www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ALU rezkar za CNC
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 7:39 pm    Naslov sporočila:  ALU rezkar za CNC Odgovori s citatom

Potreboval bi rezkar za aluminij, premera 5-6 mm nekje, vendar takega, s katerim bom lahko rezal aluminij dobrih 20mm globoko, ker moram narediti eno "čudno"roko, katera ima os tako dolgo.(ja, vem, imam hobi mašino, ampak bom poskusil...kar bo ratalo, bo ratalo...).
Zanima me, če bo kdo naročal tam (ali kje drugje nenazadnje) da bi si razdelili poštnino?
Še bolje bi pa bilo če ima kdo to doma in lahko proda enega, dva? Malce neumno se mi zdi plačevat 8 evrov poštnine za dva rezkarja...
Saj bi naročil na ebaju, pa se bojim da zadeve niso vredne nič... Na sorotecu je en tak 18 evrov, na ebaju pa 4...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Coil
Član
Član

Pridružen-a: Pon 30 Jul 2012 19:10
Aktiv.: 0.26
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobre rezkarje za aluminij imajo v intehni v trzinu. Samo boš za 6mm odštel okoli 30e, vendar je vreden svojega denarja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če stroj ni dovolj tog, ti še tako dober rezkar ne bo kaj prida pomagal.

Na CTC tools dobiš 2 4-rezna čelna HSS rezkarja za aluminij za 9,5€ s poštnino. Dostava pač traja cca 2 tedna
Nazaj na vrh
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašaj pri BTS.

katalog orodja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za CTC Tools nisem vedel, hvala. Na hitro izgleda zanimivo in poceni. BTS uradno sicer ne prodaja fizičnim osebam, ampak pri njih sem že enkrat kupil karbidne svedre, tako da se očitno da zmenit, ja.
Matej, itak da stroj ni tog, ampak mi ne gre za stotinke, niti za desetinke. Bom počasneje rezkal, da ne bo tako zategoval, pa bo. Kakor bo, bo dobro. Sicer zadevo rabim za res občasno rezkanje, zato spet ne bi kupoval rezkarja, ki je namenjen za 24urno delo v profi zadevah...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trdokovinske rezkarje imajo dokaj ugodno v wd tehniku če rabiš hitro.mi jih sicer uporebljamo na pravem rezkalnem stroju...
Nazaj na vrh
Matej79
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem tudi hotel povedat. Rezkar za 30€ je največji nesmisel, če stroj ne prenese sil, ki jih je sposoben sam rezkar.

Glede CTC-ja, sem sam pri njih kupoval HM rezkarje in so zadovoljive kvalitete, če k temu prišteješ še ceno, so pa sploh super. Marsikatero podjetje kupuje pri njih orodja. So zelo zanesljivi, tudi pri majhnjih nakupih. Na žalost je pač rok dobave 2-3 tedne.
Nazaj na vrh
Matej79
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

boriskozjan je napisal/a:
Trdokovinske rezkarje imajo dokaj ugodno v wd tehniku če rabiš hitro.mi jih sicer uporebljamo na pravem rezkalnem stroju...

Za aluminij, če že naj bo HM, potem naj bo obvezno brez prevleke. So bistveno bolj ostri.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno gledam pri CNC...mi lahko malce pomagate...Npr. HSS AL slot Drill piše da je za plunging and slot milling, kar razumem da je za direktno vrtanje IN rezkanje v stran...piše da je za low carbon steel...je to potem tudi za ALU?
Nazaj na vrh
Matej79
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bo dober, tudi za aluminij. Glej edino, da je vijačnica daljša, kot globina obdelovanca, sicer ti lahko odrezke poriva med steblo in obdelovanec, kar lahko vodi do loma orodja. Standard za 6mm rezkarje je 13mm dolga vijačnica. Poskusi poiskat takšnega, ki ima daljšo vijačnico.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, hvala. Namreč, alu modeli so samo za direktno rezkanje v globino...
Bom našel čim daljšega. Sicer pri tej specifični zadevi itak ne bo rezkal samo 6mm širokega utora ampak bom odstranjeval večjo površino ( v bistvu bo ena os, vmes povezava in na drugem koncu še druga os, vmes pa cca 15 mm), ampak vseno je gotovo bolje da ne gre globje kot je navoj.
Aja...mudi se mi ne preveč, tako da ne gori voda, da bi hodil kam v slo firmo, če lahko dobim ceneje iz tujine. Ko bom imel, bom delal Dancing
Nazaj na vrh
Matej79
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja napaka. Slot drill je sveder za poglobitvene luknje z ravnim dnom za glave vijakov. Da se sicer tudi rezkat znjimi, vendar ti bo vijačnica absolutno prekratka. Iščeš rezkar, ki ima vijačnico daljšo od globine obdelave, saj ti lahko v nasprotnem primeru odrezke porine med steblo rezkarja in obdelovanec, kar skoraj vedno vodi k lomu orodja.

Tega rabiš. Dolžina vijačnice je 28mm, tako da ne bo problema. Rezkar vpni do vijačnice, da ti ga čim manj odbija od materiala. Sproti čisti odrezke (odsesavaj, če je mogoče). Maži z WD-40.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, super. Itak bom po moje naročil malce več rezkarjev, ko že naročam, ker vidim da so cene res ugodne.
Drugače sem dobil nekajmineralnega olja za mazanje od wurtha za test. Dosedaj sem mazal z WD40, ja. Bom poskusil, kako se ta tekočina obnese. Sesam lahko, imam ene sorte industrijski sesalec.
Nazaj na vrh
Matej79
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z večjo težo bo poštnina postala vrtoglava. Pozabi na rezilno olje. Sem probal marsikaj pri aluminiju, pa so bili najboljši rezultati z WD-40 ali pa s petrolejem. Olje uporabljam samo pri rezanju navojev.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, saj ne bom naročil preveč...toliko da bo še v mejah normale. Hvala za opozorilo.
Glede olja..saj ne vem, če je ravno olje...neka tekocina, ki se meša z vodo, kot mi je kolega rekel. On ima to za CNC ampak seveda s črpalko tako da teče po svedru.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni