|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Samuraj85 Član

Pridružen-a: Pon 27 Sep 2010 10:23 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.06 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Ker se novo leto vse bljiža sem se odločil, ker sem začetnik, da naredim lažji projekt. Odločil sem se za "Novoletno jelko".
Ampak sem na žalost že naletel na prvo težavo: V Eaglu v knjižnici ne najdem CMOS 4060 oscillatorja oz. ga najde ampak po vhodih in izhodin ni enak (za primerjavo sem pripel obe sliki).
Kaj naj naredim oz. kateri oscillator naj vzamem?
Am, vprašal bi še glede dimenzij elementov (kondenzatorjev) za risanje sheme, saj ko poiščem kondenzator mi vrže ogromno različnih dimenzij. Kako naj vem katere dimenzije naj vzamem?
Hvala za odgovore!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
12.44 KB |
Pogledana: |
6733 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
Primerjava.rar |
136.3 KB |
Downloadano: |
8 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.93 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dimenzije (oz paketek) izberi take kot imaš kupljene/boš kupil elemente. Izbiranje komponent in risanje sheme pri meni ponavadi teče vzporedno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samuraj85 Član

Pridružen-a: Pon 27 Sep 2010 10:23 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.06 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha. OK. Kaj pa glede oscilatorja?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.05 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2010 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Poišči kak "Datasheet" za 4060, pa boš videl, da sta enaka.
LpA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
djtehnik Neznanec

Pridružen-a: Ned 06 Nov 2011 19:19 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2011 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
a še se da kaj podobnih projektov dobit?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2012 3:13 pm Naslov sporočila: spet aktualno |
|
|
Zanimivo spet me je zgrabila tista čudna viroza pred prazniki. Kaj novega izumit za lučke. Sem prebrskal forum kar nekaj strani na spletu. In imam problem programiranje epromov, mikrokrmilnikov in ostalega še nisem poskusil. Pred leti sem si program naredil kar iz diod seveda je takšnega težko preprogamirat ampak po dolgih letih še vse deluje.
Je pa nastal nov problem z uporabo LED svetlobnih cevi množično odpovedujejo triaki v vezju. Zaenkrat za to še nimam aspirina.
Vprašanje - prošnja: ima mogoče kak sprogramiran čip viška karkoli in bi mi ga bil pripravljen odstopit za neko protivrednost. Ploščico lahko naredim močnostni del z triaki in optospojniki pa imam narejen je sicer 10 kanalov ampak ne rabijo bit vsi uporabljeni.
Sem že večkrat spraševal kaj na to temo pa do sedaj ni bilo odgovora. Upam da me moderator ne bo dal na kakšno čudno listo.
včasih sem tako napisal program |
|
1.11 MB |
23 krat |

|
zelo posrečen light show samo starta ne sam (potrebno preprogramiranje) |
|
685.39 KB |
23 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2012 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je zelo odvisno od tega kar želiš. Kar nekaj programirati tja v en dan je brezveze.
Jaz imam narejeno s triaki pa pri 150W LED na en triak deluje brez težav že eno sezono.
Če prav sklepam, ti je v tisto na sliki vdrla voda?
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2012 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Če prav sklepam, ti je v tisto na sliki vdrla voda? |
Po dobrih 15 letih zunaj v snegu, ledu, dežju pri prijatelju še kar dobro zgleda. Triak pa je odletel zaradi višje sile.
Ne rabim nekega posebnega efekta. Samo klasično zbirko od tekoče luči, linijsko prižiganje gor dol, kit, prižig z obeh koncev v sredino, kakšno hitro naključno utripanje. Mogoče tudi počasen vklop samo je pa to verjetno težje programirat. Kitajci imajo to in še kaj v svojih poceni izdelkih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2012 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če bi vzel ene izmed teh kitajskih lučk ter na njihovo elektroniko vezal triake ali mosfete? Problem rešen.
Nazadnje urejal/a protoncek Pon Dec 03, 2012 7:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

|
Objavljeno: Pon Dec 17, 2012 6:28 pm Naslov sporočila: WndlPt |
|
|
Hvala za predloge.
Dokler nimam programatorja bodo projekti malo počakali. Za letos pa improvizacija s tem programčkom. Enostavno, vklopiš lpt in takoj dela, veliko predlog in enostavno spreminjanje programa. Pa bom kasneje dodal kak mikrokrmilnik na vhod te ploščice.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni