|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Desso Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.40 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2012 12:31 pm Naslov sporočila: Eagle - CAM - Gerber - CNC USB Controller |
|
|
Pozdravljeni
Imam še nedonošen CNC strojček in bi rad rezkal TIV pa se mi malo zatika.
Delam v Eaglu ver 6.3.0, CNC stroj pa poganja Andrejev kontroler Mk2/4 in CNC USB Controller program.
V Eaglu sem odprl nov projekt Test3, narisal preprosto vezje in uredil elemente na ploščici tako, da sta bili v mapi datoteki Shem.brd in shem.sch. Nato sem v oknu kjer je prikazana Shem.brd postopal natanko po navodilu ki je v prilogi (Gerb1.doc).
Vse gre v redu, le ko kliknem 'Process Job' ko je Output Device GERBER_RS274X, mi javi opozorilo 'Pads and Vias should be active', čeprav sta v Botom Layerju izbrana. Kliknem OK v tem opozorilu in potem naredi, kar naredi. Naredim še Drills in Holes z Excelonom in potem je v mapi projekta to kar je na sliki Gerb2.jpg, ki je v priponki.
Nato v programu CNC USB Controller File/Uvozi Gerber v mapi Test3, kjer naj bi bili gerb programi jih le ta tam ne vidi. (tudi, če jih odprem na silo 'All files' je na zaslonu neko skrpucalo). Tudi program GC-Prevue 20.4.6 jih ne vidi. Vidi pa jih Online Gerber Viewer (http://www.gerber-viewer.com/), prav lepo se narišejo, samo da z njimi za moj namen niso uporabni.
Prosim za pomoč.
Nekje na forumu sem prebral, da Silvo vabi nekoga na pivo in kratek tečaj iz te problematike. Jaz bi prišel v Kanal in ker sem bolj butast, bi s seboj prinesel še rezervno 'šteko'; piva!?
Hvala in lep pozdrav, D.
P.S.
Prevedel sem navodilo za program CNC USB Controller (Mk1, Mk2, Mk2/4, Mk9) in Navodilo-MotorDriver2.5A. Če koga zanima naj pošlje e-poštni naslov za posredovanje.
Na forumu se veliko uporablja kratice. Tu je pomen nekaterih:
P.S. = Post Scriptum; ali po naše: Pozneje sem se Spomnil
IBM = Iesus Babbage Mundi ali Iesus Binarium Magnificamur
AMDG = Ars Magna Digitale Gaudium
IHS = Iesus Hardware & Software
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
44.63 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
Gerb1.doc |
938.5 KB |
Downloadano: |
6 krat |
_________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2012 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kroko je napisal/a: |
Glede Eagla ne morem pomagati, lahko pa mi vseeno pošlješ Gerber in Excelon datoteke da jih pogledam. |
Tole v prilogi so vse kar naredi po postopku, kot je v že prej poslanem navodilu. Sem jih zapakiral.
Hvala D.
|
 Download |
Ime datoteke: |
Test3.rar |
41.26 KB |
Downloadano: |
16 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

|
Objavljeno: Sre Dec 05, 2012 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kroko je napisal/a: |
Sem probal in te gerberje prav lepo odpre. So pa slabo poimenovani, poleg tega pa so zraven še druge datoteke. Malce uredi vse skupaj pa bo bolj enostavno. |
Prosim za namig, kako naj uredim. V mapi Test3 so datoteke, ki jih je naredil Eagle po tistem, že poslanem navodilu.
Kako, kje in kako si jih odpiral? Jaz v prg. CNC USB Kontroler > Datoteka/Uvozi Gerber... >pokažem na datoteke v mapi Test3. Nekaj mi jih odpre nekaj pa sploh ne. Pri odpiranju predlagane končnice ne pridejo v poštev, tako, da uporabim 'All files'
Tiste, pa, ki jih odpre npr. Shem.sol pa so narisane napačno.
Gerber Viever lepo odpre in pokaže layer-je, ko odprem datoteko Test3.rar kamor sem zapakiral vse - poslano tudi tebi.
Hvala in lp, D.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.77 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Dec 05, 2012 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj tu ni neke znanstvene fantastike! Enostavno, datoteke, ki jih lahko odpreš so gerberji, ostalo so smeti. Verjetno se boš moral z Eaglom poigrat in mu bolj natančno povedat kaj želiš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni