|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mojca Neznanec

Pridružen-a: Sre 19 Jul 2006 10:26 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:31 am Naslov sporočila: brezžični mikrofon v avtu |
|
|
Mene pa zanima, kako lahko namestim brezžični mikrofon v kombi. Tako da bi se slišalo po celem kombiju. A kdo to ve? Kaj potrebujem? sem preklicala že polno avtoakustik, pa nobena ne ve, in sem že kr malo obupana.
Najlepša hvala, Mojca |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
...brezžični mikrofon v kombi. Tako da bi se slišalo po celem kombiju... |
Kje je pravzaprav problem: ali mora mikrofon loviti vse zvoke, ali se mora ojačani zvok slišati po celem avtu?
Mikrofon, ki bo zaznal vse glasove v avtu je nadležna stvar. Ne glede na to, ali je žičen ali brezžičen. Poleg govora (in petja) bo zaznal vse motorne in druge zvoke. To pa najbrž ni zaželjeno.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mojca Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
tako da bi se moje govorjenje slišalo po zvočniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.58
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Po celem kombiju se bo slisalo samo, ce je opremljen s primernimi zvocniki - to ni stvar mikrofona. Ce avtoradio nima mikrofonskega vhoda (za MP3 predvajalnik ali kaj podobnega), lahko uporabis relativno poceni adapter "kaseta". Za vse ostalo skrbijo zvocniki, ki morajo biti primerno postavljeni in dovolj mocni (nic nisi napisala o razmerah, ki vladajo v kombiju - trusc mularije, glasna glasba ali kaj podobnega ?). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mojca Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
oj,
torej jaz sem čisti laik na tem področju, nimam pojma. Bom opisala čisto po domače, da bo jasna situacija. Takole je. Zvočniki v kombiju so, spredaj in zadaj. Ko bi jaz govorila po mikorofonu, ne bi bilo muske, ne bi bilo govorjenja. Mene zanima, kaj potrebujem (kakšen radio, kakšne vhode mora imeti, kakšen mikrofon, morebitni ojačevalec), da se me bo slišalo, ko bom govorila po mikrofonu. trenutno je notri original radio, serijski, tako da nima nobenih vhodov.
Pa prosim čimbolj po domače
Hvala za vso pomoč!
Mojca |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma bi vsaka avtoakustična firma morala znati ti narediti. Potrebni jim je le specificirati kakšne so zahteve. Velikost vozila, število zvočnikov, napetost napeljave (12/24 V),... "kako lahko namestim brezžični mikrofon v kombi. Tako da bi se slišalo po celem kombiju" je malo preveč nedoločeno vprašanje.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo da se razumemo. Ti bi hotela imet sistem, da bi potnikom med vožnjo preko ozvočenja kaj povedala. A sem prav razumel? Ali iščeš prostoročno telefoniranje???
Malo sem tudi poGooglal po netu in sem našel tale Kontakt (ni mišljeno kot reklama samo kot kontakt) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3358 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 1:32 pm Naslov sporočila: to imajo avtobusi |
|
|
To imajo radioaparati vgrajeni v avtobuse. Imajo tipko PA (Passenger Announcement = obvestilo potnikom), ko pritisneš tipko, gre zvok iz mikrofona v zvočnike namesto radioprograma ali kasete.
Naknadno to vgraditi v radioaparte, ki za to nimajo predvidenih vhodov, se mi zdi problematično. Veljalo bi natančno pregledati navodila, ki ste jih dobili skupaj z že vgrajenim radioaparatom, morda pa kaj takega ima predvideno. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mojca Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem spraševala po avtoakustičnih firmah, sem opisala, da rabim tako, kot imajo avtobusi, da jaz med vožnjo nekaj povem in se sliši po ozvočenju. Ali kdo mogoče pozna koga, ki bi mi to znal namontirat in kaj potrebujem za to?
Hvala!
Mojca |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojca,
Če imaš v avtomobilu avtoradio s kasetofonom, ter ustrezno ozvočen tudi sam prostor, potem to ne predstavlja večjega problema. Recimo v bigbang-u lahko kupiš poseben adapter (kaseto) kar je že zgoraj omenil Sokrat. Na njo se enostavno priključi mikrofon. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Adapter izgleda takole:
 _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.58
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
... s takim adapterjem bi potem samo preklopila avtoradio na "kaseto" (pritisnes Play od kasetarja) in to je to - radio/CD bi utihnil, slisalo pa bi se to, kar pride preko adapterja - ce je to mikrofon (ki je seveda lahko tudi brezzicni, saj pride na drugi strani takega mikrofona se sprejemnik, katerega prikljucis na adapter),. se bo torej slisalo samo to kar govoris po mikrofonu.
Pa se to: pri izbiri in pozicioniranju mikrofona pazi, saj bo - ce bo dovolj blizu zvocnika - zacel zaradi ojacevanja lastnega signala prav nemarno piskati in lahko unici zvocnik.
Ce ima radio ze vhod za mikrofon (npr. za MP3 predvajalnik ali kaj podobnega), je stvar se bolj preprosta, saj adapterja v takem primeru ne potrebujes. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mojca Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, hvala za vse informacije!!
lp, Mojca |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni