe F1.8; 0 Lux odbite svetlobe( 10 m ob vklopu IR topa )
Razmerje signal šum Več kot 48dB
Zaslonka 1/60 (1/50)÷1/100,00 sec
Gama faktor 0,45
Osvetlitev Avtomatsko prilagajanje
AGC Da ( vgrajen v kameri )
objektiv F 6.0 mm
Kot zajemanja slike 54 stopinj; (fiksni kot)
Video izhod 1.0Vp-p compositivni, 75ohm
Napajanje DC 12V
Poraba toka 110mA (izklopljen IR top); 260mA ( vklopljen IR top )
Zaščitni faktor IP 57
IR top 12 vgrajenih IR led diod
Domet osvetlitve Več kot 10m
Dimenzija 64.6( fi) × 105 ( dolžina )
teža 550g
|
Prilagam še eno primerjavo navadne kamere in kamere WD 310E.
|
 Download |
JVC-TK-C-921.pdf |
271.43 KB |
11 krat |
|
 Download |
JVC-TK-C-205.pdf |
295.38 KB |
7 krat |
|
 Download |
TK-WD310E.pdf |
72.71 KB |
6 krat |
|
 Download |
Normal Camera.zip |
351.23 KB |
9 krat |
|
 Download |
TK-WD310E.zip |
508.25 KB |
6 krat |
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit?
Nazadnje urejal/a Kralj Ned Maj 02, 2004 9:59 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2004 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
P.S.
Kralj napiši kaj več o testerju, ki si ga kupil v Conradu |
Silvo o tistem testerju bom napisal malo več samo da raztolmačim navodila.
Da boste ostali vedeli za kaj gre pa poglejte na www.conrad.at pod kataloško številko 100520-01
l.p.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 484 dni