|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bpavsic Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.79 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 9:53 am Naslov sporočila: ATtiny: multipleksiranje ISP in TWI/i2c |
|
|
Pozdravljeni!
Imam problem pri načrtovanju vezja z ATtiny24A. Nanj bi rad obesil i2c napravo, SPI napravo ter ISP konektor. Problem je v tem, da se pini za twi, SPI in ISP prekrivajo. Glede na to, da je SPI malenkost lažji za bit-banging, sem se odločil, da uporabim vgrajen TWI, SPI pa premaknem na druge pine.
Ker bom uporabil SMD različico mikrokontrolerja, potrebujem tudi ISP konektor. V Atmelovih "design guide-ih", sem videl, da če je multipleksiran ISP in SPI, je potrebno ISP konektor povezat direktno na nogice uKontrolerja, med SPI napravo in uKontrolerjem pa dati uporčke.
V mojem primeru pa je zdaj twi/i2c na istih nogicah kot ISP. Te linije pa imajo pullup upore. Kako bo to vplivalo na ISP? Naj naredim med twi/i2c in uKontrolerjem še jumperje, s katerimi odklopim celotno twi/i2c vodilo med programiranjem?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzameš "Močnejšega" pa je ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
@forest70
1. ni prostora (velikost ploščice je 25 x 15 mm, gori so še drugi elementi)
2. cena (tinyja sem kupil za 60 centov, pri večji količini se pozna)
Gre za temperaturne (in druge) senzorje, kjer je važna minimalna poraba (napajanje je CR2032), velikost in čim nižja cena za večjo količino po celi hiši.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se mislil nekaj takega
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
tsch.pdf |
Velikost datoteke: |
12.71 KB |
Downloadano: |
23 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
@forest70
Aja, močnejši upor... Jaz pa sem mislil večji uKontroler z več nogicami, kjer potem ne rabim uporabljat istih nogic.
Ok, razumem, hvala ti No, ploščico sem narisal tako kot si narisal ti (samo da sem namesto tistih "ločilnih" uporov predvidel samo upor 0R0, torej 2 jumperja, ki bi jih v slučaju naknadne potrebe po ISP samo odlotal. Če pa lahko namesto žičke zalotam uporček, pa toliko boljše.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni