www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Fen za vroči zrak

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MarkoZ
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2010 14:33
Aktiv.: 0.41
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2013 6:27 pm    Naslov sporočila:  Fen za vroči zrak Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me, ali ima kdo izkušnje s tem fenom za vroči zrak: http://www.metabo.si/Katalog-elektricnih-rocnih-orodij.28097+M5d706580534.0.html

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.37
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2013 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja po po par urah dela je crknil . Seveda so poslali v garanciji novega... Imam pa enega za 8€ (pordenone) pa dela enako dobro , še vedno kljub veliki kilometrini....
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2013 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

odlični so :

http://www.haberkorn.si/leister.htm

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.96
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2013 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
odlični so :

http://www.haberkorn.si/leister.htm

Drži. LEISTER Praktično neuničliv.

oldtimer 65
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Jul 2012 15:53
Aktiv.: 1.53
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2013 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moj glas za Makito, že vrsto let mi zvesto služi...

makita hg5002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  41.03 KB
 Pogledana:  2 krat

makita hg5002.jpg

Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam B&D že ene 15 let, sicer občasno prileti ven kakšna mini luskinica sljude na katero je navit grelec, drugače pa deluje, ima 2 stopnji moči, nima fine regulacije in prikaza temperature. Pa smo spet pri orodju, kakšnega kupiti: poceni (noname) ali drago (znamko) Rolling Eyes
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEISTER-ji so industrijski. 6 kom smo jih imeli na enem stroju na firmi, kjer sem bil prej zaposlen. Obratujejo 16h (dve izmeni) na dan vsak dan, nonstop brez prekinitve. Prvi so crknili tam po dveh letih. Običajno grelo. Vzok pa je po večini bil zamašena mrežica za dovod zraka.
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.94
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Praktično neuničliv
če orodja ne moreš sam uničiti, ga posodi Twisted Evil
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Citiram:
Praktično neuničliv
če orodja ne moreš sam uničiti, ga posodi Twisted Evil

He he, tega kar težko. Za primerjavo: black&decker, ki smo ga zamenjali z nemim LEISTER-jem je spustil dušo v tednu -dobesedno se je stopil. LEISTER-ji so narejeni za neprekinjeno obratovanje.

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

He he, B&D res ni kaj prida, ko sem prižigal žar z njim, se je plastika spredaj že skoraj začela topiti, ko je sevala vročina iz že malo razžarjenega oglja. Torej bo kar držalo, da plastika ne zdrži visoke temperature. No, potem nisem več prižigal od tako blizu, sem naredil cev iz pločevine, da s fenom ni bilo treba biti tako blizu oglja, sicer pa ga uporabljam za hitro sušenje kolofonije na TIV, za večje skrčke, včasih pa si z njim pomagam pri odspajkovanju kakšnega večjega elementa iz starega TIV... seveda to delam zunaj, ker pregrevanje in že skoraj žganje ne spada noter. Seveda je fen uporaben za marsikaj, ampak barve pa še nisem odstranjeval z njim tako za res, enkrat sem malo probal.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni